Transcontinentale spoorweg

Transcontinentale spoorweg
Transcontinentale spoorweg

De Verenigde Staten fuseerden echt toen een voorhamer op 10 mei 1869 een gouden slag sloeg tijdens de Promontory-grondceremonie in Utah om de eerste transcontinentale spoorweg te voltooien.


Het Central Pacific-spoorweggebouw in het oosten van Californië, waarvan de constructie meer dan zeven jaar heeft geduurd, en het Union Pacific-spoorweggebouw in het westen van Nebraska, en de intercontinentale spoorweg hebben de 5000 mijl lange weg teruggebracht tot een week. De transcontinentale spoorlijn heeft bijgedragen aan de snelle opmars van de Verenigde Staten naar het westen, waardoor de opkomst van het Wilde Westen werd voorkomen en waardoor het de inheemse Amerikaanse stammen die in dit land leven, bevecht. Het maakte het ook economisch haalbaar om de overvloedige hulpbronnen in het Westen te onttrekken en naar markten in het Oosten te verplaatsen.Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen