Tōkaidō Shinkansen-spoorweg

Tōkaidō Shinkansen-spoorweg
Tōkaidō Shinkansen-spoorweg

Met de voltooiing van de hogesnelheidslijn tussen Tokio en Osaka, begon de gehalveerde reistijd een nieuw tijdperk in treinreizen.


Geopend net voor de Olympische Zomerspelen van 1964 in Tokio, kon Shinkansen (wat in het Japans "nieuwe lijn" betekent) 200 km / u halen. De baanbrekende kogeltrein werd een symbool van industriële kracht tijdens de wederopbouw van Japan na de oorlog en toonde aan dat hogesnelheidstrein een commercieel succes kon worden, met 100 miljoen passagiers in de eerste drie jaar. De onderdelen zonder speciale overgangen en scherpe hellingen, speciaal geproduceerd voor Tōkaidō Shinkansen, zijn een voorbeeld voor toekomstige hogesnelheidsspoorwegprojecten over de hele wereld.Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen