Fahrettin Koca: 32.000 nieuw gezondheidspersoneel zal worden gerekruteerd

Turkije Minister van Volksgezondheid - Dr. Fahrettin Koca
Turkije Minister van Volksgezondheid - Dr. Fahrettin Koca

Volgens de verklaring van minister van Volksgezondheid Fahrettin Koca over de live-uitzending van vandaag zullen 32.000 gezondheidswerkers dringend worden aangesteld om een ​​effectieve bestrijding van het coronavirus te verzekeren.


Minister van Volksgezondheid Fahrettin Koca: “We werken aan het verbeteren van de salarissen van onze gezondheidswerkers. We hebben 32 duizend personeelsleden. In dit proces betalen we de extra betaling van ons arbo-personeel voor 20 procent. In een tijd dat er een pandemie was, weten we dat er bedrijven waren die probeerden te exploiteren en dat er invallen werden gedaan in de magazijnen van fabrikanten en verkopers. Er werd intensieve opslag gezien. Vanaf vandaag zijn we contracten gaan sluiten door alle bedrijven één voor één te bellen. Tot dusver hebben we met XNUMX bedrijven afgesproken. ”

Welke squadrons worden gekocht

Vragen over hoe en onder welke voorwaarden de aanvragen voor de aanwerving van 32.000 door het Ministerie van Volksgezondheid te werven gezondheidspersoneel zullen worden ingediend, zullen de komende dagen worden vastgesteld.

Fahrettin Koca verklaarde dat de rekrutering van het personeel dat naar het ministerie van Volksgezondheid moet worden gebracht binnen een week zal plaatsvinden, heeft verklaard dat alle gezondheidswerkers ook gebruik kunnen maken van de staatshuizen.

Ondersteuning van Chinese experts voor coronaire oorlog

Volgens de verklaring van minister Koca wordt ondersteuning op afstand ontvangen van Chinese artsen. De minister verklaarde dat het gemakkelijker zal zijn om te vechten tegen het coronavirus, dankzij ervaren artsen die voortdurend op afstand zullen ondersteunen, en kondigde ook aan dat er ook snelle diagnosekits worden uitgedeeld aan onze ziekenhuizen.

Details over de werving van gezondheidswerkers voor de Coronavirus-oorlog

18.000 gecontracteerd gezondheidspersoneel zal worden gerekruteerd met de centrale plaatsing door ÖSYM volgens de KPSS-score voor gebruik in de service-eenheden van de provinciale organisatie van ons ministerie.

 • 11.000 verpleegsters,
 • 1.600 van hen zijn verloskundigen,
 • 4.687 gezondheidstechnici / gezondheidstechnici,
 • 14.000 vaste banen (schoonmaakdiensten, beschermings- en beveiligingsdiensten en klinisch ondersteunend personeel)
 • psycholoog,
 • Maatschappelijk werker,
 • biologen,
 • audioloog,
 • Ontwikkeling van kinderen,
 • Diëtisten,
 • fysiotherapeut
 • Beroeps- en ergotherapeut,
 • Spraak- en taaltherapeut,
 • perfusionisten,
 • Gezondheidsfysicus

Aanvragen op 26 maart

Nadat de Voorkeursgids op de website van ÖSYM is gepubliceerd, kunnen kandidaten tussen 26 maart en 1 april 2020 hun keuzes maken.

Volg voor aankondigingen het directoraat-generaal Managementdiensten van het ministerie van Volksgezondheid en de ÖSYM-website.


Spoorwegnieuws zoeken

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen