Veelgestelde vragen over Coronavirus

Veelgestelde vragen over coronavirus
Veelgestelde vragen over coronavirus

1. Wat is het nieuwe Coronavirus (2019-nCoV)?


Het nieuwe Coronavirus (2019-nCoV) is een virus dat op 13 januari 2020 is geïdentificeerd, na onderzoek bij een groep patiënten die voor het eerst symptomen ontwikkelden in de luchtwegen (koorts, hoesten, kortademigheid) in de provincie Wuhan eind december. De uitbraak werd aanvankelijk ontdekt in die op de vis- en dierenmarkt in deze regio. Vervolgens verspreidde het zich van persoon tot persoon en verspreidde het zich naar andere steden in de provincie Hubei, voornamelijk Wuhan, en andere provincies van de Volksrepubliek China.

2. Hoe wordt uw nieuwe Coronavirus (2019-nCoV) overgedragen?

Het wordt overgedragen door het inademen van druppeltjes die in het milieu worden verspreid door het niezen van zieke personen. Na het aanraken van de oppervlakken die besmet zijn met de ademhalingsdeeltjes van de patiënten, kan het virus worden opgenomen door de handen naar het gezicht, de ogen, neus of mond te brengen zonder te wassen. Het is riskant om de ogen, neus of mond met vuile handen aan te raken.

3. Hoe wordt een nieuwe coronavirusinfectie vastgesteld?

Moleculaire tests die nodig zijn voor de nieuwe coronavirus-diagnose van 2019 zijn beschikbaar in ons land. De diagnostische test wordt alleen uitgevoerd in het National Virology Reference Laboratory van het Directoraat-generaal Volksgezondheid.

4. Is er een virus-effectief medicijn dat kan worden gebruikt om een ​​nieuwe Coronavirus (2019-nCoV) -infectie te voorkomen of te behandelen?

Er is geen effectieve behandeling voor de ziekte. Afhankelijk van de algemene toestand van de patiënt wordt de nodige ondersteunende behandeling toegepast. De effectiviteit van sommige medicijnen op het virus wordt onderzocht. Er is momenteel echter geen viruseffectief medicijn.

Kunnen antibiotica nieuwe coronavirus (5-nCoV) -infecties voorkomen of behandelen?

Nee, antibiotica hebben geen invloed op virussen, ze zijn alleen effectief tegen bacteriën. Het nieuwe Coronavirus (2019-nCoV) is een virus en daarom mogen antibiotica niet worden gebruikt om infecties te voorkomen of te behandelen.

6. Hoe lang duurt de incubatieperiode van het nieuwe Coronavirus (2019-nCoV)?

De incubatietijd van het virus ligt tussen 2 dagen en 14 dagen.

7. Wat zijn de symptomen en ziekten veroorzaakt door het nieuwe Coronavirus (2019-nCoV)?

Hoewel is gemeld dat er gevallen zonder symptomen kunnen zijn, is het aantal gevallen onbekend. De meest voorkomende symptomen zijn koorts, hoest en kortademigheid. In ernstige gevallen kunnen longontsteking, ernstig ademhalingsfalen, nierfalen en overlijden optreden.

8. Wie heeft meer invloed op het nieuwe Coronavirus (2019-nCoV)?

Volgens de verkregen gegevens lopen degenen met een gevorderde leeftijd en bijkomende ziekten (zoals astma, diabetes, hartaandoeningen) een hoger risico op het ontwikkelen van het virus. Met de huidige gegevens is het bekend dat de ziekte in 10-15% van de gevallen ernstig vordert en de dood in ongeveer 2% van de gevallen.

9. Veroorzaakt de nieuwe Coronavirus (2019-nCoV) ziekte plotselinge dood?

De ziekte vertoont een relatief langzaam verloop, volgens gepubliceerde gegevens over zieke mensen. De eerste paar dagen worden mildere klachten (zoals koorts, keelpijn, zwakte) waargenomen en vervolgens worden symptomen zoals hoest en kortademigheid toegevoegd. Patiënten zijn over het algemeen zwaar genoeg om na 7 dagen naar het ziekenhuis te gaan. Daarom weerspiegelen video's over patiënten die op sociale media zijn, plotseling zijn gevallen en ziek worden of sterven, niet de waarheid.

10. In het nieuwe coronavirus infectie gerapporteerd uit Turkije (2019-NCover) Is er een zaak?

Nee, de ziekte van New Coronary Virus (2019-nCoV) is nog niet in ons land gedetecteerd (vanaf 7 februari 2020).

11. Welke landen, met uitzondering van de Volksrepubliek China (PRC), lopen risico op de ziekte?

De ziekte wordt nog steeds vooral gezien in de Volksrepubliek China. De verschijnselen die in andere landen van de wereld worden gezien, zijn die van de VRC tot deze landen. In sommige landen zijn zeer weinig burgers uit de VRC besmet met de burgers van dat land. Momenteel is er geen ander land dan de VRC waar binnenlandse gevallen zich snel verspreiden. De wetenschappelijke adviesraad van het ministerie van Volksgezondheid waarschuwt alleen voor de VRC dat "niet moet gaan tenzij het nodig is". Reizigers moeten de waarschuwingen van nationale en internationale autoriteiten volgen.

12. Wat zijn de activiteiten van het ministerie van Volksgezondheid op dit gebied?

De ontwikkelingen in de wereld en de internationale verspreiding van de ziekte worden nauwlettend gevolgd door ons ministerie. De New Coronavirus (2019-nCoV) Science Board is gemaakt. Voor de nieuwe ziekte van Coronavirus (2019-nCoV) werden vergaderingen voor risicobeoordeling en wetenschapsraad gehouden. alle kanten van het probleem (Turkije Border en Kust directoraat-generaal van Volksgezondheid, openbare ziekenhuizen, Directoraat-Generaal van Emergency Medical Services Directoraat-generaal Buitenlandse betrekkingen Directoraat-generaal, als alle stakeholders) door het opnemen van events niet gevolgd en de vergadering, tenzij blijft worden gedaan op een regelmatige basis.

Teams die werken op basis van 7/24 zijn gevestigd in het Public Health Emergency Operation Centre binnen het Directoraat-generaal Volksgezondheid. In ons land zijn de nodige voorzorgsmaatregelen genomen in overeenstemming met de aanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie. Op de toegangspunten van ons land, zoals luchthavens en zee-toegangspunten, zijn maatregelen genomen om zieke passagiers te identificeren die uit risicovolle gebieden kunnen komen, en de maatregelen die moeten worden genomen in geval van een vermoeden van ziekte. Directe vluchten met de VRC werden tot 1 maart gestopt. De toepassing voor het scannen van thermische camera's, die aanvankelijk werd geïmplementeerd voor passagiers uit de VRC, is sinds 05 februari 2020 uitgebreid met andere landen.

Een richtlijn voor de diagnose van de ziekte, de procedures die in het mogelijke geval moeten worden toegepast, preventie- en controlemaatregelen. Managementalgoritmen voor geïdentificeerde gevallen zijn gecreëerd en de taken en verantwoordelijkheden van de verbonden partijen zijn gedefinieerd. De gids bevat ook de dingen die mensen die met cases naar of uit landen komen, moeten doen. Deze gids en presentaties over de gids, antwoorden op veelgestelde vragen, posters en brochures zijn beschikbaar op de officiële website van de Algemene Directie Volksgezondheid. Bovendien worden monsters van de luchtwegen genomen van mensen die de definitie van mogelijke gevallen volgen en worden ze in zorginstellingen geïsoleerd totdat het monsterresultaat is verkregen.

13. Is scannen met een thermische camera voldoende?

Thermische camera's worden gebruikt om mensen met koorts te detecteren en om verder onderzoek te doen naar de vraag of ze ziekten dragen door ze van andere mensen te scheiden. Het is natuurlijk niet mogelijk om patiënten zonder koorts of degenen die nog in de incubatiefase zijn en nog niet ziek zijn, op te sporen. Aangezien er echter nog geen andere snelle en effectievere methode is om te scannen, gebruiken alle landen thermische camera's. Naast de thermische camera's worden passagiers uit het risicovolle gebied in verschillende talen in het vliegtuig geïnformeerd en worden informatiebrochures die in vreemde talen zijn opgesteld verspreid op de paspoortpunten.

14. Is er een nieuw Coronavirus (2019-nCoV) -vaccin?

Nee, er is nog geen vaccin ontwikkeld, er wordt gemeld dat een vaccin dat veilig kan worden gebruikt op mensen, ondanks de technologische vooruitgang, in het vroegste jaar kan worden geproduceerd.

15. Wat zijn de suggesties om de ziekte niet te krijgen?

De voorgestelde basisprincipes om het algehele risico op overdracht van acute luchtweginfecties te verminderen, zijn ook van toepassing op het nieuwe Coronavirus (2019-nCoV). Deze zijn:

- Handreiniging moet worden overwogen. Handen moeten ten minste 20 seconden met water en zeep worden gewassen en hand-antiseptica op alcoholbasis moeten worden gebruikt in afwezigheid van zeep en water. Het is niet nodig om zeep te gebruiken met antiseptische of antibacteriële, normale zeep is voldoende.
- De mond, neus en ogen mogen niet worden aangeraakt zonder handen te wassen.
- Zieke mensen moeten contact vermijden (indien mogelijk minimaal 1 m afstand).
- Handen moeten regelmatig worden gewassen, vooral na direct contact met zieke mensen of hun omgeving.
- Vandaag de dag is het in ons land niet nodig dat gezonde mensen maskers gebruiken. De persoon die lijdt aan een virale luchtweginfectie moet zijn neus en mond bedekken met een papieren zakdoekje tijdens hoesten of niezen, als er geen papieren zakdoekje is, gebruik dan indien mogelijk de elleboog binnenin, indien mogelijk niet in drukke plaatsen, sluit de mond en neus, gebruik indien mogelijk een medisch masker. wordt aanbevolen.

16. Wat moeten mensen die naar landen met een hoge patiëntdichtheid reizen, zoals de Volksrepubliek China, de ziekte voorkomen?

De voorgestelde basisprincipes om het algehele risico op overdracht van acute luchtweginfecties te verminderen, zijn ook van toepassing op het nieuwe Coronavirus (2019-nCoV). Deze zijn:
- Handreiniging moet worden overwogen. Handen moeten ten minste 20 seconden met water en zeep worden gewassen en hand-antiseptica op alcoholbasis moeten worden gebruikt in afwezigheid van zeep en water. Het is niet nodig om zeep te gebruiken met antiseptische of antibacteriële, normale zeep is voldoende.
- De mond, neus en ogen mogen niet worden aangeraakt zonder handen te wassen.
- Zieke mensen moeten contact vermijden (indien mogelijk minimaal 1 m afstand).
- Handen moeten regelmatig worden gereinigd, vooral na direct contact met zieke mensen of hun omgeving.
- Indien mogelijk, moet het niet worden bezocht in gezondheidscentra vanwege de aanwezigheid van patiënten, en contact met andere patiënten moet worden geminimaliseerd wanneer het nodig is om naar de gezondheidsinstelling te gaan.
- Bij hoesten of niezen moeten de neus en mond worden afgedekt met een papieren zakdoekje, in gevallen waar er geen papieren zakdoekje is, moet de binnenkant van de elleboog worden gebruikt, indien mogelijk, mag deze niet op drukke plaatsen worden betreden, als het nodig is om binnen te komen, moeten mond en neus worden gesloten en moet een medisch masker worden gebruikt.
- Het eten van rauwe of onvoldoende verhitte dierlijke producten moet worden vermeden. Goed gekookt voedsel verdient de voorkeur.
- Gebieden met een hoog risico op algemene infecties, zoals boerderijen, veemarkten en gebieden waar dieren kunnen worden geslacht, moeten worden vermeden.
- Als zich binnen 14 dagen na reizen ademhalingssymptomen voordoen, moet een masker worden gedragen naar de dichtstbijzijnde zorginstelling en moet de arts worden geïnformeerd over de reisgeschiedenis.

17. Wat moeten mensen die naar andere landen reizen, doen om de ziekte te voorkomen?

De voorgestelde basisprincipes om het algehele risico op overdracht van acute infecties van de luchtwegen te verminderen, zijn ook van toepassing op het nieuwe Coronavirus (2019-nCoV). Deze zijn:
- Handreiniging moet worden overwogen. Handen moeten ten minste 20 seconden met water en zeep worden gewassen en hand-antiseptica op alcoholbasis moeten worden gebruikt in afwezigheid van zeep en water. Het is niet nodig om zeep te gebruiken met antiseptische of antibacteriële, normale zeep is voldoende.
- De mond, neus en ogen mogen niet worden aangeraakt zonder handen te wassen.
- Zieke mensen moeten contact vermijden (indien mogelijk minimaal 1 m afstand).
- Handen moeten regelmatig worden gereinigd, vooral na direct contact met zieke mensen of hun omgeving.
- Bij hoesten of niezen moeten de neus en mond worden afgedekt met een papieren zakdoekje, in gevallen waar er geen papieren zakdoekje is, moet de binnenkant van de elleboog worden gebruikt, indien mogelijk, deze mag niet in drukte en op plaatsen worden ingevoerd.
- Gekookt voedsel verdient de voorkeur boven rauw voedsel.
- Gebieden met een hoog risico op algemene infecties, zoals boerderijen, veemarkten en gebieden waar dieren kunnen worden geslacht, moeten worden vermeden.

18. Bestaat het risico van coronavirus-overdracht van pakketten of producten uit de Volksrepubliek China?

Over het algemeen kunnen deze virussen voor een korte periode levensvatbaar blijven, dus er wordt geen besmetting per pakket of lading verwacht.

19. Is er een risico op nieuwe coronavirusziekten in ons land?

Er zijn nog steeds geen gevallen in ons land. Zoals in veel landen in de wereld bestaat de mogelijkheid dat zich in ons land gevallen voordoen. De gezondheidsorganisatie heeft geen beperkingen in dit opzicht.

20. Zijn er reisbeperkingen voor China?

Alle rechtstreekse vluchten vanuit China werden gestopt van 5 februari 2020 tot maart 2020. De wetenschappelijke adviesraad van het ministerie van Volksgezondheid waarschuwt alleen voor de VRC dat "niet moet gaan tenzij het nodig is". Reizigers moeten de waarschuwingen van nationale en internationale autoriteiten volgen.

21. Hoe moeten tourvoertuigen worden schoongemaakt?

Het wordt aanbevolen dat deze voertuigen goed worden geventileerd en dat standaard algemene reiniging wordt uitgevoerd met water en schoonmaakmiddel. Het wordt aanbevolen om de voertuigen indien mogelijk na elk gebruik te reinigen.

22. Wat zijn de voorzorgsmaatregelen die moeten worden overwogen tijdens het reizen met tourvoertuigen?

Er moet voor worden gezorgd dat de voertuigen tijdens gebruik vaak met frisse lucht worden geventileerd. Bij voertuigventilatie verdient het de voorkeur om de lucht te verwarmen en te koelen met de buitenlucht. Omzetting van lucht in voertuigen mag niet worden gebruikt.

23. Hotel, hostel, etc. van de gasten die gezamenlijk aankomen. Is er een risico op ziekte voor het toegewezen personeel wanneer zij naar hun accommodatie komen?

Van gasten die persoonlijke bezittingen, zoals koffers, hebben, wordt niet verwacht dat ze besmettelijk worden (een risico op verspreiding van de ziekte vormen), zelfs als het virus niet lang op levenloze oppervlakken kan overleven. Over het algemeen moeten de handen echter onmiddellijk na dergelijke procedures worden gewassen of moet de handreiniging worden voorzien van op alcohol gebaseerd antisepticum.

Als er gasten zijn uit de regio's waar de ziekte hevig is, als er koorts, niezen, hoest onder de gasten is, verdient het de voorkeur om een ​​medisch masker voor deze persoon te dragen en de bestuurder om een ​​medisch masker te dragen voor zelfbescherming. Er moet voor worden gezorgd dat 112 wordt gebeld en informatie wordt verstrekt of dat de bevoegde zorginstelling vooraf wordt geïnformeerd.

24. Welke maatregelen moeten in hotels worden genomen?

Standaardreiniging met water en wasmiddel is voldoende in de accommodatie. Bijzondere aandacht moet worden besteed aan de oppervlakken die vaak worden aangeraakt door handen, deurgrepen, batterijen, leuningen, toilet- en gootsteenreiniging. Er is geen wetenschappelijk bewijs dat het gebruik van een aantal producten waarvan wordt beweerd dat ze specifiek effectief zijn voor dit virus, extra bescherming biedt.

Aandacht moet worden besteed aan handenreiniging. Handen moeten ten minste 20 seconden met water en zeep worden gewassen en hand-antiseptica op alcoholbasis moeten worden gebruikt in afwezigheid van zeep en water. Het is niet nodig om zeep te gebruiken met antiseptische of antibacteriële, normale zeep is voldoende.

De persoon die lijdt aan een virale luchtweginfectie moet zijn neus en mond bedekken met een papieren zakdoekje tijdens hoesten of niezen, als er geen papieren zakdoekje is, gebruik dan indien mogelijk de elleboog binnenin, indien mogelijk niet in drukke plaatsen, sluit de mond en neus, gebruik indien mogelijk een medisch masker. wordt aanbevolen.

Omdat het virus niet lang op levenloze oppervlakken kan overleven, wordt er geen besmetting verwacht voor mensen die de koffers van de patiënt dragen.

25. Welke maatregelen moeten luchthavenmedewerkers nemen?

Algemene maatregelen moeten worden genomen om infectie te voorkomen.

Aandacht moet worden besteed aan handenreiniging. Handen moeten ten minste 20 seconden met water en zeep worden gewassen en hand-antiseptica op alcoholbasis moeten worden gebruikt in afwezigheid van zeep en water. Het is niet nodig om zeep te gebruiken met antiseptische of antibacteriële, normale zeep is voldoende.

De persoon die lijdt aan een virale luchtweginfectie moet zijn neus en mond bedekken met een papieren zakdoekje tijdens hoesten of niezen, als er geen papieren zakdoekje is, gebruik dan indien mogelijk de elleboog binnenin, indien mogelijk niet in drukke plaatsen, sluit de mond en neus, gebruik indien mogelijk een medisch masker. wordt aanbevolen.

Omdat het virus niet lang op levenloze oppervlakken kan overleven, wordt geen overdracht verwacht op mensen die de koffers van de patiënt dragen. Het is gepast om alcohol hand antisepticum op toegankelijke plaatsen te plaatsen.

26. Wat voor voorzorgsmaatregelen moeten de werknemers die werken in de restaurants en winkels waar de toeristen vandaan komen?

Algemene beschermingsmaatregelen moeten worden genomen.

Aandacht moet worden besteed aan handenreiniging. Handen moeten ten minste 20 seconden met water en zeep worden gewassen en hand-antiseptica op alcoholbasis moeten worden gebruikt in afwezigheid van zeep en water. Het is niet nodig om zeep te gebruiken met antiseptische of antibacteriële, normale zeep is voldoende.

Standaardreiniging met water en reinigingsmiddel is voldoende voor oppervlaktereiniging. Bijzondere aandacht moet worden besteed aan het reinigen van de deurgrepen, kranen, leuningen, toilet- en gootsteenoppervlakken met handen. Er is geen wetenschappelijk bewijs dat het gebruik van een aantal producten waarvan wordt beweerd dat ze specifiek effectief zijn voor dit virus, extra bescherming biedt.

Het is gepast om op alcohol gebaseerde hand-antiseptica op toegankelijke plaatsen te plaatsen.

27. Wat zijn de algemene maatregelen om infecties te voorkomen?

Aandacht moet worden besteed aan handenreiniging. Handen moeten ten minste 20 seconden met water en zeep worden gewassen en hand-antiseptica op alcoholbasis moeten worden gebruikt in afwezigheid van zeep en water. Het is niet nodig om zeep te gebruiken met antiseptische of antibacteriële, normale zeep is voldoende.

Tijdens het hoesten of niezen, wordt het aanbevolen om de neus en mond te bedekken met een papieren zakdoekje. Als het weefsel niet beschikbaar is, gebruik dan de elleboog binnenin, indien mogelijk om geen overvolle plaatsen te betreden.

28. Ik stuur mijn kind naar school, kan het nieuwe Coronavirus (2019-nCoV) worden geïnfecteerd?

De nieuwe coronavirusinfectie (2019-nCoV) die in China is gestart, is tot vandaag niet in ons land ontdekt en de nodige maatregelen zijn genomen om de binnenkomst van de ziekte in ons land te voorkomen. Uw kind kan op school virussen tegenkomen die griep, verkoudheid en verkoudheid veroorzaken, maar zal dit naar verwachting niet tegenkomen, omdat het nieuwe Coronavirus (2019-nCoV) niet in omloop is. In dit verband werd door het ministerie van Volksgezondheid de nodige informatie aan de scholen verstrekt.

29. Hoe moeten scholen worden schoongemaakt?

Standaard schoonmaken met water en schoonmaakmiddel is voldoende voor het reinigen van scholen. Bijzondere aandacht moet worden besteed aan het reinigen van de deurgrepen, kranen, leuningen, toilet- en gootsteenoppervlakken met handen. Er is geen wetenschappelijk bewijs dat het gebruik van een aantal producten waarvan wordt beweerd dat ze specifiek effectief zijn voor dit virus, extra bescherming biedt.

30. Bij de terugkeer van de semesterpauze ga ik terug naar de universiteit en verblijf ik in een studentenresidentie. Kan ik de ziekte New Coronavirus (2019-nCoV) krijgen?

De nieuwe coronavirusinfectie (2019-nCoV) die in China is gestart, is tot vandaag niet in ons land ontdekt en de nodige maatregelen zijn genomen om de binnenkomst van de ziekte in ons land te voorkomen.

De griep kan virussen tegenkomen die verkoudheid en verkoudheid veroorzaken, maar dit wordt niet verwacht omdat het nieuwe Coronavirus (2019-nCoV) niet in omloop is. In dit verband werd de nodige informatie over de ziekte verstrekt aan de slaapzalen waar de instelling voor hoger onderwijs, de instelling voor slaapzalen en soortgelijke studenten verbleven.

31. Kunnen huisdieren het nieuwe Coronavirus (2019-nCoV) dragen en verzenden?

Huisdieren, zoals huiskatten / honden, zullen naar verwachting niet besmet raken met het nieuwe Coronavirus (2019-nCoV). De handen moeten echter altijd worden gewassen met water en zeep na contact met huisdieren. Aldus zal bescherming worden geboden tegen andere infecties die kunnen worden overgedragen door dieren.

32. Kan het wassen van uw neus met zout water een nieuwe Coronavirus (2019-nCoV) -infectie voorkomen?

Nee. Het regelmatig wassen van de neus met zout water heeft geen zin om te beschermen tegen een infectie met het New Coronary virus (2019-nCoV).

Kan azijngebruik nieuwe infecties met coronavirus (33-nCoV) voorkomen?

Nee. Het gebruik van azijn heeft geen zin bij het voorkomen van infecties door het nieuwe Coronavirus (2019-nCoV).


Spoorwegnieuws zoeken

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen