De belasting van wegen en bruggen op het budget groeit elk jaar

de last van wegen en bruggen voor de begroting wordt elk jaar groter
de last van wegen en bruggen voor de begroting wordt elk jaar groter

In de wegen- en bruggenbouw breken dit jaar de uitgavenrecords, waar de begrotingskredieten meerdere keren per jaar worden uitgegeven. In de eerste zes maanden van 2020 werd 21.3 miljard TL aan kredieten overgedragen als kapitaaloverdracht en schatkiststeun Het directoraat-generaal Algemeen van de snelwegen presteerde beter dan bijna 70 speciale begrotingsadministraties.


De belasting van snelweg- en brugconstructies, die op de eerste plaats komen in de investeringsvoorkeuren van de overheid, neemt elk jaar toe. Terwijl geprobeerd werd om te gaan met de epidemische omstandigheden van het land, werd 21.3 miljard TL toegewezen aan het directoraat-generaal van de snelwegen als schatkisthulp en kapitaaloverdracht binnen zes maanden om het bedrag te betalen dat de aannemer zou ontvangen.

Volgens het nieuws van Nurcan Gökdemir uit BirGün; De keuze van de AKP-regering om haar investeringen in vervoer met het model van de publiek-private sector en met overheidsmiddelen na 2010 te realiseren, wordt sinds 2011, het volgende begrotingsjaar, als enorme kredieten in de begroting weerspiegeld. Bij grote projecten zoals Yavuz Sultan Selim Bridge, North Marmara Motorway, Gebze-Orhangazi-İzmir Motorway, Eurasia Tunnel worden de grote voordelen overgedragen door de keuze van het PPP-model, bouwkosten en garantiecontracten. Elk jaar ontvangt het directoraat-generaal van de snelwegen een groot deel van de begroting, evenals kapitaaloverdrachten en staatssteun.

In juni werd een kapitaaloverdracht van 10 miljard TL gedaan aan de Algemene Directie van Snelwegen, die de zomermaanden inging met de verplichting om meer dan 6.1 miljard TL aan de aannemers te betalen. Bijna alle kredieten van 70 miljard TL van juni die aan bijna 6.9 speciale begrotingsorganisaties zijn verstrekt, zijn via KGM naar betalingen van aannemers gegaan. Zo werd in de eerste zes maanden van 2020 20.2 miljard TL toegewezen voor brug- en weguitgaven, op een totaal van 15.9 miljard TL aan alle instellingen.

Naast de kapitaaloverdracht presteerde KGM beter dan andere organisaties in staatssteun. Na zes maanden ontving het hoofdkantoor 8.4 miljard TL van 5.4 miljard Treasury-steun aan alle speciale begrotingsadministraties.

1.8 miljard bruggen

In juni werd 1.8 miljard TL betaald voor de Yavuz Sultan Selim-brug in het kader van de voertuiggaranties die werden gegeven aan het producentbedrijf İÇTAŞ-Astaldi Consortium.

Kon dichtstbijzijnde niet benaderen

Met deze vergoedingen stond KGM elk jaar op de eerste plaats van de bijna 70 speciale begrotingsdiensten. Het bedrag aan steun en kapitaaloverdracht dat werd ontvangen door speciale gebudgetteerde instellingen zoals het ondersecretariaat voor defensie-industrie, TUBITAK, de krediet- en hostelinstelling, regionale ontwikkelingsdiensten en het werkloosheidsfonds, bleef ver achter bij KGM. Door andere instellingen ontvangen vergoedingen varieerden van 0 tot 1.5 miljard TL. Het hoogste bedrag werd met 1.5 miljard TL na KGM overgedragen aan TÜBİTAK.

10 miljard TL in 183.5 jaar

Met de PPP-projecten is sinds 2010 het totaal van de aan het directoraat-generaal van de snelwegen overgemaakte kredieten ter hoogte van TL 183.5 miljard TL, als kapitaaloverdrachten en schatkiststeun, toegekend, dat werd gebouwd op snelwegen, bruggen en tunnels met contracten voor voertuigen en passagiers. Dit bedrag, dat in 2011 13 miljard lira bedroeg, is in 2019 gestegen tot 32.2 miljard TL.babbelen

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen