Nevşehir Castle en Kayaşehir opengesteld voor toerisme

Nevsehir Castle en Kayasehir openden het toerisme
Nevsehir Castle en Kayasehir openden het toerisme

Het Nevşehir-kasteel en 's werelds grootste centrum voor hellingen rond het kasteel werden geopend voor toerisme met een prachtige ceremonie, bijgewoond door Kayaşehir-minister van Cultuur en Toerisme Mehmet Nuri Ersoy.


De ceremonie, die werd georganiseerd vanwege de opening van het Nevşehir-kasteel en Kayaşehir voor toerisme, werd gehouden in het Nevşehir-kasteel.

Tijdens een toespraak 's nachts georganiseerd door de beroemde radioprogrammeur Melih Kurtuluş, begon minister van Cultuur en Toerisme Mehmet Nuri Ersoy zijn toespraak met het feliciteren van de 66ste verjaardag van de stad Nevşehir.

Ersoy: "Deze stad herbergt de immense rijkdom van het culturele weefsel en het historische punt van beschavingen, Turkije en een van 's werelds meest exclusieve gebieden. In feite zijn we vandaag nog steeds samen om het toerisme van het land een ongekende culturele aanwezigheid te geven. Nevşehir Castle en Kayaşehir beginnen hun gasten met hun nieuwe gezicht te verwelkomen na de schoonmaak- en voorbereidingswerken. ” zei.

Ze verklaarden dat de archeologische, culturele en historische bewondering van Kayaşehir in 2010 werd opgemerkt tijdens de schoonmaak van nederzettingen rond het Nevşehir-kasteel en in het kader van de verkregen gegevens, begonnen ze samen te werken met de gemeente Nevşehir door de regio in 2014 tot 3e graads archeologische vindplaats te verklaren. Ersoy vervolgde zijn woorden als volgt;

“Op basis van de bevindingen worden wetenschappelijke gegevens uitgedrukt over het feit dat deze regio misschien wel de grootste ondergrondse nederzetting ter wereld is. In dit opzicht zijn de terreingrenzen van ongeveer 44 hectare door ons ministerie; In totaal zijn 73 gebouwen en gebieden geregistreerd. Bovendien werd deze regio op 7 januari 2020 door onze president tot vernieuwingsgebied verklaard. Bij de schoonmaakwerkzaamheden op een oppervlakte van 120 duizend vierkante meter, die werd bepaald als eerste trap, werden 9 verhogingen van drie terrassen volledig zichtbaar. Het klooster en de Byzantijnse kerk, gebouwd in de 6e eeuw, zijn in deze gebieden opgegraven. Daarnaast werden militaire, religieuze en sociale woongebieden zoals waterwegen, uitgehouwen rotsgraven, heilige plaatsen, ventilatiekokers, souvenirs, tunnels, voedselopslagplaatsen, grote en grote stallen, werkplaatsen en schuilplaatsen bepaald van de stad Gore tot Nevsehir. Een totaal van 12 historische artefacten, samen met 708 spuitmonden en 270 kaarsen, werden naar het Nevşehir-museum gestuurd.

GEMEENTE NEVŞEHİR HEEFT EEN ANDER WERK UITGEVOERD

“De gemeente Nevşehir heeft onder toezicht van de desbetreffende eenheden van ons ministerie een bewonderenswaardige schoonmaak- en inrichtingswerk verricht en het gebied heeft zijn huidige positie bereikt. Uiteraard evalueren we met deze plek ook andere monumentale bouwwerken uit de regio. Er worden restauratieplannen gemaakt voor de Damat İbrahim Pasha School, bekend als de Maagd Maria-kerk, het Griekse bad en de Çanlı-kerk, en de restauratiewerken aan het Damat İbrahim Pasha-complex en de Kurşunlu-moskee zijn aan de gang. Anatolisch land blijft de talloze herinneringen die het heeft verzameld als een volledige en complete getuige van de menselijke geschiedenis, royaal delen. We werken dag en nacht om deze waarden naar ons land te brengen, ze met de wereld te delen en ze te beschermen en naar onze toekomstige generaties te brengen. Ik geloof dat Turkije ons recht dient in plaats van binnen te brengen en onze mensen met een bewuste manier deze waarden naar voren brengen, Turkije zal leiden naar de top, toerisme en cultuur, het pad naar de toekomst van het verlichten van de geschiedenis van de mensheid met zijn unieke geschiedenis, zoals in Göbeklitepe ook een gids zal zijn. Nevşehir Castle heeft een heel andere identiteit gekregen met Kayaşehir en de regio is een serieus aantrekkingscentrum geworden. Ik wil de burgemeester van Nevşehir, de heer Rasim Arı en zijn collega's bedanken voor hun nauwgezette werk. "

De gouverneur Pearl Sezer Becel, 'Cappadocië', heeft in 2019 3 miljoen 834 duizend binnenlandse en buitenlandse toeristen die Turkije bezoeken een grote bijdrage geleverd aan het toerisme. Nevşehir Castle en Kayaşehir, die vanaf vandaag naar onze stad zijn gebracht, zullen ook een nieuwe bestemming naar onze regio brengen. Ik zou burgemeester Rasim Arı willen bedanken die zo'n schoonheid naar Nevşehir heeft gebracht ”.

CHP-Kamerlid Faruk Sarıaslan bedankte iedereen die heeft bijgedragen aan Nevşehir voor zo'n mooie plek.

Afgevaardigde van de AK-partij Violet Turkije's belangrijkste toeristische bestemmingen in de regio Cappadocië, dat een van de centra is van dit onlangs geopende centrum met meer toeristen, zei dat hij gelooft dat Nevsehir niet langer zijn toevlucht neemt, samen met districts- en provinciaal toeristisch centrum dat het merk een stad is geworden.

Mustafa Açıkgöz, die minister Ersoy en president Recep Tayyip Erdoğan bedankten voor hun bijdragen aan de oprichting van het veldpresidium, die deze regio jarenlang nodig heeft, zei in zijn toespraak: “Het bevat zowel ondergrondse steden en uit rotsen gehouwen magazijnen en ondergrondse en sprookjesachtige schoorstenen, ballonnen, valleien en bovengrondse schoonheden. onze regio Cappadocië en onze leerling in Nevsehir, Turkije ", zei hij.

ERNSTIGE BIJDRAGEN AAN DE STAD EN HET LAND TOERISME

Burgemeester Rasim Arı bedankte minister Ersoy voor zijn steun bij de culturele en toeristische activiteiten van Nevşehir en de regio Cappadocië.

Arı zei dat hij van mening was dat het Nevşehir-kasteel en Kayaşehir, die op de 66e verjaardag van de stad Nevşehir openstonden voor toerisme, serieuze bijdragen zullen leveren, niet alleen aan het regionale toerisme, maar ook aan het Turkse toerisme, zei Arı: "Vorig jaar was het aandeel van de stad in het toerisme nul. was. We verklaarden dat we een toeristische beweging in de stad zouden initiëren om dit aandeel te vergroten. Hiervoor hadden we een heel mooi instrument als Kayaşehir. Hier zijn we intensief begonnen met het vergroten van de toeristische mobiliteit in onze stad met behulp van dit instrument. Godzijdank hebben we hier vandaag de vrucht van genomen en hebben we Nevşehir Kalemizi en Kayaşehir opengesteld voor toerisme door ze speciaal te maken. Deze regio, die bekend staat als het grootste centrum voor de vestiging van hellingen ter wereld, zal niet alleen een belangrijke bijdrage leveren aan onze stad, maar ook aan het regionale toerisme en het Turkse toerisme. Momenteel behouden we alleen in de eerste fase de historische textuur van de regio en stellen we een deel ervan open voor toerisme. We zijn bezig met een serieuze investeringsplanning en werken samen met onze architecten voor de tweede fase. Als we kunnen groeien, starten we aan het einde van het jaar in de tweede fase. Dit opkomende werk is gemaakt met de bijdragen van elk van onze verpleegsters die wilden dat de stad zich ontwikkelde, groeide en vooruitging. We hebben deze schoonheid niet alleen gecreëerd door ons als gemeente, maar ook door onze afgevaardigden, bureaucraten, politici, niet-gouvernementele organisaties, de pers en onze mensen. Dit is de schoonheid die eenheid naar boven haalt. Ik dank iedereen die deze schoonheid steunt. ' sprak in het formulier.

Na de toespraken van Nevşehir-gouverneur İnci Sezer Becel, AK-partij Nevsehir-afgevaardigden Yücel Menekşe en Mustafa Açıkgöz, CHP Nevsehir-afgevaardigde Faruk Sarıaslan en Nevşehir-burgemeester Rasim Arı, werd het openingslint van Nevşehir-kasteel en Kayaşehir doorgesneden door de deelnemers.

Ondertussen werd het Ferman Akgül-concert, dat gepland was vanwege de opening van Kayaşehi en de 66e verjaardag van de stad Nevşehir, geannuleerd vanwege het feit dat twee soldaten de marteldood stierven bij een aanval op een basisgebied in het district Çukurca in Hakkari.

BEZOEK AAN KADOKYA-VELDPRESIDENT EN GEMEENTE NEVŞEHİR

Ersoy, die naar de stad kwam voor de openingsceremonie van de historische met rotsen uitgehouwen hellingnederzetting 'Kayaşehir', onderzocht het Cappadocia-gebiedsvoorzitterschap vóór de ceremonie en ontving informatie van de adjunct-directeur van cultuur en toerisme Cengiz Ekici.

Later werd minister Ersoy, die naar de gemeente Nevşehir ging, hier verwelkomd door burgemeester Rasim Arı en zijn assistenten.

Rasim Arı heeft Ersoy informatie verstrekt over de werken in Kayaşehir, die 's avonds voor het toerisme zullen worden geopend.

Mehmet Nuri Ersoy, die na het bezoek ook een studie in Kayaşehir heeft gemaakt, bezocht de kerken van Çanlı en de Maagd Maria met het golfinstrument dat door burgemeester Arı werd gebruikt.


Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen