Vereiste voorafgaande vergunning verwijderd bij export van citroenen

Tien vergunningen voor export van citroenen verwijderd
Tien vergunningen voor export van citroenen verwijderd

Tijdens de pandemieperiode werd de exportbeperking voor citroen, waarvan de consumptie toenam en de kilogramprijs steeg tot 18 lira, opgeheven met het besluit dat in het staatsblad werd gepubliceerd.


Hayrettin Uçak, voorzitter van de Aegean Fresh Fruit and Vegetable Exporters Association, herinnerde eraan dat met het besluit dat op 7 april in het staatsblad is gepubliceerd, de export van citroen onderworpen is aan de voorafgaande toestemming van het ministerie van Land- en Bosbouw.

“Deze beslissing was geldig tot 31 augustus. Het ministerie van Handel heeft de pre-autorisatieplicht echter vóór de deadline afgeschaft. De citroenconsumptie nam toe vanwege de grote vraag naar vitamine C, wat de immuniteit tijdens de pandemie versterkt. Dus de prijzen gingen plotseling omhoog. Het was het product met de hoogste prijsstijging van bijna 50 procent op de markten in maart. Onze ministeries namen voorzorgsmaatregelen met als uitgangspunt om zowel de producent als de consument te beschermen, en maakten de export van citroenen voorlopig. Later keerden de prijzen terug naar normale niveaus. Tijdens de pandemische dagen beperkten veel landen de voedselexport. Het was een van de maatregelen die de hele wereld in ons land heeft genomen. De grootste verwachting van onze fabrikanten, exporteurs, is het realiseren van een geplande duurzame productie en consumptie. Deze gevoeligheid is aangetoond om de bestaande markten niet te verliezen voordat het nieuwe seizoen door alle partijen is verwelkomd. Op deze manier krijgt onze producer de beloning van zijn arbeid. "

Uçak vermeldde dat de helft van de 2019 duizend ton citroenen die in 950 werden geproduceerd, werd geëxporteerd en voegde eraan toe dat door 66 duizend ton citroenen naar 476 landen te sturen, het cijfer 245 miljoen dollar bedroeg.

“Landen met de hoogste citroenexport in 2019; Rusland met $ 65 miljoen, Irak $ 29 miljoen, Saoedi-Arabië $ 20 miljoen, Roemenië $ 18 miljoen, Oekraïne $ 17 miljoen, Bulgarije met $ 13 miljoen, Servië en Polen met $ 11 miljoen, de Verenigde Arabische Emiraten met $ 6 miljoen. In de eerste 2020 maanden van 7 hebben we 150 duizend ton citroenen naar 60 landen gestuurd en 93 miljoen dollar geëxporteerd. We zullen de positieve impact en positieve weerspiegelingen van deze beslissing op onze export zien. De citroenexport zal in de toekomst nog betere punten bereiken. We streven ernaar om dit jaar het exportcijfer van 2018 miljoen dollar vast te leggen dat we in 330 hebben gehaald. Rusland met $ 31 miljoen, Irak met $ 9 miljoen, Oekraïne en Roemenië met $ 8 miljoen en Saoedi-Arabië met $ 7 miljoen behoren tot de top 5 van landen waarnaar we de meeste export hebben uitgevoerd in de periode januari-juli.babbelen

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen