Wie is Tarık Akan?

Wie is de tarik akan
Wie is de tarik akan

Tarık Tahsin Üregül, of Tarık Akan (13 december 1949, Istanbul - 16 september 2016, Istanbul), met zijn artiestennaam, is een Turkse acteur, producer en schrijver.


In 1970 werd hij eerste in de acteerwedstrijd van het tijdschrift Ses. In 1971 begon zijn acteercarrière met zijn eerste speelfilm Emine. Het werd plotseling een van de knapste acteurs van Yeocolçam. Akan, die later in 1972 in de film "Suçlu" verscheen, ontving met deze film de Best Actor Award op het Golden Orange Film Festival 1973. In 1973 speelde hij met Halit Akçatepe in Canım Kardeşim (1973), dat bekend staat als een van de beste emotionele films van Yeocolçam. 1974 Ertem rigid geregisseerd door Rifat Ilgaz aangepast van het gelijknamige werk van Chaos (1975), de film speelde het personage Damat Ferid, de filmhits in 1975 en Turkije is in het verleden een van de beste films geweest. Vervolgens, Hababam Class Stayed in the Classroom (1976), speelde in de tweede film van de serie. De film was de laatste Hababam-klasse gespeeld door Akan en de meest winstgevende film van de serie. Akan, die groot succes behaalde in elke film die ze met Gülşen Bubikoğlu speelde, behaalde een groot succes in de romantische komedie Ah Nerede, die ze in 1975 opnieuw met Bubikoğlu speelde.

Hij maakte naam in de films die hij in de jaren zeventig speelde. Het heeft zijn sporen verdiend onder de grote jones van Yeluxçam door zijn stempel te drukken op de jaren 1970 met zijn lengte, jurk en kapsel. Akan, bekend als de "cici-jongen" van Yeılçacam, speelde in 70 in de film Sürü, met in de hoofdrol Zeki Ökten met Melike Demirağ en Tuncel Kurtiz. Hij verliet zijn stijl in de jaren 1977 en begon te filmen met een snor. Het is een groot succes geworden met de film genaamd Sürü. Vervolgens, in 70, bewees hij dat hij in allerlei films kon spelen met de film Maden, die hij speelde met Cüneyt Arkın. In 1978, met de Golden Palm Award-winnende film geregisseerd door Şerif Gören en Yılmaz Güney, behaalde hij groot succes en maakte hij naam voor de wereld. De film was de enige film die de Gouden Palm-prijs ontving op het filmfestival van Cannes in 1982, en Akan werd genomineerd voor de categorie Beste Acteur. De film Blackout Nights, waarin hij in 1982 de hoofdrol speelde, behoorde tot de klassiekers van Yeilairçam. Tarık Akan is de enige mannelijke acteur die zeven prijzen in de wacht heeft gesleept met de titel Golden Orange Film Festival.

Levensverhaal

De actrice, wiens echte naam Tarık Tahsin Üregül is, werd geboren op 13 december 1949 in Istanbul als derde kind na een oudere zus en een oudere broer. Akan woonde in Dumlupınar, Erzurum vanwege de plicht van zijn vader Yaşar Üregül, die een tijdje officier was. Ze verhuisden naar Kayseri voor de benoeming van zijn vader elders, en Akan voltooide hier zijn basisschool. Na het pensioen van zijn vader verhuisden ze terug naar Istanbul en vestigden zich in Bakırköy. Nadat hij naar Bakırköy was verhuisd, voltooide hij hier de middelbare en middelbare school. Na het afronden van de middelbare school ging hij naar de Yıldız Technische Universiteit en studeerde hier werktuigbouwkunde. Voordat hij naar de bioscoop verhuisde, begon hij levens te redden op de stranden van Bakırköy. Tegelijkertijd begon hij met straatverkoop op straat. Na zijn studie Werktuigbouwkunde aan de Yıldız Technische Universiteit, ging hij naar de Journalism High School en studeerde af aan deze school. Na 1969 behaalde hij de eerste plaats in de competitie genaamd Cinema Artist Contest, georganiseerd door het tijdschrift Ses in 1970. Na het winnen van de eerste plaats in de competitie, begon zijn acteercarrière met de bioscoopfilm Emine, waarin Filiz Akın en Ekrem Bora in 1971 voor het eerst speelden. Hij voltooide zijn militaire dienst als reserveofficier in Denizli in 1979. Tussen 1978 en 1981, toen de cinematografie slecht ging, zette hij zijn zakenleven voort door een commerciële taxi te nemen en een taxisysteem te huren. Tarık Akan werd berecht met een gevangenisstraf van 1980 jaar in de staatsgreep van 12 september 12, maar werd veroordeeld tot 2.5 maanden gevangenisstraf. Hij trouwde met Yasemin Erkut op 7 augustus 1986. Uit dit huwelijk werd in 1986 Barış Zeki Üregül geboren. Vervolgens werden in 1988 Yaşar Özgür en Özlem, een tweeling, geboren. In 1991 werd hij een van de partners van de basisschool Taş Mektep in Bakırköy.

Hij nam het voorzitterschap van Stichting Nesin over van zijn zoon Ali Nesin, die zijn taak overnam na de dood van Aziz Nesin in 1995. In 2002 publiceerde Anne een boek met de titel Ik heb luizen in mijn hoofd. In zijn boek schreef hij wat hij meemaakte na de staatsgreep van 12 september.

Toen hij deze kans in de zomer vond, koos Bodrum ervoor om in zijn zomerhuis in Akyarlar te blijven, waar hij een stenen Grieks huis naast de Manço Club restaureerde en zijn vrienden ontving.

Carrière

1970-1976: Eerstejaars, groot succes en roem
Tarık Akan nam deel aan de Cinema Artist Competition, georganiseerd door het tijdschrift Ses in 1970 en werd de winnaar, waarna zijn acteercarrière begon. In 1971 stapte Tarık Akan in Yeluxçam door het personage van Murat te spelen in een film genaamd Solan Bir Yaprak Gibi, met in de hoofdrollen Mehmet Girler en Fatma Girik en Münir Özkul. [1] Zijn andere film, die in 1972 werd uitgebracht, speelde met Hülya Koçyiğit in de film Beyoğlu Güzeli. Toen hij voor het eerst met Ertem Eğilmez werkte, was het ook zijn eerste film waarin hij het personage "Ferit" speelde, dat in de jaren zeventig met hem werd vergeleken. Ontrouw en Angel or Devil in 1970? Hij verscheen in films. In 1971 speelde hij voor het eerst met Türkân Şoray in de film Sisli Hatıralar. Daarna speelde hij in de films Azat Kuşu en The Game of Destiny. In hetzelfde jaar speelde hij met Fatma Belgen in de eerste romantische komediefilm Suçlu, geregisseerd door Mehmet Dinler. Zijn eerste grote succes was met deze film. Akan speelde in de film en ontving de prijs voor Beste Acteur op het Golden Orange Film Festival in 1972. Later werd hij een van de meest gevraagde spelers van Yeocolçam. Hij werd een gewilde speler met zijn knappe uiterlijk, lengte, kledingstijl en kapsel, en boekte in korte tijd grote vooruitgang. Na dit succes werd Money niet meer uitgehouwen in de films The Most Beautiful of Love en Three Lovers. In 1973 speelde hij in de film Sev Kardeşim, met grote acteurs als Hülya Koçyiğit, Adile Naşit, Münir Özkul en Hulusi Kentmen. In hetzelfde jaar speelde hij met Filiz Akın in de film Tatlı Dillim, de eerste film van Sunal en speelde hij samen met Kemal Sunal. Acteurs als Halit Akçatepe, Metin Akpınar, Zeki Alasya en Münir Özkul verschenen ook in de film. Feryat, de laatste film die hij in 1972 speelde, was de eerste film die hij speelde met Emel Sayın. In 1972 speelde hij voor het eerst in de film Yeryüzında Bir Melek. Toen verscheen ze in de film Umut Dünyası, waar ze speelde met Necla Nazır. Hij speelde toen in de film Yalancı Yarim met Emel Sayın. In 1973 speelde hij de hoofdrol in de film Canım Kardeşim met Halit Akçatepe en Kahraman Kıral, een kindacteur van die tijd. De film werd een van de klassiekers van Yeqilçam en werd een van de beste dramafilms. In 1973 speelde hij voor het laatst in de film Bebek Yüzlü.

Hij speelde met Hale Soygazi in de film Oh Olsun, die in 1974 werd uitgebracht. Hij speelde toen met Perihan Savaş in de film Esir Hayat, geregisseerd door Ömer Lütfi Akad. Na te hebben gespeeld in films als My Hometown, Bloody Sea, verscheen hij in films met de titel Mahçup Delikanlı en Bosphorus Friend. In 1975 nam hij deel aan de film genaamd Mavi Boncuk, die werd vertoond als een van de beste films van Yeilçam en met een geweldige cast. De scène van de ontvoering van Emel Sayın in de film was een van de grote scènes van Yeılçacam. Daarna speelde hij het personage met de naam "Damat Ferit" in de film Hababam Class, die wordt geaccepteerd als een van de grootste comedy's ooit van Yeılçacam. De film brak het record aan de kassa in 1975. De film behaalde een van de hoogste scores in de geschiedenis, scoorde 9.5 / 10 op de website genaamd Imdb en behaalde groot succes. Elk personage en elke scène in de film is gegraveerd in herinneringen. Personages als Kel Mahmut, Hafize Ana, Güdük Necmi, Damat Ferit, Tulum Hayri, Hayta İsmail, Domdom Ali, Deli Bedri, Badi Ekrem en Kemal Sunal kwamen uit de film naar voren. Na Hababam Class speelde hij met Necla Nazır in de romantische komedie Ateşböücü, die een groot succes was toen de film werd uitgebracht. Hij speelde toen in films als Çapkın Thieves en Night Bird Zehra. Na deze films speelde hij in 1975 in drie romantische komediefilms. Na haar grote succes in de films van Delisin en Evcilik Oyun, speelde ze samen met Gülşen Bubikoğlu in de film Ah Nerede, die wordt beschouwd als een van de bekendste romantische komische films van Yeilçam. De film heeft een grote winst gemaakt in de periode dat hij werd uitgebracht. In 1976 speelde hij in de film Our Family, die wordt beschouwd als een van de meest drukbezette cast van de Yeılçacam-bioscoop. De film heeft zijn sporen verdiend onder de klassiekers en ging de geschiedenis in als een van de beste Turkse films. In hetzelfde jaar speelde hij in de films Hidden Force en Cani. Hij maakte een groot succes met de romantische komediefilms die hij in de jaren 70 met Gülşen Bubikoğlu speelde. Hij speelde met Bubikoğlu in een film genaamd Kader Bağlayanca. In 1976 speelde hij onlangs in films als You Are So en Love Is Not What You Say.

1977-1989: stijlverandering en onderscheidingen
Na 1976 nam het een serieuze beslissing en besloot het te veranderen. Hij verwierf grote bekendheid met zijn romantische komische films. Ze is 28 jaar oud wanneer ze besluit uit de lijn van romantische komediefilms te stappen en in serieuzere films te spelen. Na 1977 liet hij een snor achter en speelde hij zwaardere rollen. In 1977 speelde hij in romantische komedie en comedy-films, zij het een beetje. De eerste hiervan was de laatste romantische komediefilm Bizim Kız, die hij in de jaren zeventig met Gülşen Bubikoğlu speelde. In hetzelfde jaar speelde hij in een komische film met Öztürk Serengil en Robert Widmark. De laatste komedie die ze speelde in de jaren 1970 en de laatste film die ze speelde was de film Dear Dayım. De eerste film die hij met een snor speelde, was de thriller, Baraj. Daarna speelde ze in de film Nehir. In 1978 werd de dramafilm Şeref Sözü met in de hoofdrol Perihan Savaş uitgebracht. Later speelde hij met Cüneyt Arkın in de film Maden. De film was een enorm succes. Het is erkend als een van de beste films in de geschiedenis van Yeocolçam. Na dit grote succes speelde hij in de film Last Time with You. Een deel van de film is opgenomen in Cyprus. Daarna speelde hij in Erden Kıral's eerste speelfilm Kanal. De muziek van de film ontving de Best Music Award op het Golden Orange Film Festival in 1979. Na deze film deelde hij de hoofdrollen met Melike Demirağ en Tuncel Kurtiz in de film The Flock, die in 1978 werd gestart en in 1979 werd uitgebracht, bekend als een van de beste films van Zeki Ökten. De film had grote gevolgen en slaagde erin een van de beste films van Yeilairçam te zijn. De film ontving de prijs voor Beste Film op het Golden Orange Film Festival op 12 oktober 2011 tijdens de Golden Orange Night. De reden waarom de prijs 31 jaar na de film werd ontvangen, is dat de prijsavond in 12 niet kon worden gehouden vanwege de staatsgreep van 1980 september. In 1978 verscheen hij voor het laatst in de film Lekeli Melek. In 1979 speelde hij voor het eerst met Necla Nazır in de film Adak, geregisseerd door Atıf Yılmaz. Vervolgens speelde hij in de film Demiryol met hoofdacteur Fikret Hakan. De film ontving vier prijzen in de categorie "Beste film", "Beste regisseur" (Yavuz Özkan), "Beste vrouwelijke bijrol" (Sevda Tolga) en "Beste acteur" (Fikret Hakan) op het Golden Orange Film Festival. heeft veel succes getoond. Vanwege de staatsgreep van 1980 september zijn er in 12 maar weinig films opgenomen in Yeilçam. Om deze reden is Tarık Akan dit jaar in geen enkele film verschenen. In 1981 speelde hij voor het eerst in de film Deli Kan, waarin hij speelde met Müjde Ar. De regisseur van de film, Atıf Yılmaz, bewerkte de film uit het verhalenboek van Zeyyat Selimoğlu, Earthquake, dat in 1976 werd gepubliceerd. Later verscheen ze in de film Any Woman. Na deze film speelde hij met Şerif Sezer in de film Yol, een van de beste films van Yeilçam, geregisseerd door Yılmaz Güney en Şerif Gören samen. Terwijl de film in de scriptfase was, werd de naam bepaald als Bayram, maar deze werd later gewijzigd. Film in 1982 als een van 's werelds meest prestigieuze prijsuitreiking bij het nemen van de Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes, de hoogste onderscheiding heeft een primeur in Turkije meegemaakt. De film is wereldwijd uitgebracht. Tarık Akan werd genomineerd voor Cannes in de categorie "Best Male Game". Na 1983 was het verboden de film te bekijken. Het werd echter gerestaureerd door Imaj Studios in 1999 en werd in februari van hetzelfde jaar uitgebracht.

In 1982 speelde hij in de film My Friend van Nazmi Özer. Later speelde ze in de film Kaçak, waarmee ze speelde met Fatma Girik. Ömer Lütfi Akad schoot in 1962 de eerste versie van de film onder de naam Three Wheeled Bicycles. In 1983 speelde hij voor het eerst in de film Derman met Hülya Koçyiğit. Later, na te hebben gespeeld in films als Kids Flower en het einde van de nacht, speelde ze met Ahu Tuğba in de misdaadfilm White Death. In 1984 speelde hij voor het eerst in de film Pehlivan, geregisseerd door Zeki Ökten. Akan won de "Best Actor" -prijs op het 21e Golden Orange Film Festival voor zijn rol in deze film. Daarna speelde hij in de film Yosma, waarin de acteurs onder meer Ahu Tuğba, Nuri Alço, Diler Saraç en Şemsi İnkaya waren. Hij speelde toen in de films Stamp and The Lost Girls. De laatste film die hij in 1984 speelde was met Alev Alev, samen met zijn partner Gülşen Bubikoğlu, met wie hij elke 70-er jaren speelde. Een andere hoofdrolspeler in de film was meesteracteur Cüneyt Arkın. In 1985 speelde ze met Hale Soygazi in de film Bir Avuç Cennet, geregisseerd door Muammer Özer. Turkije-Zweden heeft in totaal vijf prijzen gewonnen uit een binnenlandse en internationale coproductie van een film. Een daarvan is het "Swedish Migrant Film Festival", speciale prijs. Na de film speelde de tweede film die hij in 1985 speelde de rol van "Haydar Ali" in de film Kan. Later speelde hij het personage "Şahin" in de film Tele Girls, met Hülya Avşar. In 1985 speelde hij voor het laatst in de films met de titel Son Darbe ve Paramparça. In 1986 Halkalı Na acteren in films als Kofte, Adam and Eve, Bitter Worlds, Ses en Kıskıvrak, speelde hij in de film Beyoğlu's Back Side met Erdal Özyağcılar en Oya Aydoğan. In 1987 speelde hij in verschillende films zoals Rain Leaks, Scandal, Water and Lights. De film getiteld Çark, die hij in hetzelfde jaar speelde, maakte echter een geweldige doorbraak. Het is een van de meest opmerkelijke films van die tijd geworden met zijn speelfilm die licht werpt op het leven van de meest ongeorganiseerde en meest onderdrukte delen van de arbeidersklasse. In 1987 speelde hij eindelijk in de film My Daughter's Blood. In 1988 speelde ze in slechts drie films. Dit zijn films genaamd Hand Gates, Return en Third Eye. In 1989 speelde hij in de films Binary Games, Isa, Musa, Meryem, Leyla en Mecnun and Identity, en de film die het meeste geluid maakte was Meral Konrat met de film "Isa, Musa, Meryem".

1990-2016
In de jaren negentig verscheen hij in enkele films. In 1990 speelde hij in Nursery Idiz met de laatste film die hij in hetzelfde jaar speelde, na te hebben gespeeld in films als Bir Küçük Bulut, Death of the Giants en Berdei. Aangepast aan de bioscoop uit het gelijknamige werk van Rıfat Ilgaz, ontving de film vele onderscheidingen in 1990 en in het buitenland. Na in 1991 te hebben gespeeld in de films A Woman Enemy and a Long Thin Road, trok hij opnieuw de aandacht in de film die vertelt over het liefdesleven van twee Koerdische jongeren, Siyabend en Heco. Hij verscheen in geen enkele film in 1991, maar voor het eerst in een televisieserie. Hij portretteerde het personage genaamd "Kuray" in de serie "The Secret of Stones". De serie werd uitgezonden op Star. In 1992 speelde hij niet in de tv-serie of de film. In 1993 speelde ze in twee films genaamd Passenger and Unravels. In 1994 speelde ze in de film "All Things Not Said", die bestaat uit vijf korte films van vijf regisseurs. De acteur, die in 1995 niet aan een film deelnam, speelde in 1996 in twee films met de titel Letter and Antiques Talan. Hij nam in 1997 niet deel aan een film. In 1998 speelde hij de hoofdrol met Ayşegül Aldinç in de film genaamd Hayal Kurme Oyunları. Daarna speelde hij met Zara, Nejat İşler, Hazım Körmükçü, Kutay Özcan en Deniz Türkali in de film genaamd September Storm, die vertelt over de impact van de staatsgreep van 1999 op een gezin in datzelfde jaar. Tussen 1980 en 2000 stopte Akan met acteren en keerde in 2002 weer terug naar het grote scherm. Hij speelde eerst in de film genaamd Gülüm en speelde vervolgens in de duurste film ooit geschreven met een budget van meer dan 2002 miljoen dollar in de geschiedenis van Yeılçacam. Daarna speelde hij de hoofdrol in de jeugdserie Koçum Benim, die werd uitgezonden op TRT 1.

Terwijl de serie getiteld "Koçum Benim" doorgaat, speelde de film, die een klassieker werd genoemd Vizontele, opgenomen in 2001, het personage "Güner Sernikli" in de tweede film, Vizontele Tuuba, opgenomen in 2004. In hetzelfde jaar speelde hij in de tv-serie genaamd Night Walk na de serie getiteld Koçum Benim, maar het duurde niet lang. In 2006 speelde hij in de film Ankara Murder. In hetzelfde jaar speelde hij in de vierde tv-serie, Ahh Istanbul, maar deze serie duurde niet lang. Tarık Akan nam een ​​pauze van twee jaar in acteren en speelde in 2009 met Şerif Sezer na de film Yol, Deli Deli Olma. De film kreeg een goede grove. In de film werd Akans jeugd gespeeld door zijn oudste zoon Barış Zeki Üregül.

Prive leven
De zoon van Barış Zeki Üregül, die in 1986 met Yasemin Erkut trouwde, werd in hetzelfde jaar geboren. Twee jaar later, in 1988, werden haar tweelingkinderen, Yaşar Özgür Üregül en Özlem Üregül, geboren. De actrice scheidde in 1989, vier jaar na haar huwelijk. Hij begon in 1990 bij Acun Günay te wonen en bleef tot zijn dood samen. Het eerste kind van Akan, Barış Zeki Üregül, begon zijn acteerleven door de jeugd van zijn vader te spelen in de film "Being Crazy", met Tarık Akan in 2009.

Dood
Akan, die longkanker heeft, stierf op 16 september 2016 terwijl hij zijn behandeling in Istanbul voortzette. Na de herdenkingsbijeenkomst in het Muhsin Ertuğrul Theater op 18 september 2016 voor zijn begrafenis, werd hij begraven op de Bakırköy-begraafplaats na het begrafenisgebed in de Teşvikiye-moskee.

Politieke visie en staatsgreep van 1980
Tarık Akan licht zijn politieke visie toe met de volgende verklaringen. “Vanaf het moment dat je de artiest belt; zijn kijk op de wereld, zijn leven, zijn opvattingen, alles is politiek. Deze politieke gedachte is nooit een reactionair, conservatief, conservatief beleid. ' Sinds 1978 begon hij een overheersende rol te spelen in Maden-film en sociale berichten. Hij liet met name zien dat Yılmaz Güney in politieke films kon spelen met Sürü en Yol-films, zijn projecten.

gerelateerd aan de staatsgreep in de geschiedenis van de Republiek Turkije "en niet op 27 mei en 28 februari. De eerste ging voor ons open en stelde ons in staat nieuwe gedachten te ontmoeten. Omdat het de weg naar de seculiere republiek blokkeerde. De staatsgreep van 1971 en de staatsgreep van 1980 zijn fascistische staatsgrepen. Turkije beweegt mee met het huidige punt. 1980 is de laatste hit voor het imperialisme. Ondanks alles is TSK de belangrijkste instelling van dit land. ” verklaringen afgelegd.

In 1979 werd hij opnieuw vervolgd wegens deelname aan de geboortedag van Nâzım Hikmet in Izmir en als lid van de Peace Association. Terwijl duizenden mensen die geboortedag in de sportschool bijwoonden, werd alleen Tarık Akan aangeklaagd. Hij werd in 1987 vrijgesproken van de zaak. Na de staatsgreep van 1980 werd Tarık Akan bij zijn terugkeer naar huis gearresteerd na een toespraak in Duitsland, en op 2,5 maart 31 vrijgesproken na een verblijf van 1982 maand in de gevangenis. De protesten van Gezi Park in 2013 hebben deelgenomen aan de protesten ter ondersteuning.

Kitap
Tarık Akan werd gearresteerd voor zijn toespraak in Duitsland na de staatsgreep van 12 september en schreef de tijd die hij in de gevangenis doorbracht en het proces. Het memoiresboek, dat ook inging op de belangrijke gebeurtenissen van de periode, werd voor het eerst gepubliceerd in 2002 en vervolgens werden er tientallen nieuwe edities gemaakt. In een deel van het boek is het productieverhaal van Yol-film opgenomen.

'Ik heb luizen in het hoofd van mijn moeder' (Memoires van 12 september), Tarık Akan, Can Publishing, Istanbul, 2002.

Films

jaar Film lijst Awards en andere aantekeningen producent Oyuncu scenarist
1971 Emine tekst Evet
1971 Als een vervagend blad Murat Sayman Evet
1971 Beyoğlu Guzeli Ferit Evet
1972 Mijn liefdesbroer Ferit Caliskan Evet
1972 Drie geliefden Ferit Evet
1972 schuldig Hakan Evet
1972 Mijn lieve tong Ferit Evet
1973 Beste bro Murat Evet
1973 Een engel op aarde Ömer Evet
1973 Valse helft Ferdi Evet
1973 World of Hope Ahmet Evet
1974 Oh snap het Ferit Haznedar Evet
1975 Blauwe kraal Knappe Necmi Evet
1975 Oh waar Ferit Evet
1975 Glimworm Tariq Evet
1975 Delisi Ferit Evet
1975 Flirterige dief Orhan Evet
1975 Hababam-klasse Bruidegom Ferit Evet
1976 De klas van mijn vriend bleef Bruidegom Ferit Evet
1976 Onze familie Ferit Evet
1976 Geheime kracht Evet
1977 Beste oom Tariq Evet
1978 Maden Nurettin Evet
1978 kudde sivan 17e Golden Orange Film Festival Beste Acteur Evet
1979 Adak getrouw 17e Golden Orange Film Festival Beste Acteur Evet
1982 weg Seyit Ali Nominatie: Filmfestival van Cannes, "Beste Acteur" Evet
1984 Ze noemden hem de lelijke koning zelf Yılmaz Güney is met zijn foto's te zien in de documentaire
1984 Pehlivan Bilal 21e Golden Orange Film Festival Beste Acteur
Eervolle vermelding: Filmfestival van Berlijn
Evet
1987 Water licht op Damat Ferit / Fero Een jaar nadat hij in 1987 naar Tokio was gestuurd, verdween het festival naar verluidt.
Het is sindsdien niet meer gevonden. Alleen de negatieven van de film verdwenen, maar vervolgens werd de 35 mm negatieve master uit de Betacam-videokopie van de film gehaald.
Evet
1987 wiel Rauf Het eerste script dat hij schreef Evet Evet
1988 Derde oog bronzen De eerste film die hij produceerde
26e Golden Orange Film Festival Beste Acteur
Evet Evet
1990 Blackout-nachten Mustafa Unal 27e Golden Orange Film Festival Beste Acteur
6e Golden Boll Film Festival Beste Acteur
Evet
1995 Adana - Parijs zelf Yılmaz Güney documentaire Evet
2003 Lieve schat Ali 40e Golden Orange Film Festival Beste Acteur Evet
2004 Vizontele Tuuba Guner Sernikli Evet
2003 Terwijl Abdulhamid valt Mahmut Sevket Pasha Evet
2009 Doe niet zo gek Muska grootvader Evet
2009 'Karşıyaka Woonplaats " Nazim Hikmet Ran Evet

TV

jaar tonen lijst aantekeningen
1992 Secret of Stones Kuray De eerste tv-serie die hij speelde
2002-2004 Mijn coach Ram kan
2004 Nachtwandeling Klauwplaat
2006 Ahh Istanbul Marmara Esref
2013 'Late prijzen' zelf

Awards

jaar onderscheiding Categorie Film CEmONC
1973 1973 Antalya Golden Orange Film Festival De beste acteur schuldig won
1978 1978 Antalya Golden Orange Film Festival De beste acteur Maden won
1980 1980 Antalya Golden Orange Film Festival De beste acteur Adak ve kudde won
1982 Filmfestival van Cannes De beste acteur weg Een Dag
1984 1984 Antalya Golden Orange Film Festival De beste acteur Pehlivan won
1985 Internationaal Filmfestival van Berlijn Zilveren beer Pehlivan vermelding
1989 1989 Antalya Golden Orange Film Festival De beste acteur Derde oog won
1990 1990 Antalya Golden Orange Film Festival De beste acteur Blackout-nachten won
1992 1992 Adana Golden Boll Film Festival De beste acteur Blackout-nachten won
1996 1996 Antalya Golden Orange Film Festival Lifetime Honor Award
2003 2003 Antalya Golden Orange Film Festival De beste acteur Lieve schat won
2006 Cinema Writers Association Awards Eerprijs
2007 Contemporary Cinema Actors Association Awards Cinema Labor Award


babbelen

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen