Verandering in UPS Top Management

verandering in het topmanagement van ups
verandering in het topmanagement van ups

UPS (NYSE: UPS) De Raad van Bestuur heeft aangekondigd dat Carol Tomé per 1 juni is aangesteld als UPS General Manager (CEO). David Abney, die momenteel voorzitter van de raad en algemeen directeur is, is aangekondigd als voorzitter van de raad van bestuur vanaf 1 juni. Abney, die op 30 september zal aftreden als lid van de Raad van Bestuur van UPS, zal tot eind 2020 als privé-adviseur blijven dienen om de overgangsperiode soepel te omzeilen en het drukke seizoen succesvol af te ronden; Aan het einde van deze periode zal hij met pensioen gaan door zijn 46-jarige carrière bij UPS te voltooien. Vanaf 30 september zal William Johnson, Chief Independent Director van UPS, de Chief Executive Officer van de Executive zijn.


Johnson, die ook dienst doet als UPS Nominatie en Corporate Governance Comité President en Executive Committee-lid, zei: “Na een rigoureus selectieproces waarbij kandidaten zowel binnen als buiten het bedrijf betrokken waren, hebben we een duidelijke beslissing genomen in Carol. Als een van de meest gerespecteerde en getalenteerde leiders in de Amerikaanse zakenwereld, is Carol een bewezen naam in het leiden van wereldwijde groei, het maximaliseren van de waarde voor stakeholders, talentontwikkeling en het succesvol implementeren van strategische prioriteiten. ”

"Carol, die lid is van de raad van bestuur en voorzitter van de raad van commissarissen, heeft diepgaande kennis van het bedrijfsmodel, de strategie en de werknemers van UPS en is de meest geschikte manager om het bedrijf te leiden in dit belangrijke transformatieproces", aldus Johnson. We feliciteren David met zijn buitengewone carrière bij UPS. Hij heeft gedurfde stappen ondernomen om UPS naar de top van de transportsector te tillen en slaagde erin het bedrijf in een succesvolle toekomst te positioneren door gebruik te maken van de stijgende trends van het wereldwijde netwerk en de werknemers van het bedrijf. ”

David Abney zei: 'UPS is altijd een van mijn passies geweest in dit leven, en dankzij UPS had ik de Amerikaanse droom. Ik ben er trots op dat ik dit uitstekende bedrijf de komende 100 jaar heb voorbereid in samenwerking met de UPS-familie. Ik heb er vertrouwen in dat het managementteam van UPS onze strategieën met de competenties die ze hebben naar de toekomst zal dragen. Nu moet ik de vlag overhandigen. Ik was erg blij met het nieuws van Carol's benoeming; Ik weet dat hij de beste persoon is om dit bedrijf te leiden. Hij is een strategische leider met een mentaliteit die de UPS-cultuur en waarden nauwlettend kent en de klant altijd de hoogste prioriteit geeft. ”

Carol Tomé bereidde zich voor om de zetel van de CEO over te nemen: “Ik kijk ernaar uit om aan de verwachtingen van onze klanten en aandeelhouders te voldoen door samen te werken met ons getalenteerde managementteam en 495.000 medewerkers van ons bedrijf en onszelf verder te verbeteren. David heeft een buitengewoon transformatieproces bij UPS uitgevoerd; Ik ben van plan nieuwe toe te voegen aan zijn succes. In het licht van de rijke cultuur van UPS en de niet-aflatende toewijding aan haar waarden, zullen we de sector blijven leiden en groeien op de solide basis van ons bedrijf. ”

Carol Tomé, de 113e CEO van UPS, die in de 12-jarige geschiedenis zit, is sinds 2003 UPS Board Member en tevens voorzitter van de Raad van Commissarissen. Tomé, die voorheen Vice President en CFO was bij The Home Depot, de grootste detailhandelaar van huishoudelijke producten in de Verenigde Staten, met 2.300 vestigingen en 400.000 werknemers, nam verantwoordelijkheden op het gebied van bedrijfsstrategie, financiën en bedrijfsontwikkeling op en was 18 jaar lang CFO. In de periode heeft het bijgedragen aan de stijging van de voorraadwaarde van The Home Depot met 450 procent.

Tijdens de leiderschapsperiode van Abney, die in 2014 werd benoemd tot CEO en in 2016 tot voorzitter van de raad, UPS;

  • Naast een stijging van de omzet met 27% en een nettowinst van ongeveer 50%, verhoogde het ook de winst per aandeel met ongeveer 60%.
  • Met dividenden en inkoop van eigen aandelen heeft het meer dan $ 29 miljard aan zijn aandeelhouders opgeleverd.
  • Door een meerjarig transformatieprogramma te implementeren waarin strategische groeiprioriteiten werden vastgesteld, nam de operationele hefboomwerking van de VS in 2019 aanzienlijk toe.
  • Het heeft zijn wereldwijde netwerkcapaciteit in grote mate vergroot en bereikte in het hoogseizoen meer dan 2019 miljoen pakketbezorgingscijfers per dag in 32.
  • Door UPS Flight Forward te lanceren, heeft het de volledige goedkeuring gekregen voor de eerste luchtvaartmaatschappij die een drone van FAA laat draaien.
  • Het heeft de diversiteit in het bedrijf vergroot door de structuur van de Raad van Bestuur en het senior managementteam te veranderen.

Abney, die sinds 2007 Vice President of Operations (COO) was, heeft de logistieke, duurzaamheids- en engineeringprocessen en alle niveaus van het UPS-transportnetwerk beheerd. Voorafgaand aan zijn rol als COO, leidde hij strategische initiatieven om de wereldwijde logistieke competenties van het bedrijf als president van UPS International te vergroten. Hij is gedurende zijn hele carrière ook betrokken geweest bij tal van wereldwijde overnames en fusies, zoals Coyote, Marken, de Fritz Companies, Sonic Air, Stolica, Lynx Express en Sino-Trans in China. Abney begon zijn carrière bij UPS in 1974 terwijl hij zijn opleiding aan de Delta State University voortzette, en begon voor het eerst als pakketbehandelaar bij een kleine faciliteit in Greenwood.


Spoorwegnieuws zoeken

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen