YHT-expedities beginnen met de maatregelen die op 28 mei zijn genomen! Tickets worden gekocht met HEPP-applicatie

Start tickets voor yht worden gekocht met zijn applicatie
Start tickets voor yht worden gekocht met zijn applicatie

Minister van Verkeer en Infrastructuur Adil Karaismailoğlu: De verkoop van hogesnelheidstreinen begint op de tweede dag van de Ramadan. Treinkaartjes kunnen echter zonder contact worden gekocht via de mobiele applicatie en website of tol worden betaald. Tickets worden niet verkocht via het callcenter en de agentschappen. De kaartverkoop wordt uitgevoerd met de HES-code (Hayat Eve Sığar) via de database van het informatiesysteem van het ministerie van Volksgezondheid om de status van passagiers met betrekking tot COVID-19 te onderzoeken.


Minister van Verkeer en Infrastructuur Adil Karaismailoğlu merkte op dat dankzij de afname van de snelheid van de epidemie het normalisatieproces van het leven zal beginnen, en op dit punt zal het normalisatieproces in het spoorvervoer samen met de maatregelen worden uitgevoerd.

Minister Karaismailoğlu verklaarde dat de grenspoorten en beperkingen die worden opgelegd in het kader van het nieuwe type coronavirusuitbraakmaatregelen veel sociaaleconomische effecten hebben en dat de regering op dit punt belangrijke maatregelen heeft genomen om het virus te bestrijden.

Benadrukkend dat dankzij de genomen maatregelen aanzienlijke vooruitgang is geboekt bij de bestrijding van het virus en dat voor veel sectoren maatregelen zijn genomen om de sociaal-economische effecten van de pandemie in kwestie te verminderen, zal minister Karaismailoğlu ook beginnen met het normalisatieproces van het leven dankzij de afname van de snelheid van de epidemie; Op dit punt merkte hij op dat het normalisatieproces voor het vervoer van spoorwegen zal worden opgestart en dat het proces samen met de maatregelen zal worden uitgevoerd.

"Tickets worden verkocht met een capaciteit van 50%, geschikt voor sociale afstand en kruisbestelling door van stoel te springen"

Minister Karaismailoğlu herinnerde eraan dat de stadslijnen zoals Marmaray en Başkentray de vluchten in dit proces niet stopzetten en voegde eraan toe dat het aantal reizen geleidelijk zou worden verhoogd. Karaismailoğlu legt uit dat ze zijn begonnen met de voorbereidingen voor de conventionele en hogesnelheidstreinen en zei: “De verkoop van kaartjes voor hogesnelheidstreinen begint op de tweede dag van de ramadan. Treinkaartjes kunnen echter zonder contact worden gekocht via de mobiele applicatie en website of tol worden betaald. Tickets worden niet verkocht via het callcenter en de agentschappen. De kaartverkoop wordt uitgevoerd met de HES-code (Hayat Eve Sığar) via de database van het informatiesysteem van het ministerie van Volksgezondheid om de status van passagiers met betrekking tot COVID-19 te onderzoeken. "Er worden geen tickets verkocht aan mensen met een reisbeperking of die geen HEPP-code hebben ontvangen." Minister Karaismailoğlu, die zei dat ze op 28 mei YHT-vluchten zullen initiëren door aandacht te besteden aan de regels voor sociale afstand en isolatie, verklaarde dat de maatregelen voor de eerste keer zullen worden genomen voor de sociale afstand in de trein, en dat de kaartverkoop voor passagierstreinen ook zal worden verkocht met een capaciteit van 50 procent in overeenstemming met de sociale afstand en dat het ticket in een kruisbestelling zal worden verkocht door stoelen te springen. onderstreepte hij.

'' Hogesnelheidstreinen maken in totaal 16 expedities per dag ''

Vanwege de beperking van intercityreizen tegen het risico van COVID-19, onderbrak YHT zijn vluchten buiten Marmaray en Başkentray vanaf 28 maart 2020, wat onderstreepte dat vanaf 28 mei 2020 alleen YHT-vluchten van de hoofd- en regionale treindiensten zullen worden gelanceerd. Hij zal in totaal 28 reizen per dag maken op de lijnen Ankara-Istanbul, Ankara-Eskisehir, Ankara-Konya, Konya-Istanbul vanaf 2020 ”. Minister Karaismailoğlu zei ook dat er regelmatig waarschuwingsberichten zullen komen om de sociale afstand in treinen te bewaren.
yht expeditie-uren

Nieuwe regels die moeten worden toegepast in YHT's

Sommige regels zijn van toepassing in de "overgangsperiode". Dit zijn de volgende:

  • YHT's zullen passagiers vervoeren met een capaciteit van 50 procent.
  • Ontmaskerde passagiers worden niet naar de treinen gebracht. Passagiers moeten met hun maskers komen.
  • Passagiers krijgen van tevoren kaartjes. Het zit alleen op de stoel die ze hebben gekocht. Hij kan niet op een andere stoel reizen.
  • De ticketprijzen veranderen niet.
  • Treinen worden gedesinfecteerd.

Nieuwe regels die moeten worden toegepast in YHT

"Indiening van reisvergunning en HEPP-code vereist voor YHT Travel"

Karaismailoğlu verklaarde ook dat de achterbank van elke wagen in YHT's zal worden gereserveerd om de passagiers die verdacht worden van coronavirus tijdens het reisproces te isoleren. De reizen van degenen die dit document niet tijdens de controle kunnen overleggen, worden geannuleerd en de ticketkosten worden niet terugbetaald. In het proces vanaf de aankomst van de passagiers tot de trein tot de trein, worden de passagiers begeleid door het relevante personeel om de sociale afstand te bewaren. ” Karaismailoğlu merkte op dat de treinstellen voor en na de reis verder zullen worden gedesinfecteerd en zei ook dat de EHBO-tassen van de stewardessen op hogesnelheidstreinen maskers en handschoenen zullen hebben.

Wat is HES-code en hoe kan ik deze verkrijgen?

Zijn code
Zijn code

Minister van Volksgezondheid, Koca, die stelt dat de reizen nu met HES-code kunnen worden gedaan, krijgt de controle over de HES-code, met een functie die naar de mobiele applicatie "Hayat Eve Sığar" zal komen. De risicostatus van alle passagiers op de vlucht wordt 24 uur voor de binnenlandse vlucht via de HEPP-code opgevraagd. ” Minister Koca zei: “Individuen kunnen met deze Hayat Eve Sığar-applicatie aantonen dat ze geen risico lopen, niet ziek zijn of contact hebben. We gaan eerst oefenen in het intercity vervoer. Je kunt per vliegtuig en trein reizen met de code die je via de mobiele applicatie ontvangt. ” zei.

De codetoepassing is gestart bij het reizen per trein en bus

Wat is HES-code?

HES-code is een code die wordt geproduceerd met een functie die naar de mobiele applicatie "Hayat Eve Sığar" komt. Op basis van deze code wordt een prioritaire screening gemaakt en wordt besloten of de passagier wordt geaccepteerd of niet. Met deze code kunnen vliegtuig- en treinreizen worden gemaakt.

Minister Fahrettin Koca; De toevoeging van de HEPP-code, die individueel zal worden geproduceerd, is verplicht vanaf 18 mei 2020. Voor het opvragen van de HES-code worden het passagiers-ID-nummer (TCKN, paspoort etc.), contactgegevens (zowel telefoon- als e-mailvelden) en geboortedatum correct en volledig ingevuld als verplichte velden.Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen