Airbus volautomatische testvlucht ATTOL succesvol afgerond

volautomatische testpunt van de airbus aangevuld met attol succes
volautomatische testpunt van de airbus aangevuld met attol succes

Airbus heeft het project Autonomous Taxi, Takeoff and Landing (ATTOL-Autonomous Taxi, Take-Off & Landing) met succes afgerond na een tweejarig uitgebreid testvluchtprogramma.


Tijdens het voltooien van dit project voerde Airbus een autonome taxi, start en landing van een commercieel vliegtuig uit met volledig geautomatiseerde vision-gebaseerde vluchttests met behulp van de ingebouwde beeldherkenningstechnologie, een wereldprimeur in de luchtvaart.
In totaal zijn er meer dan 500 testvluchten uitgevoerd. Ongeveer 450 van deze vluchten zijn bestemd voor het verzamelen van onbewerkte videogegevens, ondersteuningsalgoritmen en verfijning, terwijl een volledige reeks van zes testvluchten, elk met vijf starts en landingen, werd gebruikt om onafhankelijke vluchtcapaciteiten te testen.

Het ATTOL-project, ontwikkeld door Airbus, werd gelanceerd om piloten in staat te stellen te ontdekken hoe autonome technologieën werken, waaronder het gebruik van machine learning-algoritmen en geautomatiseerde tools voor het labelen, verwerken en modelleren van gegevens, en om hen te helpen zich meer te concentreren op strategische besluitvorming en taakbeheer in plaats van vliegtuigoperaties. Airbus analyseert de mogelijkheden van deze geavanceerde technologieën om toekomstige vliegtuigoperaties te verbeteren en de vliegveiligheid te vergroten.

Door al deze kansen te benutten, biedt Airbus kansen om nieuwe bedrijfsmodellen te creëren door te laten zien hoe de ontwikkeling, fabricage, vlucht, empowerment en dienstverlening van vliegtuigen zijn veranderd, terwijl het onderzoek naar de implementatie van autonome technologieën, onder andere innovaties zoals materialen, alternatieve aandrijfsystemen en connectiviteit, blijft onderzoeken.

Onder leiding van Airbus UpNext is een snelle ontwikkeling en demonstratie van de mogelijkheden van ATTOL mogelijk gemaakt dankzij een multifunctioneel wereldwijd team bestaande uit Airbus engineering- en technologieteams, Airbus Defence and Space, Acubed (Project Wayfinder), Airbus China en ONERA.


Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen