Obstakels zullen worden verwijderd met 'ERDEM'

obstakels zullen hierdoor worden verwijderd
Foto: Ministerie van Gezin, Arbeid en Sociale Voorzieningen

Het ministerie van Familie, Arbeid en Sociale Diensten heeft de Accessibility Assessment Module (ERDEM) opgesteld, die door alle instellingen kan worden gebruikt, voor ouderen, zwangere vrouwen en kinderwagens, met name gehandicapten, om hun woonruimte zonder handicap te gebruiken. "Bestemming: toegankelijk voor Turkije"


de uitvoering van alle instellingen bestuderen volgens de gespecificeerde normen van premier Recep Tayyip Erdogan op dit gebied, fysieke, digitale en mentale transformatie en voor het creëren van een toegankelijkheidscultuur 2020 "Toegankelijkheid" Jaar van de ministeries Na de verklaring als 'Toegankelijk Turkije' blijft werken met het doel. Zehra Zümrüt Selçuk, minister van Familie, Arbeid en Sociale Diensten, heeft een circulaire uitgegeven om alle steden volledig toegankelijk te maken voor gehandicapte burgers en om hun deelname aan het sociale leven te vergroten, waarbij alle instellingen en organisaties worden opgeroepen, van open ruimtes tot gebouwen.

"Het is bedoeld om het bewustzijn te vergroten"

Anderzijds implementeerde het ministerie de Accessibility Assessment Module (ERDEM) om het onderzoek naar toegankelijkheid te vergroten en de aanvragen conform de normen uit te voeren. Met ERDEM wil het ministerie de bewustwording over toegankelijkheid vergroten, de noodzakelijke regelgeving voor toegankelijkheid gemakkelijk identificeren en het behalen van een 'toegankelijkheidscertificaat' stimuleren.

"Module bestaat uit 281 vragen"

De module bevat de basisvragen over toegankelijkheid die te vinden zijn in Formulieren voor toegankelijkheidscontrole en controle. Er zijn in totaal 10 vragen in de module die uit 281 secties bestaat. Deze vragen worden met 'ja' of 'nee' beantwoord. Het systeem maakt een "Toegankelijkheidsrapport" aan na het beantwoorden van vragen over alle gebieden, van de tuin van de instelling tot het kantoor.

Het optreden van extra kosten wordt voorkomen

Dankzij het formulier dat instellingen of individuen invullen voor hun eigen gebouwen, kan correct worden bepaald wat er moet gebeuren om de gebouwen toegankelijk te maken. Terwijl het toegankelijkheidsrapport over de structuur geproduceerd door de module instellingen / organisaties / individuen in staat stelt om toegankelijkheidswijzigingen te plannen; Ook het ontstaan ​​van extra kosten achteraf wordt voorkomen.

"Onze eerste prioriteit is de deelname van gehandicapten aan het sociale leven"

Zehra Zümrüt Selçuk, minister van Familie, Arbeid en Sociale Diensten, zei dat toegankelijkheid hun eerste prioriteit is voor gehandicapten en ouderen om deel te nemen aan het sociale leven. Selçuk benadrukte dat ze er veel belang aan hechten om gehandicapte burgers een comfortabeler leven te geven en het bewustzijn te vergroten met de geleverde diensten, zei Selçuk: “We streven ernaar om alle aspecten van het leven toegankelijk te maken voor onze gehandicapten, met name onze openbare instellingen, met de werken die we doen en zullen doen in 2020. Toegankelijkheid is een must voor mensen met een handicap; Het is een vereiste voor een aanzienlijk deel van de bevolking als we ouderen toevoegen. Het betekent een comfortabel leven voor iedereen. Omdat toegankelijkheid voor iedereen is, ”zei hij.

deugd https://erdem.ailevecalisma.gov.tr/ of op de website van het directoraat-generaal Gehandicapten en Ouderenzorg (https://ailevecalisma.gov.tr/eyhgm) door op de "Accessibility Evaluation Module" te klikken.babbelen

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen