President Erdogan van Turkije TUBITAK Kovid-19 Platformleden ontmoet

tubitak Kovid president Erdogan ontmoette ledenplatform turkije
tubitak Kovid president Erdogan ontmoette ledenplatform turkije

Premier Recep Tayyip Erdogan, Turkije TUBITAK had een ontmoeting met Kovid-19 Platformleden.


President Erdoğan bezocht de onlangs geopende faciliteiten op de TÜBİTAK Gebze Campus, waar hij kwam voor de openingsceremonie van de TÜBİTAK Centres of Excellence.

Erdogan had later een ontmoeting met leden van het TUBITAK Turkey Kovid-19-platform. De vergadering is voor de pers gesloten.

Wetenschappers die de bijeenkomst bijwoonden, legden de ontwikkelingen in de binnenlandse en nationale drugsproductie uit die ongeveer zes maanden geleden begonnen onder coördinatie van het ministerie van Industrie en Technologie.

President Erdogan gaf ook opdracht om de kwestie op de agenda te plaatsen tijdens de kabinetsvergadering.

Tijdens de bijeenkomst werden de TUBITAK MAM en de coördinatie van het Genetic Engineering and Biotechnology Institute, Kovid-19 behandelingsgericht onder het Turkije Platform 10 geneesmiddelenontwikkelingsprojecten en 8 vaccinontwikkelingsprojecten gespecificeerd, waaronder 18 projecten die worden uitgevoerd voor de verworven immuniteit.

Tijdens de bijeenkomst werd opgemerkt dat er 3 moleculaire modellering van geneesmiddelen, 2 lokale synthetische geneesmiddelen, synthese en productie, 2 herstellende plasma, 3 recombinante neutraliserende antilichamen en 8 verschillende vaccinkandidaten op het platform waren, en er werd benadrukt dat 167 onderzoekers, waaronder 436 STAR Scholars, aan het platform werkten.

Turkije op de lijst van de Wereldgezondheidsorganisatie onder inheems vaccin ontwikkelde landen werden uitgedrukt in de landen waar 3 na de VS en China.

Tijdens de bijeenkomst, de wereldwijde epidemie voordat hij de grens met Turkije binnenging, hield eind januari, minister van Industrie en Technologie Mustafa Varank zijn eerste bijeenkomst onder het voorzitterschap, zei hij. President Erdoğan werd bedankt voor zijn steun voor de vaccin- en geneesmiddelenstudies die tegen Kovid-19 moeten worden ontwikkeld tijdens de bijeenkomst, waar het werk dat sinds die dag is verricht, werd besproken.

TUBITAK Kovid-19 Turkije Platform werd gelanceerd onder de paraplu van het vaccin en ontmoet de geesteswetenschappen bijna 50 in drugsproeven President Erdogan, voormalig president van het parlement Yıldırım, minister van Industrie en Technologie Mustafa Varank, Minister van Jeugd en Sport Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Hoofd Communicatie Fahrettin Altun, voorzitterschap Sözcüİbrahim Kalın ook vergezeld.babbelen

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen