3 maanden 3,5 miljard lira voor de communicatie-infrastructuurinvesteringen in Turkije

turkiyede communicatie-infrastructuur investering miljard pond per maand
turkiyede communicatie-infrastructuur investering miljard pond per maand

Minister van Verkeer en Infrastructuur Karaismailoğlu verklaarde dat het bedrag aan investeringen in de communicatiesector in het eerste kwartaal van 2020 ongeveer 3,5 miljard lira bedroeg. In dezelfde periode van dit jaar is het investeringsbedrag met ruim 2,1 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. Deze investeringen van de operators bestonden uit investeringen in capaciteitsuitbreiding, vooral vanwege de uitbreiding van glasvezelinfrastructuren, het kernnetwerk in mobiele en vaste diensten, investeringen in radionetwerken in mobiele diensten en rampen- en noodsituaties, en meer verkeer als gevolg van pandemieën. ”


Karaismailoğlu verklaarde dat de totale omzet van de bedrijven die actief zijn in de communicatiesector in het eerste kwartaal van 2020 17,6 miljard lire bedroeg. “In het eerste kwartaal van 2019 bedroegen de netto-omzet ongeveer 15,4 miljard lira. Met andere woorden, de inkomsten van de sector zijn gestegen met 2,2 miljard TL in vergelijking met dezelfde periode van het voorgaande jaar. ”

Minister van Verkeer en Infrastructuur Adil Karaismailoğlu, Informatie- en Communicatietechnologie Autoriteit (ICTA), opgesteld door het "Turkije Jaar 2020 eerste elektronische communicatiemarkt Kwartaalbericht marktgegevens" voor de gevonden evaluatie. Karaismailoğlu verklaarde dat de wereld aanzienlijk werd getroffen door de Kovid-19-uitbraak en zei dat de communicatiesector met een sterkere kracht uit deze periode naar voren kwam. Minister Karaismailoğlu wees erop dat mensen het grootste deel van hun dag thuis doorbrengen omdat veel werkplekken hun werk onderbreken, op afstand naar hun werk gaan en scholen sluiten tijdens de epidemie: “Dit heeft de vraag naar zowel breedbandinternet als spraakdiensten vergroot. Als instelling hebben we voortdurend gecommuniceerd met de sectorvertegenwoordigers door de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen om de gezondheid van de sectormedewerkers te beschermen en om elektronische communicatie en postdiensten zonder onderbreking te onderhouden, zelfs als er beperkingen zijn op de arbeidsomstandigheden. Daar hebben we ook de resultaten van behaald en we behoorden in deze periode tot de wereldtop in de communicatie-infrastructuur. ”

Investeringen stijgen met 66 procent in vergelijking met dezelfde periode van het afgelopen jaar

Karaismailoğlu zei dat aan het einde van het eerste kwartaal van 2020 het aantal operatoren in de elektronische communicatiesector 456 bereikte en dat het aantal autorisaties dat aan deze operatoren werd verleend 823 was. Minister Karaismailoğlu verklaarde dat het investeringsbedrag in de communicatiesector in het eerste kwartaal van 2020 ongeveer 3,5 miljard lira bedroeg, en verklaarde dat het totale investeringsbedrag van Türk Telekom en mobiele operators ongeveer 2,6 miljard lira bedroeg en dat 878 miljoen lira-investeringen in dezelfde periode waren gedaan door andere operators. Karaismailoğlu zei: “In het eerste kwartaal van 2019 bedroeg het totale investeringsbedrag van Türk Telekom en mobiele-netwerkexploitanten ongeveer 1,65 miljard lira en de investering van andere operators ongeveer 461,3 miljoen lira. Met andere woorden, het bedrag van de investeringen die alle operatoren vorig jaar hebben gedaan, bedroeg 2,1 miljard lira. In dezelfde periode van dit jaar is het investeringsbedrag met ruim 66 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. Deze investeringen van de operators bestonden voornamelijk uit de uitbreiding van glasvezelinfrastructuren, investeringen in het kernnetwerk in mobiele en vaste diensten, investeringen in het radionetwerk in mobiele diensten, rampen- en noodsituaties en investeringen in capaciteitsverhoging als gevolg van meer verkeer als gevolg van pandemieën.

Investeringen in deze technologieën hebben belangrijke gevolgen voor de hele economie, zowel met hun directe rendement als met indirecte bijdragen, zoals productiviteit in andere sectoren. ”

Sectoromzet steeg met 2,2 miljard Lira

Karaismailoğlu kondigde aan dat de totale omzet van bedrijven die actief zijn in de communicatiesector in het eerste kwartaal van 2020 17,6 miljard lire bedroeg. In dit verband verklaarde minister Karaismailoğlu dat de totale netto-omzet van Türk Telekom en mobiele-netwerkexploitanten 13,3 miljard lira bedroeg en dat de totale netto-omzet van andere operators in dezelfde periode ongeveer 4,3 miljard lira bedroeg. hun inkomsten bedroegen ongeveer 2019 miljard lira. Met andere woorden, de inkomsten van de sector zijn gestegen met 15,4 miljard TL in vergelijking met dezelfde periode van het voorgaande jaar. In het eerste kwartaal van vorig jaar bedroegen de totale netto-omzet van Türk Telekom en mobiele-netwerkexploitanten ongeveer 2,2 miljard lira. De som van de netto-omzet uit andere operatoren in dezelfde periode bedroeg ongeveer 11,7 miljard lira. ”

"We streven naar meer investeringen"

Karaismailoğlu onderstreepte dat het belangrijkste punt op dit gebied is dat bedrijven groot belang hechten aan investeringen in O&O en vernieuwing. Minister Karaismailoğlu, die uitlegde dat ze regelingen hebben getroffen die de weg zullen openen voor investeringen en investeerders in de IT-sector als overheid, om deze investeringen in toenemende mate voort te zetten, vulde zijn woorden als volgt in:

“We zien de resultaten hiervan door de toename van investeringen. We streven er echter naar om dit investeringsbedrag veel meer te verhogen, vooral binnenlandse software en hardware. ”babbelen

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen