Duitsland en Oostenrijk: aanbesteding 504 Light Rail System-voertuig

aanbesteding voertuig
aanbesteding voertuig

Zes Duitse en Oostenrijkse exploitanten van stadsvervoer hebben een gezamenlijke aanbesteding gepubliceerd van maximaal 4 miljard euro voor lightrailvoertuigen met 504 voertuigen voor tram- en tramritten. Met deze aanbesteding wil men tot 1 miljoen euro per voertuig besparen. De details van deze geweldige aankoop waarvan de levering 10 jaar zal duren, zijn in ons nieuws ...


VDV TramTrain Volgens de overeenkomst die in juli 2017 in het kader van het project werd ondertekend, hebben de tramtreinexploitanten in Duitsland en de Austria Albtal Transport Company (AVG), Karlsruhe Transport Authority (VBK), Saarbahn, Salzburgerland, de Neckar-Alb tram-treinvereniging en Schiene OÖ dankzij de overeenkomst 504 Er wordt één aanbesteding uitgeschreven voor de aanschaf van lightrailvoertuigen. De voertuigen die met een enkele aanbesteding aan deze operators worden geleverd, bieden leverings- en prijsvoordeel. Geschatte kosten 4 miljard EUR Bij deze gigantische aanbesteding wordt een grote deelname verwacht.

4 miljard EUR voertuigaankoopveiling

De aanbesteding omvat de ontwikkeling, fabricage en goedkeuring van voertuigen en onderhoud voor maximaal 32 jaar. "Dit heeft het grote voordeel dat de fabrikant verantwoordelijk is voor het onderhoud tijdens de verwachte levenscyclus van het voertuig", zegt Thorsten Erlenkötter, algemeen projectmanager voor VBK. "Zo kan een goede kwaliteit en beschikbaarheid op de lange termijn worden gegarandeerd." zei.

Het project start met de ontwikkeling en goedkeuring van een standaardmodel met gedeelde kosten van partners, wat tot enorme besparingen zal leiden. Hieruit worden vijf varianten geproduceerd die voldoen aan operatorspecifieke eisen. Deze geproduceerde varianten hebben wc- of stroomalternatieven. De levering van het provinciale voertuig vindt plaats in juli 2024.

Tender details binnenkort RayHaberWe zullen posten.babbelen

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen