Drinkwater Basin werd gelanceerd met Kanal Istanbul Project

Met Kanal Istanbul Project werd het drinkwaterbassin geopend voor ontwikkeling
Foto: Republiek

Volgens de plannen van de 10e fase van Kanal Istanbul, die 3 dorpen beslaat, zal de hele Sazlıdere-dam, die in een deel van de waterbehoeften van Istanbul voorziet, verdwijnen en veranderen in een kanaal. Met de plannen is ook het drinkwaterbekken rond de dam opengesteld voor ontwikkeling. Er werd beweerd dat annotaties in de akte van burgers waren opgenomen, terwijl de plannen nog in behandeling waren.


Volgens het nieuws van Hazal Ocak van Cumhuriyet, werd rond de gracht een 'grond + 3' grondvergunning verleend. Er werd geen oplossing gevonden in de plannen om de Şahintepe-Yarımburgaz-grot te redden.

De plannen voor de derde fase van het project omvatten 3 dorpen, slotenmaker, Dursunköy, Hacımaşlı, Hadımköy, Haraççı, Sazlıbosna, Güvercintepe, Kayabaşı, Şahintepe en Damascus.

Het plangebied is 5 893 hectare. De planning omvat de dorpen Hacımaşlı, Sazlıbosna en Çilingir en de landbouwgebieden Dursunköy en Damascus. De Sazlıdere Dam, die hectares land heeft, verdwijnt volledig in dit plan en het gebied waar de dam zich bevindt, verandert in een deel van het kanaal. Ook het drinkwaterbekken van de dam was gesloten voor ontwikkeling en stond onder bescherming. Met dit plan werd ook dit gebied opengesteld voor ontwikkeling.

Aan de andere kant werd beweerd dat annotaties in de daden van de burgers werden geplaatst terwijl de plannen nog in behandeling waren. Daarom werd gesteld dat een groot aantal burgers bezwaar maakte tegen de plannen.babbelen

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen