Alstom start met de tramlevering in Dublin

alstom Dublin tramvoertuig
Foto: Alstom

Alstom leverde de eerste van acht nieuwe Citadis-trams in Dublin als onderdeel van zijn partnerschap met de Transportinfrastructuur Ierland (TII) en de National Transport Authority (NTA). In totaal zullen ook 26 tramvoertuigen worden uitgebreid.


De eerste van de nieuwe trams geproduceerd in La Rochelle werden verscheept naar Ierland en afgeleverd bij Transdev's Sandyford Workshop. Tot 98% recyclebare trams zijn ontworpen als de langste Citadis-tram met een lengte van 55 meter.

De acht nieuw bestelde trams zijn 55 meter lang, 's werelds langste Citadis-trams met één eenheid en bieden meer capaciteit om in de spits van Dublin aan de vraag te voldoen. Elk van de 26 verlengde trams is 55 meter (momenteel 43 meter).

Alstom kwam ook overeen met TII en NTA om de nieuwe eMapping-technologie in te passen in een deel van de tramvloot van Dublin. Eind dit jaar worden vier trams in de stad uitgerust met afstandssensoren die gegevens verzamelen over het energieverbruik. Alstom en TII beogen het energieverbruik van trams in Dublin te verminderen met een reeks maatregelen voor energie-efficiëntie.

“De trams van Alstom rijden al meer dan een decennium in Dublin en bieden betrouwbare, efficiënte en comfortabele service aan passagiers en bezoekers van de stad van over de hele wereld. Deze gloednieuwe tram van 55 meter zal meer ruimte creëren voor passagiers in lua's en we zijn er trots op om samen te werken met Transportinfrastructuur Ierland en Transdev om de service voor iedereen die er gebruik van maakt te verbeteren. Dublin was een van de eerste steden ter wereld die Citadis-trams gebruikte, en nu vertrouwen reizigers erop in meer dan 50 steden over de hele wereld. "Dublin leidt weer de wereld met de langste tram van 55 meter die we ooit hebben gebouwd", zegt Nick Crossfield, algemeen directeur van Engeland en Ierland.

Er werden meer dan 50 Citadis-trams verkocht aan meer dan 2.600 steden op vijf continenten. Ze zijn actief sinds 2000. Deze ervaring stelt alstom in staat om te innoveren door meer comfort te bieden aan passagiers en vereenvoudigd commercieel beheer voor operators. Citadis is milieuvriendelijk en kan tot 98% gerecycled worden.babbelen

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen