Europese Commissie keurt overname van Alstom's Bombardier goed

alstom bombardier
alstom bombardier

De Europese Commissie heeft de overname van Bombardier Transportation door Alstom goedgekeurd, mits aan bepaalde voorwaarden is voldaan. Na de EU-concentratieverordening keurde de Europese Commissie de overname van Bombardier Transportation door Alstom goed. Vice-voorzitter van het mededingingsbeleid, Margrethe Vestager, verklaarde na voorwaardelijke goedkeuring of aan deze voorwaarden is voldaan: “Alstom en Bombardier zijn de toonaangevende leveranciers van de meest geavanceerde treinen die dagelijks door miljoenen passagiers in de hele Europese Unie worden gebruikt. De Commissie heeft dit proces snel herzien en goedgekeurd, dankzij de uitgebreide oplossingen die worden aangeboden om concurrentieproblemen op het gebied van zeer hoge snelheid, hoofdtreinen en lijnsignalisatie op te lossen. Vooruit zal een sterkere gecombineerde aanwezigheid van Alstom en Bombardier ontstaan. Tegelijkertijd zal het nieuwe bedrijf dankzij deze oplossingen ook de kernmarkten blijven uitdagen ten voordele van Europese klanten en consumenten. ”


Alstom en Bombardier Transportation concurreerden momenteel in de volgende spoorwegsectoren:

  • Hoofd- en stadsspoorvoertuigen met zeer hoge snelheid
  • Outline en stedelijke signaleringsoplossingen
  • Spoorlijn en voertuig gemonteerde eenheden

Onder de voorwaarden zijn:

Hij zal een aantal activa van Bombardier en Alstom opgeven. Hitachi van Bombardier zal bijvoorbeeld het platform van de hogesnelheidstrein gemeen hebben met de Zefiro V300. Voor details over de aankoopvoorwaarden hier Klik op.babbelen

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen