Circulaire van het ministerie van Binnenlandse Zaken over geen brand in bosgebieden

Circulaire van het ministerie van Binnenlandse Zaken over het niet verbranden van vuur in bosrijke gebieden
Circulaire van het ministerie van Binnenlandse Zaken over het niet verbranden van vuur in bosrijke gebieden

Het ministerie van Binnenlandse Zaken stuurde 81 provinciale besturen een circulaire om brand in beboste gebieden niet aan te steken.


In de circulaire werd eraan herinnerd dat de gouverneurs de opdracht hadden gekregen om de nodige maatregelen te nemen door te evalueren dat bosbranden zouden kunnen toenemen op basis van seizoensgebonden of menselijke factoren om de bossen, die de belangrijkste natuurlijke hulpbronnen zijn, te beschermen.

In de circulaire werd vermeld dat burgers intensief barbecue, samovar of kachel stoken, vooral vanwege de zomer- en vakantieseizoen, en deze situatie veroorzaakte een toename van bosbranden door de hoge luchttemperatuur en de toename van de hoeveelheid droog gras / struiken.

In de circulaire, waarin stond dat er naast de eerdere maatregelen met de toenemende bosbranden nieuwe maatregelen werden genomen, werden de genomen maatregelen als volgt opgesomd.

In deze context

In artikel 32 van de Regeling betreffende de werkzaamheden die moeten worden verricht door de functionarissen ter voorkoming en blussing van bosbranden; In de provincies en districten, onder het voorzitterschap van gouverneurs en districtsgouverneurs, het Comité voor de bestrijding van bosbranden, samengesteld uit de directeur bosbeheer / regionaal hoofd, politiechef, gendarmeriecommandant, en de leden die in de verordening zijn gespecificeerd onder voorzitterschap van gouverneurs en districtsgouverneurs, vertegenwoordigers van de relevante gemeenten en speciale provinciale besturen en andere benodigde instellingen en organisaties. vertegenwoordigers van organisaties (handelsverenigingen, enz.) zullen met spoed bijeenkomen.

Door deze commissie, de plaatsen waar barbecue / samovar / vuur kan worden aangestoken en de plaatsen waar barbecue / samovar / vuur kan worden aangestoken en de plaatsen die verboden zijn, die gelegen zijn rond de bosgebieden binnen de provinciale / districtsgrenzen en die bosbranden kunnen veroorzaken vanwege hun nabijheid (inclusief het land dat onderhevig is aan privé-eigendom), artikel 76 van de Boswet (d) ) wordt uiterlijk 15 augustus 2020 bepaald en in kaart gebracht. Het zal door de commissies in deze richting worden beslist en aan het publiek worden bekendgemaakt.

Er zal voor worden gezorgd dat barbecue- / samovar- / vuurrecreatiegebieden en natuurparken die zijn bepaald door de bevoegde instellingen in bosgebieden, zo breed mogelijk worden aangekondigd aan onze burgers door de gouverneurs en districtsbesturen.

In overeenstemming met de bepaling 'Het is verboden om te stoken buiten de plaatsen die zijn toegestaan ​​in bossen en aangewezen als steengroeveplaatsen' in artikel 76 van de Boswet, is het niet toegestaan ​​om een ​​barbecue / samovar / vuur aan te steken in bosgebieden (behalve geregistreerde picknick- en recreatiegebieden bepaald door bevoegde instanties), jager en de herders zullen verhinderd worden vuur te maken.

Het is niet toegestaan ​​om tot 31.10.2020, na 20.00 uur, een barbecue / samovar / vuur aan te steken op plaatsen waar het is toegestaan ​​rond de bosgebieden en bosgebieden (met uitzondering van de vooraf bepaalde en aangekondigde kampeerterreinen in bosgebieden).

Het verbranden van stoppels of vegetatie (wijngaarden en tuinafval, gras, takken, enz.) Is niet toegestaan, vooral niet in de gebieden rond beboste gebieden.

Het is niet toegestaan ​​om brandbare materialen zoals vuurwerk en wensballonnen te gebruiken die bosbranden kunnen veroorzaken bij bruiloften en soortgelijke organisaties op plaatsen in de buurt van bosgebieden.

Toegang tot bosgebieden met een hoog risico kan door de lokale gouverneurs worden beperkt tot een bepaalde periode / periode in het kader van de bepalingen van de relevante wetgeving.

Er zullen informatieve flyers of brochures worden verspreid over de regels die moeten worden gevolgd bij het betreden van picknick- en recreatiegebieden waar barbecue / samovar / vuur is toegestaan, visuals, aankondigingen enz. Voor gebruik op reclameborden van openbare instellingen en organisaties. Met deze voertuigen wordt het bewustzijn van de burger over het onderwerp vergroot

De kwesties die in de circulaire worden gespecificeerd, zullen worden gecontroleerd en de nodige waarschuwingen zullen worden gedaan aan de burgers met patrouilles die regelmatig zullen worden uitgevoerd door de politie en het particuliere beveiligingspersoneel, met name de algemene wetshandhavers en bosbeschermers.

De nodige gerechtelijke en administratieve maatregelen zullen worden genomen in overeenstemming met de bepalingen van de relevante wetgeving tegen overtredingen die tijdens de audits worden ontdekt.babbelen

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen