Aantal vakbondsleden bereiken 1.9 miljoen

het aantal vakbondsarbeiders bereikte miljoen
Foto: Ministerie van Gezin, Arbeid en Sociale Voorzieningen

Minister van Familie, Arbeid en Sociale Zaken Zehra Zümrüt Selçuk heeft verklaringen afgelegd over de statistieken van de vakbonden die in het staatsblad zijn gepubliceerd.


Volgens de statistieken van juli 2020 verklaarde minister Selçuk dat het vakbondspercentage 13,66 procent was.

Minister Selçuk verklaarde dat het totale aantal arbeiders 14.2 miljoen en het aantal vakbondsleden 1.9 miljoen bereikte, en wees erop dat in vergelijking met januari 2020 het totale aantal arbeiders met 394.854 is toegenomen en het aantal vakbondsleden met 28.272.

Herinnerend dat 6356 vakbonden actief waren binnen het toepassingsgebied van wet nr. 190, zei minister Selçuk dat er in de periode januari-juli van 2020 10 nieuwe vakbonden werden opgericht en dat het aantal vakbonden dat de bedrijfsdrempel van 1 procent overschreed, 57 bereikte.

De groei en versterking van de vakbonden en confederaties van ministers in Turkije onderstreept het belang van veel Selcuk: "Natuurlijk, onze grootste wens, om te stijgen naar een veel hoger niveau van vakbondsgraad en richting van al onze arbeiders. We voelen ons sterker bij onze werknemers en brengen ons beroepsleven naar een hoger niveau met onze werknemers. Wij weten; onze arbeiders vertegenwoordigen arbeid en zweet. ' zei.

Selçuk benadrukte dat ze arbeid, productiviteit en toewijding in alle opzichten omarmen, en zei dat ze met dit begrip ernaar streven hun rechten op elk medium te verdedigen.


Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen