Wie is Yusuf Kaplan? Waar is Yusuf Kaplan, hoe oud?

Wie is Yusuf Kaplan? Hoe oud is Yusuf Tiger?
Wie is Yusuf Kaplan? Hoe oud is Yusuf Tiger?

Auteur Yusuf Kaplan werd in 1964 geboren in het district Şarkışla in Sivas. Hij voltooide zijn basisonderwijs in Kayseri. Hij studeerde af aan de Dokuz Eylül Universiteit, Faculteit voor Schone Kunsten, afdeling podium- en beeldende kunst, Cinema-TV in 1986. Hij ging naar Engeland met een beurs van het Ministerie van Onderwijs om een ​​master en doctoraat te behalen achter zijn niet-gegradueerde opleiding.


In 1991 voltooide hij zijn master aan de East Anglia University met zijn proefschrift getiteld "Story-Telling and Myth-Making Medium: Television". In 1992 aan de University of London en Middlesex Polytechnic. Hij promoveerde onder toezicht van Roy Armes.

Diverse artikelen, interviews en vertalingen zijn verschenen in tijdschriften zoals Science and Art, Seven Climate, Records, Book Magazine, Enterprise, Islam and Women and Family en dagbladen zoals Zaman en Milli Gazete.

Hij maakte verschillende vertalingen van schrijvers en denkers zoals Michel Foucault, Baudrillard, Milan Kundera, Umberto Eco en John Berger. Hij was een tijdje de hoofdredacteur van de krant Yeni Şafak. Daarna regisseerde hij 3 jaar het tijdschrift Umran. Yusuf Kaplan is nog steeds docent aan de Istanbul Sabahattin Zaim University en schrijft columns in de krant Yeni Şafak. Hij was de algemene uitzendcoördinator van TV25 tot 2006 februari 5, later was hij een van de oprichters van TVNET.babbelen

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen