Hoeveel dagen is de avondklok in Eid? In welke verboden? Zullen markten en ovens open zijn?

In welke provincies gaan de markt en bakkerijen open in welke provincies?
In welke provincies gaan de markt en bakkerijen open in welke provincies?

Er zijn nog maar een paar dagen over voor Eid al-Fitr. Tijdens de vakantie wordt een 4-daagse avondklok opgelegd. Zullen de kruidenier, markt, slagers en bakkerijen tijdens het feest open zijn? Welke provincies hebben betrekking op het verbod?


Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft een circulaire gestuurd naar het gouverneurschap van 81 provincies over de avondklok die wordt opgelegd tussen 22 mei en 00.00 mei.

Details van de circulaire over avondklok die het ministerie aan 81 provinciale gouverneurs heeft gestuurd, zijn als volgt:

Vanaf het moment van de uitbraak van het coronavirus, de aanbevelingen van het Ministerie van Volksgezondheid en het Wetenschappelijk Comité, in overeenstemming met de instructies van onze president; Er zijn veel voorzorgsmaatregelen genomen om het risico van de epidemie / besmetting op het gebied van volksgezondheid en openbare orde te beheersen, sociaal isolement te waarborgen, sociale afstand te bewaren en de verspreiding te beheersen.

Aanvullende maatregelen die kunnen worden genomen tijdens het komende Ramadan-feest om de risico's die de uitbraak van het Coronavirus (Covid-19) kan opleveren voor de volksgezondheid te beheersen, werden geëvalueerd in het presidentiële kabinet, dat werd gehouden op maandag 18.05.2020 mei 81; In het licht van de aanbevelingen van het Wetenschappelijk Comité en de ervaring die is opgedaan in de strijd tegen het coronavirus, werd besloten om vanaf 23 mei 2020 op 24-25-26 mei 2020 een avondklok toe te passen in XNUMX provincies.

Om de tot dusver genomen maatregelen naar het hoogste niveau van de impact van de epidemie op het terugdringen van de verspreiding te verplaatsen, moeten de provinciale gouverneurs / sanitaire commissies de volgende besluiten nemen in overeenstemming met de artikelen 81 / C van de provinciale bestuurswet en de artikelen 11 en 27 van de algemene sanitaire wet in onze 72 provincies.

In dit verband;

1- Tussen 22.05.2020, 24.00 en 26.05.2020, 24.00 uur mogen onze burgers die zich binnen de grenzen van onze 81 steden bevinden, niet de straat op.

2-Açık Olcak İşyeri, bedrijven en instellingen

Om de effecten van avondklokbeperkingen op het dagelijks leven te minimaliseren;
 • a) Markt, kruidenierswinkel, groenteman, slagers en winkels met gedroogd fruit;
 • a.1- Voor de avondklok, donderdag 21.05.2020 en vrijdag 22.05.2020
  Op de dag van de markt kunnen kruidenier, groenteboer, slagers en gedroogd fruit hun activiteiten tot 23.00 uur voortzetten.
 • a.2- Op zaterdag 23.05.2020, wanneer er een beperking is, zullen de markt, kruidenierswinkel, groenteboer, slager en gedroogde fruitwinkels kunnen opereren tussen 10.00-17.00 uur, en onze burgers (met uitzondering van degenen van 65 jaar en ouder en 20 jaar en jonger) zijn beperkt tot het voorzien in hun verplichte behoeften. en op voorwaarde dat ze niet rijden (behalve voor onze gehandicapte burgers), kunnen ze naar de dichtstbijzijnde markt, kruidenier, groenteboer, slager en gedroogde fruitwinkels gaan naar hun woonplaats. Tussen dezelfde uren kunnen markt, kruidenier, groenteman, slager en gedroogde fruitwinkels verkopen aan huizen / adressen.
 • a.3- 24.05.2020 zondag 25.05.2020 maandag en 26.05.2020 dinsdag zijn markten, supermarkten, groentewinkels, slagers en gedroogd fruit en bedrijven die online verkopen gesloten.
 • b) Op 23.05.2020 Zaterdag, 24.05.2020 Zondag, 25.05.2020 Maandag en 26.05.2020, de bakkerij en / of bakkerij vergunde werkplekken waar brood wordt geproduceerd en de dealers van deze werkplekken die alleen brood verkopen, en ook de zaak waar dessert wordt geproduceerd / verkocht plaatsen zullen open zijn. (Alleen brood, bakkerijproducten en desserts kunnen op deze werkplekken worden verkocht.) Op 23.05.2020 zaterdag, 24.05.2020 zondag en 25.05.2020 maandag, 26.05.2020 dinsdag, werkplekken die desserts verkopen wanneer de burger niet kan uitgaan, alleen service aan huis / adres zal kunnen verkopen in de vorm.
 • c) Ter gelegenheid van het Ramadanfeest, op 23.05.2020 zaterdag, 24.05.2020 zondag, 25.05.2020 maandag en 26.05.2020 dinsdag, waar er een avondklok is, restaurant en werkplekken in restaurantstijl om alleen afhaaldiensten aan huizen aan te bieden,
 • ç) Werkplekken die activiteiten uitvoeren die verband houden met de productie, het vervoer en de verkoop van medicijnen, medische hulpmiddelen, medische maskers en ontsmettingsmiddelen,
 • d) openbare en particuliere gezondheidsinstellingen en -organisaties, apotheken, dierenklinieken en dierenziekenhuizen,
 • e) Openbare instellingen en organisaties en ondernemingen die nodig zijn voor het onderhoud van verplichte openbare diensten (luchthavens, havens, grenspoorten, douane, snelwegen, verpleeghuizen, bejaardenhuizen, revalidatiecentra, noodoproepcentra, AFAD-eenheden, Vefa sociale ondersteuningseenheden, migratiebeheer, PTT enz.),
 • f) Het aantal benzinestations en bandenherstellers te bepalen door de gouvernementen / districtsbesturen voor vestigingscentra, één per 50.000 inwoners en één voor elke 50 km op de intercity-snelweg en, indien aanwezig, op de snelweg die de provinciegrenzen passeert (tankstations en banden moeten open zijn in het kader van dit artikel reparateurs zullen worden bepaald door de lotmethode en de markten van tankstations van dienst zullen open zijn.),
 • g) Grote installaties en ondernemingen die strategisch actief zijn in de aardgas-, elektriciteits- en aardoliesectoren (zoals raffinaderijen en petrochemische installaties en thermische en aardgascycluscentrales),
 • ğ) Drinkwatervulinstallaties en bedrijven die drinkwater, kranten en keukenbuizen distribueren,
 • h) Dierenasielen, boerderijen en dierenverzorgingscentra,
 • ı) Noodconstructie, uitrusting enz. om de capaciteit van gezondheidsdiensten te vergroten. bedrijven / bedrijven die de activiteiten uitvoeren,
 • i) Voorzieningen waar basisvoedingsmiddelen zoals pasta, meel en bakkerijproducten, melk, vlees, vis worden geproduceerd en hygiënematerialen, met name papier, productie van eau de cologne, en voor de productie van deze materialen, op voorwaarde dat de plaats waar het zich bevindt is toegestaan ​​door de provinciale / districtssanitaire raad. faciliteiten waar de benodigde grondstoffen worden geproduceerd,
 • j) Bedrijven die zich bezighouden met binnenlands en internationaal transport (inclusief export- / import- / doorvoerpassen) en logistiek,
 • k) Hotels en accommodatie,
 • l) Productiefaciliteiten die verpakkingen leveren aan sectoren zoals voedsel, schoonmaak en medicijnen,
 • m) Grote constructies en mijnen waarvan de arbeiders zijn ondergebracht op de bouwplaats / mijnsite en waarvan de bouw of het werk doorgaat (binnen de reikwijdte van dit artikel, als de bouw en accommodatie zich op dezelfde bouwplaats bevinden, mogen werknemers van een andere plaats niet komen en mogen degenen die op de site verblijven niet ergens anders heen. Het werkgebied is alleen beperkt tot het bouwterrein / mijnsites.),
 • n) kranten-, radio- en televisiefaciliteiten en krantendrukpersen,
 • o) Onder voorbehoud van export die eerder gecontracteerd / gecommitteerd is en die binnen de gestelde termijn geteeld moet worden; werkplekken en faciliteiten die goederen, materialen, producten, gereedschappen en uitrusting produceren (op voorwaarde dat ze hun huidige verplichtingen bewijzen en voldoen aan de bovengenoemde voorwaarden),
 • ö) Landbouwkredietcoöperaties die brandstof verkopen voor landbouwdoeleinden,
 • p) Per lot te bepalen volgens de behoefte te bepalen door de gouverneurs / districtsbesturen, rekening houdend met de landbouwactiviteiten die afhankelijk zijn van regen tijdens de beperkingsperiode; pesticiden, zaden, zaailingen, meststoffen, etc. Bedrijven die landbouwproducten verkopen,
 • o) Groothandel in groenten / fruit op zaterdag 23.05.2020 en dinsdag 26.05.2020

3- Personen onder uitzondering

 • a) Managers, functionarissen of werknemers in "Werkplekken, bedrijven en instellingen die worden geopend" in het kopje (2) van deze circulaire,
 • b) degenen die verantwoordelijk zijn voor het waarborgen van de openbare orde en veiligheid (inclusief particuliere beveiligingsfunctionarissen),
 • c) Degenen die werken in noodoproepcentra, Vefa Social Support Units, Red Crescent en AFAD,
 • ç) Degenen die verantwoordelijk zijn voor begrafenissen (religieuze functionarissen, ziekenhuis- en gemeenteambtenaren, enz.) en degenen die de begrafenissen van hun eerstegraads familieleden zullen bijwonen,
 • d) Elektriciteit, water, aardgas, telecommunicatie etc. Degenen die verantwoordelijk zijn voor het onderhoud en de reparatie van de transmissie- en infrastructuursystemen die niet mogen worden onderbroken,
 • e) Degenen die betrokken zijn bij het transport of de logistiek van producten en / of materialen (inclusief vracht), binnenlands en internationaal transport, opslag en aanverwante activiteiten,
 • f) Bejaarde verpleeghuizen, verpleeghuizen, revalidatiecentra, kindertehuizen, enz. medewerkers van sociale bescherming / zorgcentra,
 • g) Mensen met "speciale behoeften" zoals autisme, ernstige verstandelijke handicap, het syndroom van Down en hun ouders / voogd of begeleidende personen,
 • ğ) IJzer-staal, glas, ferrochroom enz. Degenen die werken in verplichte arbeid zoals hoogwaardige mijn- / ertssmeltovens en koudeluchtdepots van werkplekken in de sectoren,
 • h) werknemers van gegevensverwerkingscentra van instellingen, organisaties en ondernemingen met een wijdverbreid servicenetwerk in het hele land, met name banken (op voorwaarde dat er een minimumaantal is),
 • ı) personen die werkzaam zijn in de productie, irrigatie, verwerking, sproeien, oogsten, op de markt brengen en transporteren van groente- (rozen, thee, fruit, granen, snijbloemen, enz.) en dierlijke producten (melk, vlees, eieren, vis, enz.),
 • i) degenen die schapen-runderen grazen en bijenteeltactiviteiten uitoefenen,
 • j) Leden van de Animal Feeding Group opgericht in het kader van onze circulaire nr. 30.04.2020 van 7486 en degenen die straatdieren voeren,
 • k) Degenen die eropuit gaan om te voorzien in de verplichte behoeften van hun huisdieren, op voorwaarde dat dit beperkt is tot de voorkant van hun woning,
 • l) Degenen die brood uitdelen tijdens de beperkingsperiode, degenen die verantwoordelijk zijn voor de thuisservice van restaurants, restaurants en dessertwinkels, en degenen die verantwoordelijk zijn voor de thuisservice van markten, supermarkten, groentewinkels, slagers en winkels met gedroogd fruit tussen 23.05.2020-10.00 uur op zaterdag 17.00,
 • m) Degenen die een verplichte gezondheidsafspraak hebben (inclusief bloed- en plasmadonaties aan de Rode Halve Maan),
 • n) Slaapzaal, hostel, bouwplaats, etc. Degenen die verantwoordelijk zijn voor het voorzien in de basisbehoeften van degenen die op openbare plaatsen verblijven,
 • o) werknemers die het risico lopen hun werkplek te verlaten vanwege gezondheid en veiligheid op het werk (werkplekarts, enz.),
 • ö) Dierenartsen,
 • p) Technische servicemedewerkers, op voorwaarde dat ze documenteren dat ze service willen verlenen,
 • r) Degenen die constant op hun werkplek wachten tijdens gesloten uren / dagen,
 • s) Personeel om in het weekend, op maandag en dinsdag te werken voor het openbaar vervoer, schoonmaak, vast afval, water en riolering, sproeien, brandweer en begraafplaatsen van de gemeenten,
 • ş) Op zaterdag 23.05.2020, waar een avondklokbeperking geldt om verstoring van de toeleveringsketen, markten, supermarkten, groentewinkels, slagers en gedroogde fruitwinkels te voorkomen tussen 07.00-10.00 uur en goederen, materialen en producten op de markten na 26.05.2020 uur op dinsdag 18.00, Degenen die verantwoordelijk zijn voor het opslaan en voorbereiden voor verkoop (er kunnen geen goederen, materialen en producten worden verkocht onder dit artikel.),
 • t) Degenen die werkzaam zijn in de productie en logistiek van explosieven die worden gebruikt in mijnbouw, bouw en andere grote investeringsprojecten,
 • u) Op zondag 24 mei 2020, tussen 14.00-20.00 uur, onze burgers van 65 jaar en ouder die chronische ziekten hebben en hun metgezellen indien nodig, op voorwaarde dat ze beperkt zijn tot loopafstand, zich houden aan de sociale afstandsregel en een masker dragen,
 • ü) Een persoonlijke relatie met hun kinderen tot stand brengen in het kader van de rechterlijke beslissing (op voorwaarde dat zij de rechterlijke beslissing indienen),
 • v) Onafhankelijke financiële adviseurs van accountants, registeraccountants en degenen die samenwerken met leden van dit beroep,
 • y) Op zondag 24.05.2020 (de eerste dag van het feest), moeders, vaders, echtgenoten, kinderen en broers en zussen die de graven van onze heilige martelaren en hun metgezellen zullen bezoeken indien nodig (vervoer van martelaren naar het martelaarschap zal op hun verzoek door het gouverneurschap / districtsbestuur worden verzorgd.)
Het is essentieel dat al onze burgers, met de gespecificeerde uitzonderingen, in hun huizen blijven.
 • Reisvergunningsdocumenten zijn geldig voor de avondklok.
 • De gemeenten zullen de nodige maatregelen nemen om het openbaar vervoer te verzekeren van de ambtenaren die belast zijn met de totstandkoming van de openbare orde, met name gezondheid en veiligheid.
 • Om een ​​regelmatige brooddistributie te verzekeren, zal een commissie onder voorzitterschap van de gouverneurs en districtsgouverneurs, met medewerking van de bakkerskamer, de lokale overheid, de politie en de gendarmerie, voor elke wijk een muhtaradvies ontvangen en zal er onmiddellijk een plan voor de distributie van brood per provincie / district worden opgesteld, in overeenstemming met het plan. De distributiezones (wijk / straat / straatschaal) waarvoor zij verantwoordelijk zijn en de voertuigenlijsten die voor elke distributieregio zullen dienen, zullen worden bepaald. Afgezien van de planning die op deze manier moet worden gemaakt, kunnen alleen Vefa Social Support Units brood uitdelen.
 • Op 24.05.2020 zondag, 25.05.2020 maandag en 26.05.2020 dinsdag, waar er een avondklok is, zal de krantendistributie worden uitgevoerd via de distributievoertuigen van krantenbedrijven om in de ring te opereren, vastberaden drinkwaterdistributeurs en Vefa Social Support Units (in dit verband de distributie van kranten naar de huizen is essentieel). Op zaterdag 23.05.2020 vindt de distributie / verkoop van kranten plaats via markten en supermarkten.
 • Beslissingen met betrekking tot het artikel (i) van rubriek (2) van deze circulaire "Werkplek, ondernemingen en instellingen die open moeten zijn" worden genomen door de provinciale / districtshygiënische raden tot donderdag 21.05.2020 mei 22:00 uur.
Gouverneurs / Districtsgouverneurs zullen terstond de nodige besluiten nemen over de maatregelen in overeenstemming met de relevante wetgeving, er zullen in de praktijk geen problemen zijn en er zal geen slachtofferschap worden veroorzaakt.
Volgens de relevante artikelen van de wet zal de procedure worden toegepast in overeenstemming met de status van de overtreding, in het bijzonder met de administratieve boete, in overeenstemming met het 282e artikel van de algemene gezondheidswet, voor de burgers die de genomen beslissingen niet naleven. In het kader van artikel 195 van het Turkse wetboek van strafrecht zal de noodzakelijke gerechtelijke procedure worden ingeleid met betrekking tot het onderwerp crimineel gedrag.

sohbet

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties