Airbus vloog voor het eerst met een onbemande helikopter VSR700

De onbemande helikopter VSru van Airbus vloog voor het eerst
De onbemande helikopter VSru van Airbus vloog voor het eerst

Het prototype van het VSR700 onbemande luchtsysteem (UAS) van Airbus Helicopters maakte zijn eerste vlucht. De VSR700 voltooide met succes zijn vlucht van tien minuten in het drone-testcentrum in de buurt van Aix-en-Provence in het zuiden van Frankrijk.


Deze vlucht is een belangrijke stap in het programma, na de eerste vlucht van het prototype die in november 2019 aan de wettelijke voorschriften voldeed. Airbus Helicopters gebruikten een virtuele omgeving om ervoor te zorgen dat deze vlucht werd goedgekeurd door de relevante autoriteiten, en het testvluchtprogramma is nu klaar om de vliegtijd geleidelijk te verbeteren.

"De vrije vlucht met de VSR700 is een belangrijke stap in de richting van proefritten eind 2021 als onderdeel van de inspanningen om risico's te verminderen voor toekomstige onbemande vliegtuigen van de Franse marine", zegt Bruno Even, CEO van Airbus Helicopters. "Dankzij het Franse PlanAero zal het programma ten volle kunnen profiteren van twee demonstranten en een voertuig met een piloot op aanvraag om de technische en operationele aspecten ervan te ontwikkelen en te rijpen voor succesvolle UAS-operaties in een maritieme omgeving.

VSR2, gebaseerd op de Cabri G700 van Hélicoptères Guimbal, is een onbemand antennesysteem met een maximaal startgewicht van 500-1000 kg. Het biedt de beste balans tussen laadvermogen, duurzaamheid en operationele kosten. Het kan meerdere full-size maritieme sensoren gedurende een lange periode vervoeren en kan worden bediend met een helikopter vanaf bestaande schepen met een lage logistieke voetafdruk.

Dit prototype van de VSR700 is in de afgelopen negen maanden geëvolueerd sinds de eerste vlucht. Naast de functie voor geografische beperking, implementeert het programma ook het Flight Termination System, waarmee de taak kan worden beëindigd wanneer dat nodig is. Er zijn wijzigingen aan het vliegtuig aangebracht, vergelijkbaar met verbeteringen en updates van de stuurautomaatsoftware, evenals structurele aanpassingen en versterkingen.

Hibya News Agencybabbelen

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen