Yaman's reactie op TÜRASAŞ's stille werving van werknemers!

Yamandan Turasasin stille reactie op werving van werknemers
Yamandan Turasasin stille reactie op werving van werknemers

Cemal Yaman, de provinciale vertegenwoordiger van de Railways-Work Union, legde een verklaring af over de arbeiders die voor TÜRASAŞ moesten worden gerekruteerd. Yaman verklaarde dat TÜRASAŞ 20 mensen voor 20 uur 's middags en XNUMX na XNUMX uur aan een lasertest had onderworpen. Yaman verklaarde dat laswerk binnen de reikwijdte van "ECHT WERK" valt en dat het niet legaal is voor onderaannemers om in de hoofdbaan te werken, en dat deze werknemers niet in dienst mogen worden genomen.

Wie heeft de testcommissie opgericht?


Yaman stelde een aantal vragen aan de arbeiders die de test hadden afgelegd, die de testcommissie oprichtten, met welke bevoegdheid de examencommissie werd opgericht namens het onderaannemersbedrijf en namens wie de 5 te rekruteren lasser zou worden aangenomen.

Wie zal hiervoor verantwoording afleggen?

Yaman, die voor de test in het fabrieksgebied werd gezet en op de illegaal uitgevoerde test reageerde, vroeg degenen die de test hadden afgelegd, wie er verantwoording voor zou afleggen als er iets in de fabriek zou gebeuren. Yaman, die zei dat de test illegaal was, vroeg zich af wie verantwoordelijk was voor de rekrutering en wie de instructies gaf.

Yaman zei: "We nodigen het directoraat-generaal van TÜRASAŞ en zijn ambtenaren uit om dienst te nemen."

De verklaring van Cemal Yaman, de provinciale vertegenwoordiger van de Spoorweg-vakbond, luidt als volgt; 'Op 12 augustus 2020 werden 20 mensen onderworpen aan een lasseronderzoek in de Boji-fabriekswerkplaats, die nu TÜRASAŞ heet, in de Boji-fabriekswerkplaats.

Aangezien Türasaş een openbare instelling is, moet het dienstverband worden aangekondigd door İŞKUR en moeten andere juridische procedures worden gevolgd.

Laswerk valt binnen de reikwijdte van "HOOFDTAAK" en de tewerkstelling van de onderaannemer in de hoofdbaan is niet legaal en kan niet worden ingezet.

  • Dus namens wie wordt deze test gehouden?
  • Hoe werden degenen geïdentificeerd die de test hadden gemaakt?
  • Wie heeft de testcommissie ingesteld?
  • Met welke bevoegdheid werd de testcommissie opgericht namens het onderaannemersbedrijf?
  • Voor wie worden de 5 lassers ingezet?
  • Wie zal verantwoording afleggen over degenen die naar het testfabriekgebied worden gebracht en die de test illegaal afleggen, als er iets gebeurt in de fabriek. Wie gaf de instructies en was verantwoordelijk voor dergelijke illegale testen en rekrutering?

We nodigen het directoraat-generaal van Türasaş en zijn ambtenaren uit voor de taak ”.babbelen

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen