Hybride record van Toyota in Europa

hybride record van Toyota in Europa
Foto: Hibya News Agency

Toyota tekende opnieuw een opmerkelijk record in zijn hybride technologie. Toyota leverde opnieuw een 3 miljoenste hybride auto in Europa af, waarmee opnieuw een mijlpaal werd bereikt. Het 3 miljoenste voertuig dat aan zijn nieuwe eigenaar in Spanje werd geleverd, was de hybride Corolla GR SPORT met een ontwerp dat was geïnspireerd op de autosportwereld van Toyota.


Toyota, dat in 2000 begon met de verkoop van hybride voertuigen in Europa, voldoet vandaag aan alle behoeften door alleen in Europa 10 verschillende hybride modellen aan te bieden. Het hybride tarief van de totale verkoop van Toyota, die in 2019 bijna 550 duizend hybride voertuigen in Europa verkocht, was 52 procent in heel Europa en 63 procent in West-Europa. Toyota, maakte tot dusver in 2009 ook van Turkije 24 verkopen van 955 eenheden van hybride voertuigen in 100. Tegenwoordig dragen 92 van de XNUMX hybride voertuigen in het verkeer in Turkije het Toyota-logo.

Toyota is er ook in geslaagd om het toonaangevende bedrijf te worden dat voldoet aan de steeds strengere emissievoorschriften in Europa, dankzij de focus op hybride krachtbronnen in zijn langetermijnstrategie. De continu doorontwikkelde hybride technologie van Toyota zorgt ervoor dat het rijden in de stad grotendeels zonder uitstoot verloopt.

Toyota heeft tot nu toe echter meer dan 90 miljoen hybride voertuigen verkocht in meer dan 15,5 landen wereldwijd. Met zijn bewezen hybride technologie heeft Toyota ook 120 miljoen ton minder CO2-uitstoot naar het milieu gerealiseerd in vergelijking met het gebruik van gelijkwaardige voertuigen op fossiele brandstoffen.

De baanbrekende hybride technologie van Toyota vormt de basis van Toyota's strategie voor meerdere elektrische voertuigen, waaronder elektrische voertuigen, hybride voertuigen met kabel en brandstofcelvoertuigen.

Hibya News Agency


Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen