De langste glazen brug ter wereld geopend in China

De langste glasbreuk ter wereld ging open
De langste glasbreuk ter wereld ging open

In China werd de langste glazen brug ter wereld geopend. De glazen brug gebouwd op de gelijknamige rivier in de provincie Lianzhou kwam in het Guiness Book of Records met een lengte van 526.14 meter.


Er zijn meer dan 2 glazen bruggen op het grondgebied van China. De laatste brug van de geopende heeft de aandacht getrokken met zijn enorme afmetingen. De glazen brug gebouwd op de gelijknamige rivier in de provincie Lianzhou kwam in het Guiness Book of Records met een lengte van 300 meter. De brug in Huangchuan's Three-Way Scenic Canyon is gemaakt van gelaagd glas, 526.14 centimeter breed en 4.5 procent transparant.

Een ander kenmerk van de brug is dat deze breed genoeg is voor auto's om te navigeren. Er wordt gesteld dat de belangrijkste functie van de brug toerisme is, volgens lokale media zijn er vier observatiepunten op de brug. Het kan tegelijkertijd 500 mensen dragen. De brug, die in 3 jaar tijd is gebouwd, heeft ongeveer 43 miljoen dollar gekost. Onlangs hebben glazen bruggen in China ongelukken veroorzaakt die de dood van twee mensen hebben veroorzaakt. De lokale bevolking en buitenlandse toeristen tonen echter grote belangstelling voor glazen bruggen. De nieuwe brug maakte ook het 488 meter lange record van de Hongya Valley glazen brug in de provincie Hubei, China, gelijk.


Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen