Wie is Toetanchamon? Hoe oud sterft Toetanchamon? The Legend of Tutankhamun

Wie is tutkhamun hoe oud was tutkhamun
Wie is tutkhamun hoe oud was tutkhamun

Toetanchamon of Toetanchamon (Egyptisch: twt-ˁnḫ-ı͗mn, wat betekent dat het levende schilderij van Amon of de eer van Amon), Egyptische farao. Hij regeerde tussen 1332 voor Christus en 1323 voor Christus.

leven


Zijn echte naam is Tutankhaton. Het vestigen van de monotheïstische Aten-religie voor het eerst in Egypte, IV. Hij is de zoon van Amenotep. Toen zijn vader stierf, besteeg hij de troon door te trouwen met zijn stiefzus Ankhesenamen, die van een andere moeder was. In de vroege jaren van zijn regering was er een terugkeer naar de oude polytheïstische religie van Egypte. Hij nam ook de naam Toetanchamon aan in plaats van de naam Toetanchon. Dus IV. De religie van Aten, gesticht door Amenhotep, stierf uit. De tijd van Toetanchamon ging vredig voorbij. Na deze koning die op zeer jonge leeftijd stierf, besteeg Ay, die een vizier was voor zijn vader en regent voor hem toen hij jong was, de troon besteeg door te trouwen met de koningin die weduwe was.

Graf

Het werd in 1922 ontdekt door Howard Carter. Het graf van Toetanchamon bevindt zich in de Vallei der Koningen. Behalve de mummie van Toetanchamon, worden die opgegraven uit het graf tentoongesteld in het Cairo museum. Zijn tombe werd in 1972 in Londen en later in de VS tentoongesteld.

De legende van Toetanchamon

Het graf van koning Toetanchamon is behoorlijk spectaculair in vergelijking met de graven van andere koningen. De oorzaak van de buitengewone dood van Toetanchamon op jonge leeftijd is nog onbekend. Het was alsof Toetanchamon in haast werd begraven. Volgens sommige onderzoekers werd het graf voorbereid voor een edelman, maar toen Toetanchamon op dat moment stierf, werd hij hier gehaast begraven. Echter, aangezien de schedel van zijn mummie een blauwe plek achter zijn linkeroor had, is de laatste situatie die Egyptologen verklaren, dat de generaal van Toetanchamon, Horemheb, de achterkant van Toetanchamon met een hard voorwerp zou hebben geraakt om het over te nemen.

Het graf van Toetanchamon bestaat uit twee kamers en een trap die naar de eerste kamer leidt. In de eerste kamer werden kostbare artefacten gevonden, zoals een paardenkoets, de troon van Toetanchamon en deze die Toetanchamon tijdens zijn leven gebruikte. Toen deze kamer werd gevonden, sloegen Howard Carter en zijn vrienden, die dachten dat de kamer een tombe moest zijn omdat deze zich in de Vallei der Koningen bevond, tegen de muren van de kamer en zochten naar de gaten achter de muur. Uiteindelijk werd een leegte gevonden en brak de muur. In een kamer achter de muur stond een enorme houten kist die eruitzag als een nieuwe kamer. De doos was verzegeld. Howard Carter had het zegel gezien - het mooiste dat hij ooit in zijn leven had gezien of gezien. De massief gouden kist in een sarcofaag gloeide zelfs bij kaarslicht. Hoewel Howard Carter zichzelf met deze ontdekking een goede carrière bezorgde, stierf hij in armoede en vergetelheid, en alleen maar een paar mensen woonden zijn begrafenis bij.

De vloeken begonnen toen Carters geliefde kanarie werd verslagen door een cobra-slang, die om onbekende reden werd beschouwd als het symbool van Egypte. Na een tijdje had de dood van Lord Carnavron, die betaalde voor de opgravingen als gevolg van bloedvergiftiging in Caïro, grote gevolgen en was er een toestroom van toeristen. Bovendien veroorzaakte de dood van sommige mensen die het graf binnengingen door een koortsziekte een bijgeloof dat de vloek van de farao wordt genoemd.

Het trekt de aandacht in de hiëroglifische geschriften in het graf van Farao; Wie het graf van de farao aanraakt, wordt omringd door de vleugels van de dood.

familie

  • Vader: IV. Werd Amenhotep (Achnaton).
  • Moeder: prinses Kia
  • Broers en zussen: Smenkhkare
  • Echtgenoot: Ankhesenpaaten
  • Zonen: geen
  • Dochters: geen

Namen

  • Geboortenaam: Tutankhaton
  • Naam van zijn keuze: Toetanchamon
  • Troon naam: Neb-cheperu-Rê (Neb-xprw-Ra)


babbelen

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen