TAV-luchthavens hebben in de eerste zes maanden 6 miljoen passagiers bediend

Temper diende in de eerste maand miljoenen passagiers
Temper diende in de eerste maand miljoenen passagiers

Het aantal passagiers dat door TAV-luchthavens wordt bediend, is in de eerste helft van het jaar met 70 procent gedaald als gevolg van de stopzetting van het commerciële passagiersverkeer als gevolg van de pandemie in april en mei.


Het aantal passagiers dat door TAV-luchthavens wordt bediend, is in de eerste helft van het jaar met 70 procent gedaald als gevolg van de stopzetting van het commerciële passagiersverkeer als gevolg van de pandemie in april en mei. Met de geleidelijke opheffing van reisbeperkingen, begon het bedrijf de passagiers opnieuw te bedienen door alle geplande maatregelen te nemen op de meeste luchthavens die het exploiteert.

TAV-luchthavens bedienden in de eerste zes maanden van het jaar in totaal 6,8 miljoen passagiers, 4,7 miljoen binnenlandse en 11,4 miljoen internationale. De geconsolideerde omzet van het bedrijf in deze periode bedroeg 141,9 miljoen euro.

Sani Şener, Chief Executive Officer van TAV Airports: “Het tweede kwartaal van 2020 is over de hele wereld geweest met uitgaansverboden en reisbeperkingen van Covid-19 Pandemic. In de luchtvaart, de sector die het meest te lijden heeft onder reisbeperkingen, bleef het internationale passagiersverkeer in het tweede kwartaal over de hele wereld vrijwel nul. Door deze beperkingen is het aantal passagiers dat TAV-luchthavens bedient in de eerste helft van 2020 met 70 procent afgenomen ten opzichte van vorig jaar.

Vanaf vandaag zijn de meeste van onze luchthavens heropend voor commercieel passagiersverkeer. We verwachten dat onze havens in Georgië, die nog steeds gedeeltelijk worden bediend, in september volledig worden geopend. Madinah Airport stond ook open voor binnenlands verkeer, maar de heropeningsdatum van internationale vluchten is nog niet bepaald.

Op al onze luchthavens is het afschaffen van vliegverboden tussen landen het belangrijkste punt voor het starten van de terugkeer in internationaal verkeer. Nadat de landen hun grenzen wederzijds openden, begon de toename van passagiers op onze luchthavens. Onze belangrijkste markt is het Verenigd Koninkrijk en Rusland, in tegenstelling tot de heropening voor commercieel passagiersverkeer aan de grens met Turkije. Covidien-19 vertoont een zeer succesvolle praktijk in het vertragen van de epidemie Turkije staat klaar om onze gasten uit de Europese Unie te verwelkomen. Het herstelproces zal ook versnellen met de start van wederzijds verkeer met de EU-landen.

Als bedrijf reageerden we snel en resoluut op de wereldwijde crisis waarin we ons bevinden. Ten eerste was het erg belangrijk om onze kosten te verlagen. In dit opzicht hebben we een kostenreductie van 32 procent gerealiseerd. Daarom wil ik vooral onze medewerkers en onze onderaannemers bedanken die zaken hebben gedaan. Terwijl de kosten in crisisprocessen worden verlaagd, is de belangrijkste taak van het management om op een eerlijke manier de meest kosteneffectieve maatregelen te nemen bij belanghebbenden, partners, investeerders en werknemers. We hebben ons best gedaan door goed op dit probleem te letten.

Tegelijkertijd de afspraken die we in elk land hebben gemaakt voor elke luchthaven overmacht Op basis van het item 'epidemische ziekte', dat één van de (overmacht) items is, hebben we de nodige aanvragen gedaan om in ons inkomensverlies te voorzien. Volgens de inhoud van elk contract doen we ook het nodige werk om deze verliezen op te vangen met tijdverlenging, huurvertraging of andere methoden.

In deze periode staan ​​we op het punt de acquisitie van Almaty Airport te voltooien, die we vóór Covid-19 hebben aangekondigd. We streven ernaar de acquisitie van Almaty Airport tegen het derde kwartaal af te ronden. Almaty behaalde in het tweede kwartaal een aanzienlijk vrachtvolume en liet zien dat het defensieve kenmerken had wat betreft de samenstelling van de inkomsten. Deze luchthaven, die geen beperkingen heeft zoals het risico van contractverlenging en een beperkte operationele tijd, zal een aanzienlijke bijdrage leveren aan ons portfolio. Het is ook duidelijk dat de nieuwe zijderoute van Almaty Airport een zeer belangrijk centrum zal worden voor het uitvoeren van snelle vrachtoperaties door de lucht. We stellen ook vast dat de bestaande 6,5 miljoen passagiers aanzienlijk zullen toenemen met nieuwe investeringen. We verwachten dat Almaty een positief effect zal hebben op de multiplicatoren die worden gebruikt bij het waarderen van TAV-luchthavens wanneer de transactie wordt gesloten en het verkeer weer het niveau van 2019 bereikt.

Als bedrijf zijn we deze crisis ingegaan met een zeer sterke balansstructuur. Met de kracht van onze balans blijven we investeren in de toekomst van ons bedrijf met de overname van Almaty. We maken een ongekende historische tijd door, maar met de steun van onze belanghebbenden, werknemers en investeerders denk ik dat we sterker dan voorheen uit deze crisis zullen komen. Ik wil al onze medewerkers, aandeelhouders en zakenpartners bedanken voor hun eindeloze steun die ze ons bedrijf in deze moeilijke tijden niet hebben onthouden. ” zei.

SAMENVATTING FINANCIËLE EN OPERATIONELE INFORMATIE

(miljoen euro) 1H19 1H20 % verandering
Geconsolideerde omzet 339.5 141.9 -58%
EBITDA 116.6 9.6 ad
EBITDA-marge (%) 34.4% ad ad
Nettowinst van lopende activiteiten 14.8 146.9 ad
Netto winst uit vaste operaties 46.5 3.2 ad
Totale nettowinst 61.3 150.2 ad
Aantal passagiers (mn) 38.2 11.4 -70%
- Internationaal 21.4 4.7 -78%
- Binnenlands 16.8 6.8 -60%

* TAV Istanbul-gegevens zijn niet inbegrepen in de omzet en EBITDA. Evenzo is Istanbul Atatürk Airport niet inbegrepen in het aantal passagiers.


Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen