De Wolfsbrug met een Masjid in zijn Gordel fascineert degenen die het zien

Wie de wolvenbrug met een moskee aan de riem ziet, staat versteld
Foto: Gouverneurschap van het district Vezirköprü

De historische Kurt-brug, die een 'moskee' op de hoofdboog heeft en 7 eeuwen lang bewaard is gebleven, is een brug tussen het verleden en het heden.
Gelegen aan de İstavroz-stroom in het Tekkekıran-district van het Vezirköprü-district van Samsun en de aandacht trekt met zijn moskee in zijn boog, trekt de 7-eeuw oude Kurt Köprü de aandacht van burgers als een van de belangrijke plaatsen voor toerisme met zijn geschiedenis, architectuur en natuurlijke schoonheden eromheen.


Het ligt op 3 km van het dorp Tekkekıran in de wijk Vezirköprü. afstand en gelegen aan de Istavroz-stroom, is Kurt Köprü samengesteld uit twee grote spitsbogen op een hoge poot. Er zijn drie bogen in de vorm van spitsboogvensters, een tussen de twee bogen en aan hun zijkanten. Het deel dat naar de twee hellingen van de beek komt, wordt ondersteund door natuurlijke rotsen en aarde.

Het kruispunt van de brug is recht en is net als in andere delen zwaar beschadigd. De pilaar van de brug heeft de vorm van een dikke pilaar en onderaan bevinden zich vijf rechthoekige golfbrekers. Het raam uitzicht op de brug is deels Romeinse en Byzantijnse grafzuilen en architectonische fragmenten, deels gehouwen steen en deels onregelmatige stenen, op het deel tot aan het begin van de kleine bogen.

Vanaf het begin van Kemer 13.-14. Er is een solide breisysteem bestaande uit 3 rijen bakstenen en een rij gesneden stenen, die vaak in de eeuw worden gezien en ook worden aangetroffen in de Byzantijnse architectuur. Drie rijen stenen en een rij stenen breisels werden herhaald in de hoofdboogsecties terwijl de stenen verticaal werden geplaatst.

In de kleine boog is volledig baksteenmateriaal gebruikt. Wanneer de bouwstijl en het breisysteem op de brug worden onderzocht, is te zien dat de 13e-14e Het wekt de indruk dat het misschien in de eeuw is gemaakt. Wel wordt vermeld dat er in dezelfde periode op dezelfde plaats een brug was.

1 km van de brug. Er is nog een oude brugruïne op een afstand. Als gevolg van de vernietiging van de oude brug is het meer aannemelijk dat deze in de 13e eeuw is gebouwd en met diverse reparaties vandaag de dag is bereikt. De brug die Vezirköprü's Tekkekıran en Havza's Kayabaşı (Tahna) dorpen verbindt, kan worden gebruikt met kleine reparaties.



babbelen

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen