Minister Selçuk: We bemiddelden 402 duizenden gehandicapten

minister selcuk, we bemiddelden bij het opleggen van onze gehandicapte mensen
minister selcuk, we bemiddelden bij het opleggen van onze gehandicapte mensen

Het blijft voorzien in veel behoeften van gehandicapte burgers via het ministerie van Gezin, Arbeid en Sociale Voorzieningen, Sociale Zekerheid en İŞKUR. Met de projecten die het heeft uitgevoerd, biedt het ministerie gemak voor burgers met een handicap om het leven strakker vast te houden en mobiliseert het al zijn kansen van werkgelegenheid tot gezondheidsdiensten, van individuele behoeften tot pensionering.


Zehra Zümrüt Selçuk, minister van Familie, Arbeid en Sociale Voorzieningen, merkte op dat de werkgelegenheid voor gehandicapten is toegenomen: “Van 2002 tot eind april 2020 hebben we 402 duizend gehandicapten gemedieerd om in de particuliere sector te werken. Zoals we altijd zeggen; dromen zijn ongehinderd. Ons doel voor de komende periode; nog meer mensen met een handicap zijn betrokken bij werk. ” zei.

We ondersteunen hen bij het opzetten van hun droombedrijf

"Ons ministerie biedt ook ondersteuning aan gehandicapten om hun droombaan op te zetten." Ze hebben verklaard dat ze 2014 mensen hebben geprofiteerd van de subsidie ​​die ze hebben verstrekt aan gehandicapten die sinds 2.291 een eigen bedrijf willen starten en dat ze in 2020 tot 65 duizend TL-steun hebben verleend.

Met onze werkclubs helpen we onze gehandicapte burgers om deel te nemen aan de arbeidsmarkt

Minister Selçuk verklaarde dat ze mensen met een handicap helpen zichzelf te leren kennen en hun vaardigheden op het gebied van zoeken naar werk te verbeteren in Business Clubs, die in 2017 werd gelanceerd en 74 bereikte, en voegde eraan toe dat ze allerlei soorten ondersteuning bieden voor duurzame werkgelegenheid met het project voor gehandicapte jobcoaching dat wordt uitgevoerd in 69 verschillende eenheden. hij.

Minister Selçuk verklaarde dat ze de kansen volledig hebben benut in overeenstemming met de behoeften van gehandicapte burgers in het kader van de dienst voor arbeids- en beroepsadvies: "Sinds 2012 hebben we één-op-één vergaderingen over werk en beroepsadvies gehad met onze 1 miljoen 583 duizend gehandicapte burgers." maakte de verklaring.

Wij bieden faciliteiten voor vervroegd pensioen

Burgers met een handicap, met minder tijd en bonussen die zij de mogelijkheid bieden tot vervroegde pensionering Selcuk-overdracht van ministers, hebben de volgende beoordeling gemaakt:

“Verlies tarief werkende kracht; We hebben ervoor gezorgd dat degenen tussen 40 en 49 procent 18 jaar een premie van 4.680 dagen krijgen, 50-59 procent tussen 16 jaar premies van 4.320 dagen en 60 procent en meer dan 15 jaar werk en een premie van 3.960 dagen krijgen. Bovendien, op voorwaarde dat de reikwijdte van Health Communication Application voldoen aan de behoeften van de medische benodigdheden die nodig zijn voor de behandeling. Minstens 40 procent van de burgers met obstakels kanker, orgaantransplantatie, stamceltherapie heeft de mogelijkheid tot directe doorverwijzing. Het gehoorapparaat van slechthorende burgers en in geval van medische noodzaak wordt de bionische oorprijs opnieuw betaald door SGK. ”Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen