Spanje Pajares Tunnel Security en SCADA Systems Tender Result

Pajares-tunnel
Pajares-tunnel

Het Spaanse infrastructuurbedrijf ADİF heeft de aanbesteding gewonnen voor Alstom, Indra en Constructora San Jose Consortium voor de levering en installatie van beveiligings- en SCADA-systemen voor 49,7 tunnels op de nieuwe Pajares-lijn van 12 km tussen de Spaanse La Robla en Pola de Lena. . Na het contract voor een totaal van 53 miljoen euro te hebben ondertekend, omvat de consensus ook de 25 km lange Pajares-tunnel, die deel uitmaakt van de toekomstige hogesnelheidslijn León-Asturië!


Het contract heeft betrekking op ventilatie- en blussystemen, branddeuren, noodradio- en gasdetectiesystemen. Alstom zal voedingen leveren en haar systemen zullen geïntegreerd worden gebruikt met het SCADA-systeem van ADIF.

Over Pajares Tunnel

De Pajares-spoorwegtunnel is het tweelingpaar van 24.667 m lange spoorwegtunnels gebouwd onder de Puerto de Pajares-pas in de Cantabrische bergen van Spanje. Tunnels komen op de AVE-lijn van VALLADOLID naar GIJÓN, maar kunnen in de toekomst ook door goederentreinen worden gebruikt. De tunnels worden momenteel getroffen door het grote waterlek dat de voltooiing ervan vertraagt. De tunnels worden nu naar verwachting in 2020 voltooid en in 2021 voor het passagiersverkeer geopend. Hoewel beide tunnels aanvankelijk alleen geschikt waren voor hogesnelheidsspoorlijnen van het standaardkaliber, veranderden de plannen aanvankelijk de middenstructuur in het Iberisch kaliber dubbelkaliber voor vrachtgebruik.

Uiteindelijk is er 25 kV AC elektrificatie nodig, maar het is niet duidelijk of dit systeem op de openingsdatum wordt geïnstalleerd.


Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen