Een primeur ter wereld! Anti-virus 'Safe Bus' staat in dienst van Izmirians

Een van de 52 nieuwe bussen die door de Izmir Metropolitan Municipality aan de vloot van het ESHOT General Directorate zijn toegevoegd, valt op door zijn gezondheidsveiligheidssystemen. Het veilige voertuig, dat voor het eerst ter wereld in Izmir werd gebruikt, meet de temperatuur van de passagier en reinigt de lucht en het interieur van virussen en bacteriën.


İzmir Metropolitan Municipality ESHOT General Directorate heeft vorige week 52 nieuwe bussen geproduceerd door Otokar aan haar vloot toegevoegd. Ontvangen van het State Supply Office (DMO) voor 49 miljoen TL; In totaal gingen 10 bussen en 17 midibussen, waarvan 27 gelede en 25 solo, in verschillende delen van de stad rijden. Een van die voertuigen is een gelede bus die rijdt op Konak - Otogar lijn 302. De bus trekt de aandacht met zijn speciale uitrusting om de volksgezondheid te beschermen en beschikt over vier belangrijke beveiligingssystemen tegen virussen en bacteriën. Het beveiligingssysteem, dat het vuur van de passagiers bij het betreden van de voordeur meet, waarschuwt ook degenen die zonder masker aan boord willen. Er is ook een speciale bestuurderscabine met een glazen scheidingswand om contact tussen passagier en bestuurder op de bus te voorkomen. Terwijl het voertuig in beweging is, doodt het fotokatalyse-ventilatiesysteem schadelijke organismen zoals virussen, bacteriën en schimmels in de lucht. Ten slotte reinigt het automatische desinfecterende sproeisysteem, dat na elke rit van de bus wordt geactiveerd, de stoelen, handgrepen en interieuroppervlakken.

Soyer: Onze prioriteit is hygiëne

Burgemeester Tunç Soyer van İzmir Metropolitan Municipality verklaarde dat met de pandemische periode hygiëne en gezondheid veel belangrijker zijn geworden in het openbaar vervoer: “In het licht van deze gevoeligheid maken we al onze voertuigen voor openbaar vervoer regelmatig en nauwgezet schoon. "We steriliseren met desinfectieproducten." Soyer vestigde de aandacht op het feit dat bedrijven nieuwe technologieën en producten ontwikkelen in overeenstemming met de eisen die ontstaan ​​met de veranderende omstandigheden en zei: “Een van hen, deze speciale zelfreinigende bus, werd voor het eerst in Izmir in gebruik genomen. Ons doel is om het aantal van dergelijke voertuigen te verhogen als de testresultaten positief zijn ”.

Quad-systeem als eerste ter wereld

Otokar General Manager Serdar Görgüç zei dat de bus, die gezondheidsveiligheidssystemen heeft die het risico van de verspreiding van de ziekte tijdens het openbaar vervoer minimaliseert, werd geproduceerd rekening houdend met de speciale omstandigheden die door de pandemie zijn veroorzaakt. Görgüç zei: “Sinds het begin van het coronavirusepidemieproces hebben onze ingenieurs specifiek gewerkt aan de veiligheid van de gezondheid in het openbaar vervoer. Voor het eerst ter wereld werden vier particuliere gezondheidsbeveiligingssystemen geïmplementeerd in een bus die voor het openbaar vervoer werd gebruikt. Onze veilige bus is voor testdoeleinden in gebruik genomen voor de mensen van Izmir, ”zei hij.

Hoe werken de systemen?

1- Koortsmeet- en waarschuwingssysteem
Er worden elektronische systemen gebruikt die automatisch de koorts van de passagiers meten en de chauffeur waarschuwen bij hoge koorts tijdens het instappen door de voordeur. Bovendien wordt de bestuurder gewaarschuwd wanneer hij zonder masker rijdt.

2- Fotokatalysesysteem in airconditioningunits
Deze systemen, die virussen binnen 60 minuten kunnen doden terwijl het voertuig rijdt, desinfecteren voortdurend de lucht in de bus.

Fotokatalyse: het proces waarbij organische moleculen zoals virussen en bacteriën worden afgebroken die met hydroxylen uit de lucht kunnen worden getransporteerd en omgezet in onschadelijke waterdamp en kooldioxide. Het wordt veel gebruikt voor desinfectie in veel sectoren, vooral in ziekenhuizen.

3- Automatisch desinfecterend sproeisysteem
Na de rit wordt het systeem geactiveerd als het voertuig leeg is. Virussen en bacteriën worden op alle binnenoppervlakken van de bus gesteriliseerd door onder hoge druk poedervormig desinfectiemiddel te spuiten met sproeiers die in het hele voertuig zijn geïntegreerd.

4- Gesloten bestuurderscabine
Dankzij de door hoge ramen gescheiden bestuurderscabine wordt direct contact tussen bestuurder en passagiers voorkomen; De mogelijkheid van overdracht van virussen en bacteriën wordt geminimaliseerd.

JavaScript is vereist voor deze diashow.babbelen

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen