Zullen er scholen worden geopend? Wanneer zijn de scholen open? Zal afstandsonderwijs doorgaan?

Zullen scholen urgent zijn, wanneer zijn scholen urgent en wordt onderwijs op afstand voortgezet?
Zullen scholen urgent zijn, wanneer zijn scholen urgent en wordt onderwijs op afstand voortgezet?

De minister van Nationaal Onderwijs, Ziya Selçuk, kondigde aan dat het nieuwe academische jaar zal worden geopend met afstandsonderwijs op 31 augustus, en dat face-to-face onderwijs vanaf 21 september op een "geleidelijke en verwaterde" manier zal worden gestart.


Tijdens de persconferentie op het ministerie legde minister van Nationale Opvoeding Ziya Selçuk verklaringen af ​​over het academiejaar 2020-2021.

Minister Selçuk verklaarde dat de opvoeders in de ogen van elke leerling in hun klas keken en zo aan de les begonnen, minister Selçuk nodigde iedereen uit om hiervoor verantwoordelijk te zijn om door te gaan en scholen te openen met persoonlijk onderwijs en zei: "We zullen de scholen samen openen." verklaarden dat ze zeiden dat ze deze verantwoordelijkheid wilden delen.

Tijdens dit proces legde Selçuk uit dat ze, als ministerie, alle details over sociale afstand, desinfectiemiddel, maskervoorziening, fysieke en sociale competenties hebben bestudeerd en de voorbereidingen en normen hebben voltooid zodat scholen gezond en veilig kunnen worden geopend, en lange tijd president Recep Tayyip Erdoğan van het ministerie van Volksgezondheid en het Wetenschappelijk Comité. Hij zei dat ze door de bijeenkomsten die ze onder leiding hebben gehouden, de beslissingen over de start van het academiejaar 2020-2021 hebben gerijpt.

Ziya Selçuk verklaarde dat het academiejaar 2020-2021 zal beginnen met een “progressief en verwaterd” model als resultaat van de aanbevelingen van het Wetenschappelijk Comité: “Dienovereenkomstig openen we scholen met afstandsonderwijs op 31 augustus 2020, en zo starten we ons academiejaar. Op 21 september hebben we besloten om geleidelijk en verwaterd face-to-face onderwijs te starten in de klassen die worden aanbevolen door het Wetenschappelijk Comité. Particuliere scholen kunnen natuurlijk vanaf maandag 17 augustus beginnen met hun onderwijsactiviteiten met hulpmiddelen voor afstandsonderwijs. Studenten die geen persoonlijk onderwijs kunnen volgen, zullen hun opleiding voortzetten met hulpmiddelen voor afstandsonderwijs. Hulpmiddelen voor afstandsonderwijs bestaan ​​uit EBA-televisiekanalen, live lessen met hun eigen docenten in het kader van inhoud die geschikt is voor hun niveau, en enkele onderwerpen in de inhoud van EBA-internet in het vervolg van deze lessen.

Selçuk verklaarde dat ze bij de studenten zullen blijven met het voorbereide ondersteunende materiaal, en verklaarde dat wanneer de scholen worden geopend, de gezondheidsstatus van iedereen die met de scholen verband houdt, zal worden gecontroleerd door middel van HES-codes totdat ze de studenten, docenten, ondersteunend personeel van de scholen, buschauffeurs bereiken.

Minister Selçuk benadrukte dat mensen bij wie virussen in hun familie of nabije omgeving zijn vastgesteld, via dit systeem zullen worden opgespoord en dat de nodige maatregelen zullen worden genomen.

Herinnerend dat de normen voor maskers en soortgelijke kwesties werden bepaald in het kader van de controlegids die eerder was opgesteld, bij de ingang van de schooltuin, bij de ingang van de les, merkte Selçuk op dat er in deze context enkele gidsen waren opgesteld voor zowel studenten, leerkrachten als ouders.

Ziya Selçuk legde uit dat de normen met betrekking tot pauzes en soortgelijke situaties ook in deze handleidingen zijn opgenomen en ze zullen ze in detail uitleggen wanneer de tijd daar is. Selçuk verklaarde dat de levering van maskers zal worden geleverd door het ministerie, ze blijven samenwerken met verschillende instellingen om de hygiënenormen van de scholen te verbeteren, Selçuk verklaarde dat er momenteel tweeduizend inspecteurs op het veld en in de scholen zijn om deze normen te controleren en dat ze de normen van elke school herzien.

Minister Selçuk wees erop dat ze in de eerste week van de school een speciaal aanpassingsprogramma zullen voorstellen en zei: "We zullen eerder een studie over leraren hebben, maar onze uitleg over aanpassingsstudies voor onze kinderen zal een week duren." hij sprak.

"Het aantal personeelsleden is vergroot"

Selçuk wees erop dat de aanwerving van schoonmaak- en beveiligingspersoneel de hygiëne van de scholen blijft waarborgen, en zei dat het aantal van dit personeel is toegenomen als gevolg van de epidemische omstandigheden. Ziya Selçuk legde uit dat alle items met betrekking tot de scholen een voor een werden verwijderd en dat wat nodig is op provinciaal, districts- en schoolniveau concreet werd onthuld, en dienovereenkomstig maakten ze de nodige plannen om financiële steun te verlenen aan scholen en om andere technische ondersteuning te bieden. kondigde aan dat ze een vergadering zouden houden.

Selçuk verklaarde dat ze elke provincie een voor een onderzochten, rekening houdend met hun eigen situatie, herinnerde Selçuk eraan dat deze ondersteuning in korte tijd zal worden geleverd, te beginnen met voorrangsscholen. Minister Selçuk zei dat ze van plan zijn om de routekaart met deze studies te onthullen, waarbij hij verklaarde dat de bureaucraten van het ministerie in de toekomst in groepen zullen deelnemen aan risicoanalyses en de gelegenheid zullen krijgen om de studies in die provincies te volgen.

Selçuk zei dat ze als Ministerie tijdens het hele proces op het veld en op scholen aanwezig zullen zijn en zei: “Ik wil mijn kinderen en leraren feliciteren in het academische jaar dat op 31 augustus begint, en ik wil elkaar ontmoeten op onze scholen en zo snel mogelijk met persoonlijk onderwijs beginnen. Ik nodig elk lid van de samenleving uit om verantwoordelijkheid te nemen in het kader van de bestrijding van de epidemie. " Hij sprak in de vorm.

"We zullen in details delen"

Minister Selçuk beantwoordde de vragen later en verklaarde dat het Wetenschappelijk Comité een aanbeveling had om vanaf 21 september een face-to-face training te starten over de vraag welke klassen geleidelijk aan face-to-face onderwijs zullen beginnen.

Selçuk zei: “We zullen bepalen in welke leeftijdsgroepen we met prioriteit beginnen, opnieuw in lijn met de aanbevelingen van wetenschappers. Als de tijd daar is, zullen we dit zeker in detail delen. " gebruikte de uitdrukking. In antwoord op de vraag of er een planning is gemaakt voor de studenten die volgend jaar examen zullen doen, zei Ziya Selçuk: "Er worden natuurlijk plannen gemaakt over de inhoud van het curriculum en ondersteunende activiteiten voor onze studenten die dit examen afleggen." zei. Betreffende een andere vraag over "progressief en verwaterd" onderwijs, zei Selçuk: "Door enscenering en verdunning, feitelijk bepaalde leerjaarniveaus voornamelijk openen en de lessen en onderwerpen verdunnen, dat wil zeggen, niet precies de hele inhoud face-to-face in hetzelfde uur en dezelfde tijd, maar de specifieke onderwerpen. We bedoelen dat de punten specifiek en primair worden verwerkt. Dus hoe zal de kloof die kan optreden als gevolg van verdunning worden geëlimineerd? Het zal natuurlijk worden geëlimineerd door middel van afstandsonderwijs, live lessen en EBA-televisies. " gaf het antwoord.babbelen

hoe 1

  1. Ik denk dat het vooruitzicht om de school zelfs maar te openen tijdens de pandemie verschrikkelijk is. Hierdoor gaat de epidemie serieus door en is zelfs de eerste golf nog niet voorbij. Bovendien is er een tweede golf hiervan. We kunnen het leven van onze kinderen en hun families niet zo gemakkelijk op het spel zetten. Het ministerie van Onderwijs had de hele zomer hard moeten werken aan online onderwijs op afstand en voor elk huis een internet- en computercampagne moeten maken. Maar ook het oplossen van het maskerprobleem is een groot succes.

Beoordelingen