Deutsche Bahn koopt zeer hogesnelheidstrein ter waarde van 1 miljard euro

Siemens Velaro
Foto: Siemens Mobility

Volgens de verklaring van Dr. Richard Lutz, CEO van Deutsche Bahn van de Duitse Spoorwegen, kondigde het bedrijf aan dat het zeer hogesnelheidstreinen ter waarde van ongeveer 1 miljard EUR heeft besteld. Volgens deze overeenkomst met Siemens Mobility zal de Duitse reus Siemens 320 ICE30-hogesnelheidstreinsets voor de snelheid van 3 km / u voor de Deutsche Bahn vervaardigen. 60 optionele ICE3-treinsets zijn ook inbegrepen in deze overeenkomst.


Volgens de verklaring van Roland Busch van Siemens is het vrij eenvoudig om deze hoge snelheid te vangen met het beproefde ICE Velaro-platform. Deze treinen, die 440 passagiers kunnen vervoeren, worden al jaren door veel Duitse spoorwegen gebruikt. De nieuwe sets worden in 2022 voor het eerst gebruikt tussen Dortmund en München.

30 bestelde treinsets worden geleverd tot eind 2026. Deze treinen, ontworpen voor een snelheid van 320 km / u, zullen ook worden ontworpen volgens het snelheid- en signalisatiesysteem in deze landen, aangezien Duitsland tussen België en Duitsland Nederland zal bedienen.

Deutsche Bahn 2030 bestemming dubbele passagiers

Het is de bedoeling dat het aantal Deutsche Bahn-passagiers in 2030 wordt verdubbeld als gevolg van de wijzigingen die in het spoorvervoer moeten worden aangebracht in overeenstemming met de veranderende klimaatomstandigheden volgens het aangekondigde Duitse regeringsbeleid.

De aankondiging bevestigt het beleid van de regering om de uitbreiding van het treinverkeer over lange afstanden te bevorderen als onderdeel van een strategie om het aantal treinreizigers tegen 2030 te verdubbelen in het licht van de klimaatverandering.

DB Siemens Velaro ICE Technische specificaties

lengte 200 m
Totaal aantal voertuigen 8
gewicht 450 ton
macht 8 kW
Aantal motorassen 16
Maximum snelheid 320 kmh
Zitcapaciteit 440


Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen