MAN's 50-jarige ervaring met elektrische bussen bekroond met 'Design Award' voor automerkwedstrijd

manin jaarlijkse ervaring met elektrische bussen werd bekroond met een designprijs voor automerken
manin jaarlijkse ervaring met elektrische bussen werd bekroond met een designprijs voor automerken

Door de combinatie van geavanceerde Duitse technologie met rationeel design en een halve eeuw ervaring, won MAN Truck & Bus de internationale designwedstrijd Automotive Brand Contest 'Design Award' met zijn elektrische bus Lion's City E. MAN, dat in 1970 zijn eerste elektrische bus produceerde om de frisse lucht te beschermen en geluid te bestrijden, heeft in de sector criteria opgesteld met zijn dieselmotoren en alternatieve aandrijfsystemen zoals aardgas en hybride die duurzaam en milieuvriendelijk zijn geproduceerd. MAN, wiens bussen tegenwoordig over de hele wereld worden gebruikt, streeft ernaar de uitstoot en het brandstofverbruik van de groeiende transportvloten van steden te verminderen met Lion's City E, dat iedereen fascineert met zijn technologie en design.


Met de globaliserende wereld is ook de behoefte aan milieuvriendelijke en duurzame technologieën toegenomen. Veel bedrijven die dit zien, hebben zich tegenwoordig tot elektrische voertuigen gewend. Terwijl MAN een sterk en diepgeworteld merk bedrijfsvoertuigen had voorspeld een halve eeuw geleden en de eerste elektrische bus produceerde met als doel bij te dragen aan mens en milieu. De introductie van de eerste elektrische bus model 750 HO-M10 E, geproduceerd om een ​​positieve bijdrage te leveren aan de bestrijding van luchtverontreiniging en lawaai op stadswegen, vond plaats in de fabriek in München in 1970. Het eerste prototype werd in januari 1971 bij een transportbedrijf in Koblenz afgeleverd om het hele jaar door een reeks tests te ondergaan, na uitgebreide fabriekstests, na een enorme repercussie. Met een capaciteit van 99 passagiers en een actieradius van 50 kilometer legde de elektrische bus, die hier geen noemenswaardige storing in de reguliere pendeldienst maakte, ongeveer 6.000 kilometer af zonder enige uitlaatemissies. De batterij van de bus, die 2-3 uur kan rijden met de batterij in de trailer en die continu werkt bij het vervangen van de vervangende trailer, werd opgeladen tijdens de uren dat de vraag naar elektriciteit laag en goedkoop was.

Olympische kampioenen reisden met elektrische MAN-bussen

Een van de belangrijkste producties van de periode, de elektrische bussen van MAN, werden gebruikt om de topsporters op de Olympische Spelen van München in 1972 te vervoeren. Kampioensporters werden met twee elektrische en acht MAN-bussen op aardgas tussen het Olympisch Park en het Olympisch Dorp vervoerd. Op 15 oktober 1974 leverde MAN zijn eerste nieuwe batterijbussen aan Mönchengladbach. De bussen, die in de loop der jaren zijn ontwikkeld en een bereik van 50 kilometer bereikten dankzij de batterijmodules met een verhoogde capaciteit van 80 procent en de auto-vervangen aanhangermodule, werden later gebruikt tussen de steden Düsseldorf - Frankfurt am Main. Niet alleen beperkt tot elektrische bussen bij de productie van milieuvriendelijke en innovatieve voertuigen, MAN heeft het verschil gemaakt door jarenlang efficiënte dieselmotoren, hybride aandrijfsystemen en aardgasmotoren aan te bieden. Het bedrijf, dat sinds de jaren zeventig onderzoek doet naar hybride overbruggingstechnologie, is de eerste stap in emissievrij transport en de hybride bussen Lion's City Hybrid en MAN EfficientHybrid-bussen behoren tegenwoordig tot de meest geprefereerde modellen in stadsvervoer.

Superieure technologie en rationeel ontwerp verbazen degenen die het zien

Door een halve eeuw ervaring in de productie van elektrische bussen te combineren met geavanceerde technologie en rationeel ontwerp, opende MAN Truck & Bus een nieuw tijdperk op dit gebied met zijn elektrische bus Lion's City E. Lion's City E, met versies van 12 en 18 meter en gelanceerd op de IAA-beurs van 2018, verbaast degenen die het zien met zijn rationele ontwerp en geavanceerde technologie. Naast het doordachte algemene concept, maakt Lion's City E ook de weg vrij voor openbaarvervoerders om de wereld van e-mobiliteit te betreden met cel- en batterijtechnologie.

Lion's City E, dat met İF Design Award 2020 het nieuwe jaar inging, werd de 'Design Award' in de categorie Automotive Design van de internationale ontwerpwedstrijd Automotive Brand Contest waardig geacht. De prijzen die elk jaar door de German Design Council worden uitgereikt voor uitzonderlijk product- en communicatieontwerp worden erkend als een van 's werelds meest prestigieuze organisaties op het gebied van design. Lion's City E, waar hij een jury was van journalisten, ontwerp- en communicatiedeskundigen, beoordeelde; Behalve dat hij volledig elektrisch is in de bus, is het stijlvolle Smart Edge-ontwerp, dat het uitzicht op de stad een dynamische nieuwe stijl geeft, de modelspecifieke ontwerpassemblage, het elektrische aandrijfsysteem, het hoogwaardige, scherpe zijaanzicht van het exterieurontwerp, de stijlvolle en goed geproportioneerde dakconstructie, de plezierigheid die wordt verkregen door de worp van de motortoren aan de achterkant, Hij wees op het lichte zitgedeelte, nieuwe materialen die het gewicht verminderen, dynamische, tijdloze lijnen die de bus een eigen stijl geven, afgescheiden buitenoppervlak, kleur, vloer, verlichtingsconcept, binnenruimte toegankelijk voor gehandicapten en ergonomische bestuurderscockpitfuncties.

"De onderscheiding laat zien hoe goed aan ons ontwerp van elektrische bussen wordt voldaan"

MAN Truck & Bus Bus Business Unit President Rudi Kuchta zei dat ze erg blij zijn met de prijs en zei: “Automotive Brand Contest is de enige neutrale internationale ontwerpwedstrijd voor automerken en heeft een scherpe concurrentie. Dit maakt de onderscheiding voor ons nog bevredigender. De prijs laat ook zien hoe goed aan ons ontwerp van elektrische bussen wordt voldaan. Achter deze prijs staat een zeer gemotiveerd team dat de afgelopen jaren geweldige dingen heeft gedaan. ” Rudi Kuchta, die ook informatie gaf over de hoeveelheid energie die de bus nodig heeft, zei: “De 12 meter lange versie van Lion's City E kan 88 passagiers vervoeren en maximaal 18 passagiers in de 120 meter versie. De volledig elektrische aandrijflijn kan in één bus stroom leveren van 160 kW tot 240 kW. Op de gelede bus varieert dit cijfer tussen 320 kW en 480 kW. De energie die hiervoor nodig is, wordt geleverd door modulaire batterijen met 480 kW geïnstalleerd in een enkele bus en 18 kW geïnstalleerd in de 640-meter versie. Lion's City E kan tijdens zijn levensduur veilig 200 km en 280 km onder gunstige omstandigheden bereiken. ”

"De nieuwe stadsbus is een baanbrekend e-mobiliteitsontwerp van zijn generatie"

"Onze ontwerpers hebben een baanbrekend ontwerp voor e-mobiliteit ontwikkeld, waarbij ze uitgaan van het altijd weloverwogen concept van de nieuwe generatie stadsbussen", zegt Stephan Schönherr, vice-president van Bus Design en verantwoordelijk voor het busontwerp van de merken MAN en NEOPLAN. Dit is een elektrische bus die zijn eigen unieke ontwerp heeft, maar onmiddellijk wordt beschouwd als lid van de nieuwe MAN Lion's City-familie. Naast deze prijs op de Automotive Brand Contest, bevestigen de 2020 IF Design Award en andere prijzen op indrukwekkende wijze het geweldige werk dat ons team heeft verricht. Hij onderstreept ook onze mening dat bussen die zijn ontworpen om te voldoen aan de stedelijke transportbehoeften van nu en de toekomst er ook aantrekkelijk uit moeten zien. ”

Hibya News Agencybabbelen

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen