IETT nostalgische bussen worden tentoongesteld in het stadsbos van Kemerburgaz

iett nostalgische bussen tentoongesteld in het Kemerburgaz City Forest
iett nostalgische bussen tentoongesteld in het Kemerburgaz City Forest

Met de medewerking van IETT en Boğaziçi Yönetim A.Ş ontmoeten 1920 transportvoertuigen, die sinds de jaren 8 in het stadsvervoer dienen en geïdentificeerd worden met Istanbul, Istanbulieten in het Kemerburgaz City Forest. Nostalgische voertuigen die tentoongesteld worden in de open ruimte in het Stadsbos zijn 2 maanden gratis te bezoeken.


De tentoonstelling, gepresenteerd onder de aandacht van Istanbulites met het concept van "Nostalgia in the Forest", heeft tot doel stedelijke transportvoertuigen te erkennen die grote veranderingen hebben ondergaan van geschiedenis tot heden. De inwoners van Istanbul, die de tentoonstelling zullen bezoeken, krijgen de kans om de bussen van de stad te zien en aan te raken die zich hebben gemengd met herinneringen en herinneringen hebben verzameld in elke hoek.
Details van de 8 voertuigen, die elk ter nagedachtenis zijn aan miljoenen mensen in Istanbul, en de routes die ze rijden, staan ​​ook op de informatieborden voor de voertuigen.
De 8 getoonde voertuigen en hun kenmerken zijn als volgt:

1-1927 model RENAULT-SCÉMIA

Het voertuig van Franse makelij diende tussen het Beyazıt-plein en Eminönü. In 1927 werden 4 Renault-Scémia-bussen uit Frankrijk gekocht om het tramnetwerk te ondersteunen en alternatief vervoer te bieden. Vanaf de ochtend van 21 oktober 1927 begon hij een campagne tussen Beyazıt Square-Bakırcılar-Fuatpaşa-Mercan-Fincancılar-Sultanhamam-Eminönü Old Post Office voor een kaartje van 5 kurush.

Model SCANIA-VABİS van 2 tot 1943

Het voertuig is door Turks-Zweedse gezamenlijk op het vrachtwagenchassis geproduceerd. Omdat er tijdens de Tweede Wereldoorlog geen bussen uit het buitenland konden worden aangeschaft, werden door de IETT-administratie 2 vrachtwagens uit Zweden geïmporteerd. De koffers van deze vrachtwagens werden verwijderd en gesloten cabines werden in elkaar gezet en omgevormd tot bussen. Gemodificeerde voertuigen kwamen in april 15 in dienst. De vloot van 1943 bussen bediende de inwoners van Istanbul gedurende 15 jaar tussen 1943 en 49. Deze voertuigen, die plaats bieden aan gemiddeld 6 mensen, voorkwamen de onderbreking van de busdienst aan de Istanbulieten tijdens de oorlogsjaren.

3- 1951 model BÜSSİNG 5500 TU.10

West-Duitse productie Büssing-Trambus 5500-6000-modelbussen werden tussen 1951-52 gekocht van het Duitse Duitsland. De dominante kleur die op de buitenkant van de Büssingler was geschilderd, was "kersenrot" en de rest was helder "goudgeel". De modellen Büssing 5500 en 6000 waren 9.00 meter lang, 2.45 meter breed en 2.93 meter boven de grond. Büssing-5500's die uit Duitsland werden gekocht, kosten elk 33 lira. De bussen van Büssing werden in 1980 op 29-jarige leeftijd buiten gebruik gesteld.

4 - 1958 model MERCEDES-BENZ O321H-L

In West-Duitsland vervaardigde Mercedes-Benz O321H-L-modelbussen werden in 1958 lid van de IETT Administration. In de jaren dat de bussen voor het eerst in gebruik werden genomen, reden ze op lijnen die algemeen als prestigieuze lijnen werden beschouwd. Met de toevoeging van nieuwe versterkingen aan de vloot in de loop van de tijd, begon de ouder wordende Mercedesler passagiers naar verschillende extreme wijken van Istanbul te vervoeren. De hele vloot heeft zijn volledige levensduur van 22 jaar gediend in de Europese kant van de stad en was aangesloten op de garages van Şişli, Levent en Pazartekke.

Model van 5- 1968 LEYLAND LEVEND MCW 45/34

300 MCW 45-34 modelbussen gekocht van het Engelse bedrijf Leyland werden vanaf oktober 1968 geleidelijk in gebruik genomen. Het Leyland-Levend MCW 45-34-model werd slechts 300 in de wereld vervaardigd. Met zijn unieke ontwerpen, semi-automatische versnellingsbakken, speciale ramen die licht doorlaten maar warmte voorkomen, brede achterlandingen, comfortabele stoelen en stijlvolle looks, werd het in korte tijd geliefd en geadopteerd door Istanbulites. Leylands werd op 24 december 15 buiten dienst gesteld, na 1992 jaar te hebben gediend.

6- De eerste Turkse trolleybus "TOSUN" gebouwd op een LATİLLE-FLOIRAT-chassis uit 1968

Toen duidelijk werd dat het niet mogelijk zou zijn om het aantal trolleybussen, die als extreem zuinig worden beschouwd in het stadsvervoer, te verhogen door invoer vanwege financiële problemen, concentreerde IETT zich op een alternatieve oplossing en vervaardigde zijn eigen trolleybus. Een groep aanhoudend en vastberaden IETT-personeel, waaronder elektrotechnisch ingenieur Vural Erül, heeft de Latille-Floirat-bus na maanden van werk omgebouwd tot de "Eerste Turkse trolleybus". Tosun ging met pensioen nadat hij honderdduizenden Istanbulieten had vervoerd tot juni 1984, toen het trolleybusnetwerk werd geannuleerd.

7-1983 model MAN SL-200

MAN SL-1983-modelbussen die tussen 86 en 200 in Istanbul zijn geproduceerd, hebben meer dan een kwart eeuw gewerkt. De vloot van 2501 solo-bussen, genummerd 3150-650, werd op bijna alle lijnen van de stad ingezet.

8-1994 model IKARUS 260.25
1990 solo Ikarus 1994-modelbussen die tussen 1149-260.25 uit Hongarije werden geïmporteerd, trokken lange tijd de lading van de stad.babbelen

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen