China bouwt tegen 2035 70 duizend km hogesnelheidsspoorlijn

om duizend hogesnelheidstreinen te bouwen
om duizend hogesnelheidstreinen te bouwen

De China National Railway Group heeft zijn doelstellingen voor 2035 en 2050 publiekelijk gedeeld in het spoorwegbouwprogramma van het land.


Volgens het programma zullen tegen 2035 hogesnelheidstreinen worden geleverd aan alle steden met meer dan 500 inwoners in China. Tegen 2035 zal de lengte van de spoorlijnen in China naar verwachting 200 duizend kilometer bedragen en de lengte van hogesnelheidstreinen tot 70 duizend kilometer. Bovendien zal vervoer per spoor worden verzorgd naar alle steden met een bevolking van meer dan 200 duizend, en zullen hogesnelheidstreinen worden geleverd aan steden met een bevolking van meer dan 500 duizend.

Volgens het programma zal tegen 2050 ook 's werelds nummer één moderne spoorwegnet in China worden aangelegd. De lengte van de spoorlijnen die eind juli in het land actief waren, bereikte 141 400 kilometer en de lengte van hogesnelheidstreinlijnen bereikte 36 duizend kilometer. China staat op de tweede plaats in de wereld wat betreft de totale lengte van de spoorlijn en de eerste ter wereld wat betreft de lengte van de hogesnelheidslijn.

Hibya News Agencybabbelen

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen