Grijze muren van de hoofdstad met kleurrijke accenten van schilders

de grijze muren van de hoofdstad zijn kleurrijk met de vleugjes schilders
de grijze muren van de hoofdstad zijn kleurrijk met de vleugjes schilders

Ankara Metropolitan Municipality kleurt de voetgangersonderdoorgangen, bruggen en lege muuroppervlakken in de hoofdstad met de magische accenten van de schilders. Met het project geïmplementeerd door de grootstedelijke burgemeester Mansur Yavaş, ondertekenen schilders uit de hoofdstad artistieke werken in veel delen van de stad. Schilder Şenol Karakaya en zijn team hebben de onderdoorgang Elmadağ Entrance Bridge, de onderdoorgang Cinnah Caddesi Kuloğlu en de onderdoorgangen Informatiecentrum ouderen en jongeren uitgerust met Ankara katten- en tulpenschilderijen.


Ankara Metropolitan Municipality kleurt voetgangersonderdoorgangen, bruggen en lege muuroppervlakken in de hoofdstad en haar districten met harmonieuze en esthetische accenten.

Het project, geïnitieerd door de burgemeester van de stad, Mansur Yavaş en uitgevoerd door het Department of Urban Aesthetics, voetgangersonderdoorgangen, bruggen en lege grijze betonnen muren; De kunstenaar Şenol Karakaya en zijn team ontmoeten de tekeningen.

DE PRESIDENT START HET PROJECT LANGZAAM

Artistieke werken gemaakt door de medewerking van schilder Şenol Karakaya met de medewerking van 7 schilders worden ook zeer gewaardeerd door de burgers.

Şenol Karakaya, die verklaarde de symbolen van de hoofdstad nieuw leven in te willen blazen, gaf de volgende informatie over de werken:

“Ik ben erg blij om deel te nemen aan dit project dat in november 2019 door onze grootstedelijke burgemeester, de heer Mansur Yavas, is gestart. We willen mensen een artistiek perspectief geven, een moderne stad worden en de kunstgalerie op straat brengen. Onze president wil ook dat Ankara de grijze muren verwijdert. Hiervoor nemen we deel aan dit project. Door artistieke straatontwerpen te introduceren, willen we de steden tot leven brengen en de natuur en kleuren brengen tussen stenen gebouwen. ”

De schilder Rabia Karakaya, die samen met zijn vrouw Şenol Karakaya de muren van de hoofdstad schilderde, zei: “Ons doel is om mensen samen te brengen met klaprozen wanneer ze naar hun balkons, ramen en straten gaan. Een visueel feest aan de stad toevoegen. We realiseren dit project met de waarde die onze president Mansur Yavas aan kunst en kunstenaar geeft. We doen ons best om van Ankara een kleurrijke stad te maken door de grijze straten in te kleuren. ”

SYMBOLEN VAN DE KAPITAALREVENTIE

De schilders die de onderdoorgang Elmadağ Entrance Bridge, de onderdoorgang Kenan Evren Boulevard, de onderdoorgang Cinnah Avenue Kuloğlu en de onderdoorgang voor informatie voor ouderen en jongeren transformeerden in een visueel feest met hun magische handen; Het bevat ook de symbolen van de hoofdstad, zoals Ankara Cat, Ankara Çiğdemi en Ankara White Pigeon and tulip.

Een 61-jarige burger genaamd Kalender Akbal zei dat hij tevreden was met het inkleuren van de muren en zei: “Er is een werk begonnen dat Ankara waardig is. We volgen uit de werken die Mansur President belang hecht aan kunst. We leven tussen betonnen palen en we openen ons met deze natuurlijke kleuren. Sultan Akbal bedankte degenen die hebben bijgedragen en zei dat hij schilderde als een hobby en de aandacht trok van de schilderijen terwijl hij door de onderdoorgang liep. Het is ook voordelig om speciaal voor onderdoorgangen te zijn gemaakt omdat bij het oversteken niet werd opgemerkt dat er een onderdoorgang was. Ik dank ook de president van Mansur voor de waarde die hij aan Ankara en de artiesten geeft. ”

JavaScript is vereist voor deze diashow.Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen