Irgandı Bridge geschiedenis? Waar is de Irgandı-brug? Irgandı Bridge lengte

datum van irgandi bridge waar is irgandi bridge
Foto: Wikipedia

De Irgandı-brug is de brug waar ambachtslieden hun traditionele ambachten uitvoeren in de stad Bursa. Het werd in 1442 gebouwd door Hacı Muslihiddin, de zoon van Irgandılı Ali. Het werd beschadigd tijdens de grote aardbeving van Bursa in 1854. Het werd gebombardeerd door het Griekse leger tijdens de Turkse Onafhankelijkheidsoorlog. De Irgandı-brug werd in 2004 vernieuwd en in gebruik genomen door de gemeente Osmangazi.


De Irganda-brug, die de districten Osmangazi en Yıldırım van Bursa met elkaar verbindt, is een van de belangrijkste bouwwerken op Gökdere. Sommige historische bronnen stellen dat de Irgandı-brug in 1442 werd gebouwd door Türccar Muslihiddin, de zoon van Irgandalı Ali.

In de jaren dat het werd gebouwd, waren er 31 winkels, 1 moskee en een pakhuis aan elke kant van de brug. De Irgandı-brug werd zwaar beschadigd tijdens de grote aardbeving in Bursa in 1854, maar hij werd herbouwd en er werden houten winkels van verschillende grootte op gebouwd. In feite hebben de Grieken die de regio verlieten deze keer Irgandı gebombardeerd. De brug, die opnieuw werd verwoest, kreeg zijn huidige vorm na verschillende restauratiewerken tot 2004.

Tegenwoordig zijn er verschillende ambachtelijke werkplaatsen en winkels op de Irgandı-brug. Een ander kenmerk dat de Irgandı-brug belangrijk maakt, is dat het een van de vier onderling verbonden bruggen ter wereld is. De andere drie zijn; Osma-brug in Lofça, Bulgarije, Ponte Vecchio-brug in Florence, Italië en Railtobrug in Venetië.

(Wikipedia)


sohbet

Feza.Net

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties