Wat is Coronavirus en hoe wordt het verzonden?

wat is coronavirus
wat is coronavirus

Coronavirus (Coronavirus) werd voor het eerst gezien bij 29 mensen die werkten in een markt waar zeevruchten en levende dieren werden verkocht in Wuhan, China, op 2019 december 4 werden veel mensen die deze markt op dezelfde dagen bezochten in het ziekenhuis opgenomen met dezelfde klachten. Uit onderzoek van de monsters van de patiënten bleek dat het virus dat de ziekte veroorzaakte, afkomstig was van de SARS- en MERS-virusfamilie. Op 7 januari heeft de Wereldgezondheidsorganisatie de naam van de nieuwe epidemie aangekondigd als "Nieuw Coronavirus 2019 (2019-nCoV)". Toen werd het virus Kovid-19 (Covid-19) genoemd.

WAT IS CORONAVIRUS?


Coronavirussen zijn een grote familie virussen die mensen kunnen infecteren en kunnen worden gedetecteerd bij sommige diersoorten (kat, kameel, vleermuis). Coronavirussen die tussen dieren circuleren, kunnen in de loop van de tijd veranderen en het vermogen krijgen om mensen te infecteren, waardoor ze menselijke verschijnselen beginnen te zien. Deze virussen vormen echter een bedreiging voor de mens nadat ze het vermogen hebben gekregen om van persoon op persoon te worden overgedragen. Kovid-19 is een virus dat is voortgekomen uit stadsbezoekers in Wuhan en heeft de mogelijkheid gekregen om van persoon op persoon te worden overgedragen.

HOE KOMT CORONAVIRUS?

Het nieuwe coronavirus wordt verondersteld te worden overgedragen door respiratoire secreties zoals andere coronavirussen. Ademhalingsafscheidingsdruppeltjes met hoest, niezen, lachen en virussen die zich tijdens spraak naar de omgeving verspreiden, contact maken met de slijmvliezen van gezonde mensen en ze ziek maken. Nauw contact (dichter dan 1 meter) is vereist om de ziekte op deze manier van persoon op persoon over te dragen. Hoewel de bevindingen zoals de ontwikkeling van ziekte bij mensen die nog nooit op de dierenmarkt zijn geweest en die ziek zijn geweest als gevolg van contact met de patiënten, het voor de gezondheidswerker nog steeds onbekend is in hoeverre de besmettelijkheid 2019-nCoV is. De belangrijkste factor die bepaalt hoe de epidemie zal verlopen, is hoe gemakkelijk het virus van persoon op persoon kan worden overgedragen en hoe succesvol de nodige maatregelen kunnen worden genomen. In het licht van de informatie van vandaag kan worden gezegd dat 2019-nCoV niet is besmet met voedsel (vlees, melk, eieren, enz.).


Spoorwegnieuws zoeken

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen