Ondanks de virus-, tunnel- en bruggengarantie werden de betalingen voltooid

Ondanks de viruse tunnel en de garantiegarantie werden de betalingen volledig uitgevoerd
Ondanks de viruse tunnel en de garantiegarantie werden de betalingen volledig uitgevoerd

Vanwege de overmacht als gevolg van het Corona-virus werd de beëindiging van contracten of de betalingsachterstand besproken. De garantiebetalingen van de Eurazitunnel, Osmangazi en Yavuz Sultan Selim-bruggen werden echter volledig gedaan.


Volgens het nieuws van Yusuf Demir van SÖZCÜ; ” Door de epidemie van het Corona-virus zijn de wielen van de economie tot stilstand gekomen, zijn miljoenen mensen werkloos, hebben ze een korte arbeidsduurvergoeding ontvangen en zijn zelfs handelaarsleningen niet volledig betaald, terwijl het geld van de borg niet is vertraagd.

De algemene directie van snelwegen, de Euraziatunnel, gebouwd met het "Build-Operate-Transfer" -model, de snelwegen Istanbul-İzmir en Noord-Marmara, de bruggen Yavuz Sultan Selim en Osmangazi, betaalden de rest van de garantiebedragen voor 2019 op 30 april. Hoeveel betalingen aan bedrijven zijn gedaan, is niet officieel bekendgemaakt.

De garantiebetalingen werden berekend volgens het contract tegen het tarief van 2 januari van het relevante jaar en werden gedaan in april van het volgende jaar. Bij de regeling die vorig jaar is getroffen, zijn op 2 januari en 1 juli jaarlijks twee betalingen verricht tegen de dollarkoers.

ALLEEN 3 MILJARD NAAR DE 3e BRUG

In de eerste helft van vorig jaar werd 1 miljard 450 miljoen lira betaald aan het consortium, dat alleen werkte voor de Yavuz Sultan Selim-brug. Er wordt gesteld dat het te betalen bedrag voor de tweede helft van het jaar wordt berekend als 1 miljard 650 miljoen lire.

Met deze betaling bereikte het geld dat 1 jaar aan de onderneming werd betaald uit de portemonnee van de burger 3 miljard 50 miljoen lira. Als gevolg van de berekening van garantiebetalingen op basis van dollars, betaalde de belasting van burgers die deze bruggen en wegen nooit gebruikten 2018 miljard 2 miljoen TL aan overheidsaannemers voor het jaar 2018 op het dollartarief van 1 januari 3.76 (3 dollar = 650 TL).

8.3 MILJARD TL GERESERVEERD

Volgens het presidentiële jaarprogramma 2020 werd 8.3 miljard lira toegewezen voor de garanties die aan bedrijven werden gegeven in de Publiek-Private Samenwerkingsprojecten (PPP) van het Ministerie van Verkeer. Naast bruggen, tunnels en snelwegen zijn er ook tal van luchthaven- en treinterminalbetalingen. Istanbul Airport is uitgesloten van deze berekening.

CHP WILDE DEFER

De vice-voorzitter van de CHP-groep, Özgür Özel, benadrukte dat er vertragingen zijn opgetreden in de huur, belastingen, verzekeringspremies en leningen wegens "overmacht" tijdens de corona-virusepidemie.

In deze periode waarin het bijna onmogelijk was om fondsen te vinden om het publiek te helpen vanwege de Corona-virusepidemie, stelde Ozel voor dat de staat de garantiebetalingen in het kader van de Private Private Cooperation-projecten aan de bedrijven uitstelt door overmacht aan te tonen aan de economie en de overheidsinkomsten.Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen