De muur van de Galata-toren, die werd vernietigd, werd opnieuw opgebouwd!

de muur van de Galatatoren werd met spoed teruggedrongen
de muur van de Galatatoren werd met spoed teruggedrongen

Terwijl IMM een strafrechtelijke klacht indiende bij het Openbaar Ministerie voor het frauduleuze werk dat werd uitgevoerd zonder een goedgekeurd restauratieproject in de Galatatoren, werd vastgesteld dat de muur die gisteren was verwoest, met spoed werd herbouwd. Het IMM KUDEB-team, dat bevoegd is voor conservering en implementatie, en de IMM-politieteams zijn vandaag naar de historische toren gegaan en hebben het uitgevoerde werk onderzocht.


De Afdeling Cultureel Erfgoed van de Istanbul Metropolitan Municipality (IMM) diende een strafrechtelijke klacht in bij het Openbaar Ministerie en de Istanbul Number II Regional Board for the Protection of Cultural Heritage voor de restauratiewerkzaamheden die begonnen zonder een goedgekeurd restauratieproject in de Galata-toren, die op 13 mei werd overgedragen aan het ministerie van Cultuur en Toerisme met het presidentieel decreet. .

In het verzoekschrift waarin wordt gesteld dat voor de restauratie een restauratieproject vereist is dat is goedgekeurd door de Algemene Directie van Stichtingen, staat: “In tegenspraak met de beslissingen van de Regionale Conservation Boards kunnen de onroerende culturele en natuurlijke activa en beschermde gebieden en beschermde gebieden niet worden ingegrepen, hergebruikt of gewijzigd. Grote herstellingen, constructie, installatie, boringen, gedeeltelijke of volledige sloop, verbranding, graafwerkzaamheden of soortgelijke werken worden beschouwd als constructieve en fysieke ingrepen ”.

In de petitie, die de aandacht vestigde op het feit dat de oorspronkelijke dragende muren werden vernietigd met behulp van hilti en bouwmachines en het originele materiaal in stukken was gebroken, zei de petitie: “De geregistreerde culturele goederen veroorzaken onomkeerbare schade aan de onroerende goederen. Ook gezien de hoogte van de Galata-toren; De sloop vindt plaats op het maaiveld, waar de verticale belasting van de dragende muur het hoogst is en het meest uitdagende gebied qua aardbevingskracht. Om deze reden is de tussenkomst een applicatie die rechtstreeks de drager van het gebouw raakt ”.

In de petitie werd er ook op gewezen dat de IMM-teams, die naar Galata Tower gingen om het incident op sociale media te onderzoeken, niet door de functionarissen van het aannemersbedrijf in de toren werden gebracht.

Aan de andere kant werd vastgesteld dat de muur in de Galata-toren, die gisteren werd verwoest, snel werd herbouwd. IMM KUDEB- en IMM-politieteams zijn vandaag naar de historische toren gegaan en hebben onderzoek gedaan naar het uitgevoerde werk.

de muur van de Galatatoren werd met spoed teruggedrongen
de muur van de Galatatoren werd met spoed teruggedrongen


babbelen

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen