Wanneer worden moskeeën geopend? Wanneer begint aanbidding in moskeeën en moskeeën?

Wanneer gaan moskeeën open? Wanneer begint aanbidding bij moskeeën en moskeeën?
Wanneer gaan moskeeën open? Wanneer begint aanbidding bij moskeeën en moskeeën?

In de circulaire die het ministerie van Binnenlandse Zaken naar de 81 provinciegouverneurs heeft gestuurd, een nieuw type coronavirus (Covid-19) in het kader van de uitbraak van de maatregelen die door het directoraat voor religieuze zaken zijn genomen om verspreiding in Turkije te voorkomen; Er werd aan herinnerd dat vanaf 16 maart 2020 tot de epidemie onder controle was, alle moskeeën en moskeeën in het hele land werden onderbroken om samen met de gemeente te bidden.


In de huidige fase werd gesteld dat de maatregelen die moeten worden genomen voor de opening van de moskeeën en moskeeën om te aanbidden tijdens de kabinetsvergadering, die maandag werd gehouden onder het voorzitterschap van president Recep Tayyip Erdogan, werd besloten dat lunch-, middag- en vrijdaggebeden kunnen worden verricht met de gemeente in moskeeën in het kader van de op vrijdag 29 mei 2020 vast te stellen regels. werd uitgedrukt.

Hygiëne, sociale afstand enz. Die moeten worden nageleefd in de gebieden die collectief door het Wetenschappelijk Comité worden gevonden. gezien de regels Vrijdag 29 mei 2020 De door de betrokken ministeries en de directie van religieuze aangelegenheden vastgestelde regels worden in de circulaire als volgt opgesomd:

1) Alleen in moskeeën en moskeeën met de gemeenschap middag, middag en vrijdag Zijn gebeden zullen worden uitgevoerd. Op andere momenten worden moskeeën en moskeeën opengehouden voor degenen die individuele gebeden willen verrichten.

2) Valt onder uitgaansverbod Noodzakelijke waarschuwingen / informatie worden gegeven aan burgers en mensen die ziektesymptomen hebben om thuis te blijven.

3) De moskeetuin / binnenplaats bestaat voornamelijk uit open ruimtes. Afhankelijk van de meteorologische / seizoensgebonden omstandigheden kunnen middag- en middaggebeden worden verricht in de moskee. Vrijdaggebeden worden niet verricht in de moskee.

4) Er zal meer dan ooit aandacht worden besteed aan het schoonmaken van alle delen van de moskeeën en moskeeën, die met de gemeente begonnen te worden aanbeden, met de juiste methoden elke dag. Bij de reinigingsprocessen worden de plaatsen waar intensief handcontact is, zoals deurkrukken, vooral met desinfecterende materialen afgeveegd.

5) Gelegen in de moskee en de moskee airconditioning en ventilatie werken niet, deuren en ramen openhouden er wordt gezorgd voor continue ventilatie van de moskee en de moskee.

6) Om de gemeenschappelijke ruimtes tot een minimum te beperken wasruimtes, fonteinen en toiletten worden gesloten gehouden. Wassing etc. om de moskeeën en moskeeën te ontmoeten door in de behoeften thuis of op het werk te voorzien Noodzakelijke informatie / waarschuwingen zullen aan de gemeente worden gegeven.

7) Iedereen die de gemeente 's middags,' s middags en vrijdags zal bidden, zal een medisch masker moeten dragen. De persoon / mensen die geen masker hebben, mogen niet in de gemeente bidden.(Degenen die individuele gebeden zullen verrichten in moskeeën en moskeeën, zullen ook een masker moeten dragen.)

8) Het wordt vaak gebruikt in moskeeën en moskeeën en wordt geëvalueerd om het risico op epidemieën / overdracht te vergroten. rozenkrans, baarmoeder, schoenpoets etc. materiaal is niet toegestaan.

9) Waarschuwingsposters met maatregelen die moeten worden genomen met betrekking tot het coronavirus en de regels die moeten worden gevolgd om met de gemeente in moskeeën en moskeeën te bidden (door te verkrijgen bij de provinciale en districtsgezondheidsdirecties, mufti), zal onmiddellijk worden geperst en aan alle moskeeën en moskeeën worden gehangen.

10) Mensen die naar moskeeën en moskeeën komen, worden voorzien om hun persoonlijke gebeden mee te nemen. Veya zal worden aangeboden door moefti-kantoren door een wegwerpbare gebedsmat te bieden. Wanneer gebeden worden uitgevoerd op de binnenplaats van de moskee, wordt onze burgers geadviseerd om hun gebedskleden te wassen.

11) In alle te bidden gebieden vormt het een risico voor de overdracht van de ziekte en kan het niet worden gedesinfecteerd. pakket, karton, zak en mat etc. matten worden niet gebruikt.

12) Iedereen die de moskeeën en masjid-ingangen en plaatsen zal betreden, wordt bepaald als moskeeën / gebedshuizen zal worden verstrekt om handen te desinfecteren.

13) Om de tijd die gezamenlijk in moskeeën en moskeeën wordt doorgebracht zo kort mogelijk te houden, Er zal voor worden gezorgd dat de gemeenschap wordt geïnformeerd dat de sunnahs van gebeden thuis kunnen worden verricht en dat het gebed thuis kan worden verricht..

14) Noodzakelijke waarschuwingen worden herhaald voor de gemeenschap om fysiek contact (handdruk, voordeel, omhelzing etc.) te vermijden en om te voldoen aan de sociale afstandsregel.

15) Gelegen op de moskee-campus het interieur van de heiligdommen wordt niet geopend voor bezoekersom contact met de buitenoppervlakken van de heiligdommen te voorkomen de strip wordt op een afstand van minimaal één meter getrokken.

16) In moskeeën wordt het moeilijk om sociale afstand te bewaren. mevlit, massamaaltijd etc. Catering is niet toegestaan ​​bij evenementen en moskeeën..

17) De maatregelen die worden genomen tegen de bedelaars voor de moskee zullen worden gemaximaliseerd en vooral de tentoonstelling zal worden geroepen na het vrijdaggebed. groenten, fruit, kleding, speelgoed, etc. productverkoop is niet toegestaan.

18) Om met de gemeente te bidden in overeenstemming met de sociale afstandsregel in moskeeën en moskeeën, onder coördinatie van de gouverneur / districtsgouverneurs;

a) Gezien het feit dat een persoon een gebied van ten minste 60 × 110 cm (het gebied dat door de gebedsrug moet worden bedekt) zal gebruiken in de gesloten gebieden / binnenplaats / tuin van de moskeeën en andere gebieden die moeten worden gebeden om de sociale afstand tussen degenen die gebeden verrichten te waarborgen, markering zal op de grond worden gedaan in overeenstemming met de vorm die in de bijlage is verzonden, op een afstand van één meter van elke richting vanaf de uiterste punten van het te bidden gebied..

b) De maximale capaciteit van de moskeeën, de tuin / binnenplaats en de te bidden open ruimtes wordt bij de ingang van de genoemde ruimtes opgehangen op een manier die voor iedereen zichtbaar is. Wanneer het aantal mensen binnenin een voldoende punt bereikt, wordt dit aangekondigd in overeenstemming met de gemeente die wacht op binnenkomst.

19) Vrijdag bidden,

a) Te bepalen door het gouverneurschap en de districtsbesturen (in het kader van de bepalingen van de provinciale / districtsmufti-kantoren) kan worden gebouwd in moskeeën met voldoende tuin / binnenplaats / open ruimte.

b) In de nederzettingen waar de moskeetuin / binnenplaatsen niet genoeg zijn op voorstel van provinciaal / district moefti Districtsgouverneurs in districten en in open gebieden die met goedkeuring van de gouverneurs geschikt worden geacht, kunnen vrijdaggebeden worden verricht in het kader van te nemen maatregelen..

c) Bij het bepalen van de gebieden om het vrijdaggebed uit te voeren factoren zoals seizoensomstandigheden en de breedte van het gebied en het gemak van in- en uitstappen zal worden overwogen.

d) De moskeeën (binnenplaatsen / tuinen) worden bepaald door de gouverneurs en districtsgouvernementen om uiterlijk vrijdaggebed en open gebieden te verrichten 26.05.2020 zal tot en met.

e) De gesloten ruimtes van de moskeeën blijven op vrijdag gesloten.

f) Noodzakelijke voorzorgsmaatregelen zullen worden genomen om de stem comfortabel te horen in het gebied dat op vrijdaggebeden moet worden verricht en om de prediker door de gemeenschap te zien tijdens het lezen van de preek.

g) Open ruimtes die vastbesloten zijn om het vrijdaggebed te verrichten, worden in samenwerking met de gemeenten voor en na het gebed schoongemaakt / gedesinfecteerd.

h) Tijdens het vrijdaggebed zal het beginnen te zitten vanaf de eerste rang en deze volgorde zal worden gevolgd tot de laatste rang is gevuld. Aan het einde van het gebed en beginnend bij respectievelijk de laatste rang. Noodzakelijke maatregelen zullen worden genomen om de gemeenschap uit de gebedsruimte te verlaten.. Om deze volgorde te garanderen, bestaat het uit ten minste vijf mensen voor de moskeeën en open ruimtes waar elk gebed zal worden uitgevoerd in overeenstemming met de suggesties van de provinciale / districtsmufti door de gouverneur / districtsgouverneurs. Vrijdag delegatie zal worden gecreëerd en wetshandhavingspersoneel zal worden toegewezen.

i) De Vrijdagdelegatie zal voornamelijk bestaan ​​uit religieuze functionarissen, mannelijke Koran-cursusleraren en moefti-medewerkers van de moskeeën die geen vrijdaggebed verrichten. In dit verband zal het, als er niet genoeg personeel is, mogelijk zijn om door andere overheidsfunctionarissen te worden toegewezen. Hiervoor kunnen indien nodig ook leden van moskeeverenigingen worden benoemd.

Taken van de delegatie van vrijdag,

j) Vrijdag delegatie; In overleg met het aan te wijzen wetshandhavingspersoneel betreedt de gemeente de te bidden gebieden binnen de voorwaarden die in deze circulaire zijn gespecificeerd (desinfecterende handen, betreden met een masker, gebed brengen, enz.), En legt deze situatie uit in overeenstemming met de gemeente die wacht op binnenkomst wanneer het aantal binnenkomende personen het gespecificeerde aantal zal bereiken. en na het gebed zal hij ervoor zorgen dat de gemeenschap uitgaat door de sociale afstand te bewaren.

k) Het is rechtstreeks verantwoordelijk voor de implementatie van de regels die in deze circulaire zijn gespecificeerd door de gouverneurs en districtsgouvernementen, met name voor de congregatie op een manier die de sociale afstand tot de gebedsplaatsen zal verschaffen, wanneer de gemeenschap de gebeden niet betreedt, en niet te druk is in strijd met de sociale afstand. wetshandhavers zullen worden toegewezen. Wetshandhavingseenheden oefenen hun taken uit in overleg met de vrijdagdelegaties.

l) In gebieden waar vrijdaggebed zal worden uitgevoerd door wetshandhavingseenheden, zullen fysieke barrières zoals accordeonbarrière, barrière, gekleurd koord / lint, plastic ponton enz. Worden gebruikt om de ingang / uitgang van de gemeenschap op een gecontroleerde manier te verzekeren.

m) Vrijdaggebeden worden niet gepredikt, preken die door het Presidium van Religieuze Zaken worden gezonden, worden gelezen zonder toevoegingen en emblemen, en er wordt gestreefd naar een zo snel mogelijk gebed.

In deze context; Planning en toewijzingen zullen worden gemaakt door de Governorships / District Governorships, in coördinatie met lokale overheden en relevante instellingen, om de implementatie volledig te vervullen. Door de nodige aankondigingen te doen aan onze burgers, zullen er geen problemen zijn bij de uitvoering.


sohbet

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties