Geschiedenis van Virgin Mary House, Waar is het Virgin Mary Tomb?

waar is het maagdelijke Mary House historisch Waar is het maagdelijke Mary Mary
Foto: Wikipedia

Het Huis van de Maagd Maria is een katholiek en moslimheiligdom in Bülbüldağı rond Efeze. Het ligt op 7 km van Selcuk. Het huis werd ontdekt na de gerapporteerde dromen van Anne Catherine Emmerich (19-1774), een katholieke non in de 1824e eeuw. Zijn opvattingen werden na zijn dood in zijn boek verzameld door Clemens Brentano. De katholieke kerk heeft niet opgemerkt of het huis werkelijk de Maagd Maria is, maar sinds het huis werd ontdekt, ontvangt het tot op de dag van vandaag regelmatig pelgrimsbezoeken. Anne Catherine Emmerich werd geboren op 3 oktober 2004, paus II. Ik werd gezegend door Ioannes Paulus.


Katholieke pelgrims komen op bezoek in de overtuiging dat Maria, de moeder van Jezus, in dit huis woonde totdat de apostel Johannes naar dit stenen huis werd gebracht en naar de hemel werd gebracht (Hemelvaart volgens de katholieke doctrine, Dormition volgens de orthodoxe doctrine).

Deze heilige plaats werd toegekend aan het bezoek van verschillende pausen en de patriarchaatzegen. Het eerste bedevaartsbezoek aan paus XIII in 1896. Het is gemaakt door Leo en meest recentelijk Paus XVI in 2006. Het werd bezocht door Benedict.

Er wordt aangenomen dat het graf van Meryem zich ook in Bülbüldağı bevindt.

Er is een kleine Byzantijnse kerk in de ruïnes van de Maagd Maria, die langs de bovenste poort van de oude stad Efeze loopt. Er wordt aangenomen dat Mary's moeder Mary hier woonde en stierf. Het wordt als heilig beschouwd en bezocht door zowel christenen als christenen, er wordt genezing gezocht voor patiënten en er worden votief toegewijd.

plaats

De tempel kan worden gedefinieerd als een bescheiden plaats van aanbidding in plaats van als een grote. De constructie en de bewaarde stenen dateren uit het tijdperk van de apostelen, in overeenstemming met andere gebouwen die sindsdien bewaard zijn gebleven. Er zijn alleen kleine tuinarrangementen en add-ons voor aanbidding buiten het gebouw gemaakt. Bij de ingang van de tempel komen bezoekers een grote kamer tegen met een standbeeld van de Heilige Maagd Maria in het midden en een altaar aan de overkant van de straat.

Er is een kleinere kamer aan de rechterkant. (Traditioneel wordt aangenomen dat dit de hoofdkamer is waar de Maagd Maria sliep.) In de traditie wordt aangenomen dat de kamer waar de Maagd Maria sliep en rustte een soort kanaal was met een stromend water dat uit de fontein buiten het gebouw kwam.

Wens muur

Buiten de tempel is er een soort wensmuur, waar binnenkomende bezoekers hun persoonlijke bedoelingen vastbinden met papier of stof. Er zijn verschillende fruitbomen, bloemen en extra verlichting buiten de tempel voor een betere observatie van het huis. Er zijn ook een soort fonteinen of bronnen die sommige bezoekers geloven in de groef van buitengewone vruchtbaarheid en genezende kracht.

De tempel kan worden gedefinieerd als een bescheiden plaats van aanbidding in plaats van als een grote. De constructie en de bewaarde stenen dateren uit het tijdperk van de apostelen, in overeenstemming met andere gebouwen die sindsdien bewaard zijn gebleven. Er zijn alleen kleine tuinarrangementen en add-ons voor aanbidding buiten het gebouw gemaakt. Bij de ingang van de tempel komen bezoekers een grote kamer tegen met een standbeeld van de Heilige Maagd Maria in het midden en een altaar aan de overkant van de straat.

Er is een kleinere kamer aan de rechterkant. (Traditioneel wordt aangenomen dat dit de hoofdkamer is waar de Maagd Maria sliep.) In de traditie wordt aangenomen dat de kamer waar de Maagd Maria sliep en rustte een soort kanaal was met een stromend water dat uit de fontein buiten het gebouw kwam.

Wens muur

Buiten de tempel is er een soort wensmuur, waar binnenkomende bezoekers hun persoonlijke bedoelingen vastbinden met papier of stof. Er zijn verschillende fruitbomen, bloemen en extra verlichting buiten de tempel voor een betere observatie van het huis. Er zijn ook een soort fonteinen of bronnen die sommige bezoekers geloven in de groef van buitengewone vruchtbaarheid en genezende kracht.

Openbaarmaking in Duitsland

Aan het begin van de 19e eeuw rapporteerde moeder Catherine Emmerich, een bedlegerige Agustunyan-non in Duitsland, een reeks opvattingen waarin ze beweerde dat Jezus de laatste dagen van haar leven en de details van het leven van haar moeder Maria zag. Emmerich, die deel uitmaakt van de landbouwgemeenschap van Dülmen, is al lang ziek, maar staat in Duitsland bekend om zijn mystieke krachten en wordt bezocht door belangrijke mensen.

Een van de bezoekers van Emmerich is de schrijver Clemens Brentano. Na zijn eerste bezoek bezoekt hij Emmerich vijf jaar lang elke dag in Dülmen en schrijft hij wat hij zag. Na de dood van Emmerich drukt Brentano een boek af op basis van zijn verzamelde opvattingen, en het tweede boek verschijnt na zijn eigen dood.

Een van de opvattingen van Emmerich was de weergave van het huis waarin Efeze Johannes in Efeze Johannes maakte voor de moeder van Jezus, waar Maria tot het einde van haar leven woonde. Emmerich gaf een aantal details over de ligging van het huis en de topografie van de omgeving.

'Maria woonde niet bepaald in Efeze, maar ergens in de buurt. Maria's huis was drie en een half uur van Efeze op een heuvel links op de weg van Jeruzalem. Deze heuvel was steil bergopwaarts vanaf Ephesus, de stad lag op een stijgend terrein volgens iemand die uit het zuidoosten naderde. De smalle weg strekt zich uit tot een heuvel in het zuiden, op de top van deze heuvel was er een trapeziumplateau dat te bereiken is met een reis van een half uur. "

Emmerich beschreef ook de details van het huis: hij zei dat het van rechthoekige stenen was gemaakt, de ramen hoog waren geplaatst, dicht bij het platte dak, bestonden uit twee delen en een open haard in het midden. Hij schilderde ook details af zoals de locatie van de deuren en de vorm van de schoorsteen. Het boek met deze details werd in 1852 in München, Duitsland gepubliceerd.

Verkenning in Turkije

Gebaseerd op zijn toespraak met Emmerich op 18 oktober 1881, gebaseerd op het boek geschreven door Brentano, ontdekte een Franse priester genaamd Abbé Julien Gouyet een klein stenen gebouw en de ruïnes van het oude Efeze op een berg met uitzicht op de Egeïsche Zee. Hij geloofde dat dit het huis was waar de Maagd Maria, die Emmerich beschreef, de afgelopen jaren doorbracht.

De ontdekking van Abbé Gouyet werd door de meeste mensen niet serieus genomen, maar tien jaar later herontdekte zuster Marie de Mandat-Grancey, op aandringen van DC, de twee Lazaristische missionarissen Vader Poulin en Vader Jung het gebouw in Izmir op 29 juli 1891. . Ze leerden dat dit vierwandige dakloze residu lang werd gerespecteerd door de lokale bevolking van Sirince, 17 km verderop, de afstammelingen van de eerste christenen van Efeze. Ze noemden het huis Panaya Kapulu ("De deur naar de Maagd"). Op 15 augustus wordt hier een pelgrimsbezoek gehouden, waar de meeste christenen elk jaar de Hemelvaart / Hemelvaart vieren.

Zuster Marie de Mandat-Grancey werd door de Katholieke Kerk gekozen als stichter van het Huis van Maria en was verantwoordelijk voor de restauratie van het huis en de bescherming van het gebied rond de berg en het huis van Maria tot 1915, toen ze stierf. [13] De ontdekking verlevendigde en versterkte de "Ephesus-traditie", een traditie die teruggaat tot de 12e eeuw. Deze traditie concurreerde met de oudere "Jeruzalem-traditie" en de plaats waar de Heilige Maagd naar de hemel werd gebracht. Paus XIII. Leo in 1896 en paus XXIII. Vanwege de acties van Ioannes in 1961 verwijderde de katholieke kerk de belangrijkste amnestie van de Dormition-kerk in Jeruzalem en schonk deze vervolgens aan pelgrims in het huis van Maria in Efeze.

oudheidkunde

Het gerestaureerde deel van het gebouw onderscheidt zich van de oorspronkelijke restanten van het gebouw door een rood geschilderde lijn. Sommigen uitten hun twijfels over het veld, aangezien Maria's relatie met Efeze pas in de 12e eeuw plaatsvond, en er werd gezegd dat Maria in Jeruzalem leefde in de universele traditie van de kerkvaders en daarom naar de hemel werd gebracht. Hun aanhangers baseerden hun overtuiging op het feit dat de kerk van de Maagd Maria, de eerste kerk die aan de Maagd Maria was gewijd, zich in Efeze in de 5e eeuw bevond.

Houding van de rooms-katholieke kerk

De rooms-katholieke kerk heeft de originaliteit van het huis nooit uitgesproken, omdat er onvoldoende wetenschappelijk bewijs was. Echter, in 1896 paus XIII. Uit Leo's zegen tijdens zijn eerste pelgrimstocht blijkt dat ze de regio positief bekeken. Paus XII. Pius heeft het huis opgewaardeerd tot de status van Heilige Grond op basis van de definitie van de opkomst van Maria in 1951, en vervolgens paus XXIII. Deze status wordt door Ioannes definitief gemaakt. De regio wordt gerespecteerd en bezocht door zowel moslims als christenen. Pelgrims drinken uit kokend water, waarvan wordt aangenomen dat het genezende eigenschappen onder het huis heeft.

Elk jaar wordt hier op 15 augustus een religieus ritueel gehouden om de ontvangst van Maria in de hemel te herdenken.

Pausbezoeken

Paus VI. Paulus op 26 juli 1967, paus II. Ioannes Paulus op 30 november 1979 en paus XVI. Paus Benedictus bezocht het heilige huis dat ze hadden gedaan tijdens het vierdaagse bezoek aan Turkije op 29 november 2006.


Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen