Wat is coronavirus? Wat zijn de symptomen van Covid-19? Hoe kan ik worden beschermd tegen Covid-19?

Wat is coronavirus? Wat zijn de symptomen van covid? Hoe kan ik beschermen tegen covid?
Wat is coronavirus? Wat zijn de symptomen van covid? Hoe kan ik beschermen tegen covid?

Istanbul Metropolitan Municipality (IMM) heeft op haar website een groot informatiebestand over het coronavirus gepubliceerd. http://www.ibb.istanbul Bezoekers aan het adres krijgen dankzij de pop-up gedetailleerde informatie over de ziekte.


Istanbul Metropolitan Municipality heeft op de website een groot informatiebestand over coronavirus gepubliceerd, dat een veelvoorkomend probleem is geworden omdat het de hele wereld bestrijkt. Vanaf vandaag http://www.ibb.istanbul Bezoekers van de website hebben een uitgebreide kennis van de ziekte door op het geopende venster te klikken. De informatieve tekst op de site is als volgt:

NIEUW CORONAVIRUS 2019 - nCoV-ZIEKTE

WAT IS CORONAVIRUS?

Coronavirussen (CoV) zijn een grote familie van virussen die een verscheidenheid aan ziekten veroorzaken, van eenvoudige verkoudheid tot ernstiger ziekten zoals het Midden-Oosten, het ademhalingssyndroom (MERS-CoV) en het ernstige acute ademhalingssyndroom (SARS-CoV).

WAT IS COVID-19?

COVID-19 is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door het laatst ontdekte coronavirus. Dit nieuwe virus en deze epidemie was onbekend voordat het in december 2019 in Wuhan (China) verscheen.

geschiedenis:

 • Op 31 december 2019 meldde het WHO-landenbureau voor China gevallen van longontsteking met onbekende etiologie in Wuhan, China.
 • Op 7 januari 2020 werd de agent geïdentificeerd als een nieuw coronavirus (2019-nCoV) dat niet eerder bij mensen is gedetecteerd.
 • Het is gevonden bij mensen, vleermuizen, varkens, katten, honden, knaagdieren en pluimvee (huisdieren en wilde dieren).

WAT ZIJN DE SYMPTOMEN VAN COVID-19?

De meest voorkomende symptomen van COVID-19 zijn koorts, malaise en droge hoest. Sommige patiënten ervaren ook pijn, verstopte neus, loopneus, keelpijn of diarree. Deze symptomen zijn meestal mild en verschijnen geleidelijk.
Sommige mensen hebben geen symptomen, ook al zijn ze besmet en voelen ze zich goed. De meeste patiënten (ongeveer 80%) herstellen zonder dat een speciale behandeling nodig is. Ongeveer een op de zes mensen met de ziekte heeft ernstigere symptomen, waaronder kortademigheid.

Ouderen en mensen met andere gezondheidsproblemen (hypertensie, hartproblemen of diabetes) hebben meer kans op ernstige symptomen. Ongeveer 2% van de zieken is verloren gegaan.

Veel voorkomende symptomen van infectie; ademhalingssymptomen zijn koorts, hoest en kortademigheid. In ernstigere gevallen kunnen longontsteking (longontsteking), ernstige acute luchtweginfectie, nierfalen en zelfs de dood optreden.

JavaScript is vereist voor deze diashow.

HOE SPREIDT COVID-19?

Het wordt overgedragen door mensen met het COVID-19-virus. De ziekte kan van persoon op persoon worden overgedragen via ademhalingsdruppeltjes (deeltjes) die door de neus of mond worden gegooid wanneer een persoon hoest of niest. Deze druppels zijn te vinden op objecten of oppervlakken rond die persoon. Als u uw ogen, neus of mond aanraakt nadat u deze objecten of oppervlakken hebt aangeraakt, kunt u besmet raken met COVID-19. COVID-19 kan ook worden overgedragen door het inademen van druppeltjes van een zieke die hoest of niest. Daarom is het belangrijk om op een meter afstand van een zieke te blijven.

De Wereldgezondheidsorganisatie herziet lopend onderzoek naar hoe COVID-19 zich verspreidt en zal bijgewerkte resultaten blijven rapporteren.

KAN VIRUS VERANTWOORDELIJK WORDEN VANAF COVID-19 DOOR DE LUCHT?

Tot dusver uitgevoerde onderzoeken suggereren dat het virus dat verantwoordelijk is voor COVID-19 kan worden overgedragen door contact met ademhalingsdruppeltjes in plaats van met lucht.

KUNT U COVID-19 KRIJGEN VAN EEN PERSOON ZONDER SYMPTOMEN?

De ziekte wordt verspreid door ademhalingsdruppels, die voornamelijk worden uitgescheiden door hoestende mensen. Het risico om besmet te raken met COVID-19 door een persoon zonder symptomen is erg laag. Veel mensen hebben echter slechts milde symptomen. Dit geldt vooral in de vroege stadia van de ziekte. Daarom is het mogelijk om besmet te raken met COVID-19, bijvoorbeeld alleen in contact met een persoon die een lichte hoest heeft, maar zich niet ziek voelt. De WGO herziet lopend onderzoek naar het tijdige isolement van degenen die met Covid-19 worden geconfronteerd en zal bijgewerkte resultaten blijven rapporteren.

COVID-19 IS GESPREID DOOR STOOL?

Het risico om de ontlasting van een geïnfecteerde persoon te besmetten met COVID-19 lijkt laag te zijn. Vroeg onderzoek toont aan dat het virus in sommige gevallen in de ontlasting aanwezig kan zijn, maar de uitbraak verspreidt zich niet voornamelijk op deze manier. De WHO beoordeelt lopend onderzoek naar hoe COVID-19 zich verspreidt en zal nieuwe resultaten blijven opleveren. Aangezien het risico echter aanwezig is, is het een aanvullende maatregel om uw handen regelmatig te wassen na toiletgebruik en voor het eten.

HOE KAN IK mezelf BESCHERMEN EN HOE VOORKOM IK DE ZIEKTE?

Beschermende maatregelen voor iedereen: Volg de laatste informatie over de COVID-19-uitbraak, beschikbaar op de website van de WHO en de aankondigingen van het ministerie van Volksgezondheid. COVID-19 treft nog steeds veel mensen in China en uitbraken verspreiden zich ook in andere landen. De meeste geïnfecteerde mensen hebben milde symptomen en worden beter, maar anderen hebben mogelijk een ernstigere vorm van de ziekte. Zorg voor uw gezondheid en bescherm anderen door onderstaande tips te volgen:

 • Was uw handen regelmatig en met een hydroalcoholische oplossing of zeep en water. omdat; Je handen wassen met een hydroalcoholische oplossing of zeep en water zal het virus doden als je het hebt.
 • Houd minstens een meter verwijderd van andere mensen die hoesten of niezen. Omdat; Wanneer iemand hoest of niest, zenden ze kleine druppeltjes uit die het virus kunnen bevatten. Als je heel dichtbij bent, kun je deze druppels en dus het virus dat verantwoordelijk is voor COVID-19 inademen als de hoest drager is.
 • Raak uw ogen, neus en mond niet aan. omdat; Handen komen in contact met veel oppervlakken die besmet kunnen zijn met het virus. Als u uw ogen, neus of mond aanraakt, kan het virus uw lichaam binnendringen en ziek worden.
 • Blijf thuis als u zich onwel voelt. Raadpleeg bij koorts, hoesten en kortademigheid een arts. Volg de instructies van het Ministerie van Volksgezondheid. omdat; Het ministerie van Volksgezondheid heeft de laatste informatie over de situatie in de wereld en uw regio. Uw huisarts kan u snel doorverwijzen naar de meest geschikte zorginstelling. Bovendien beschermt het u en voorkomt het de verspreiding van virussen en andere infectieuze agentia.
 • Volg uw arts, nationale en lokale autoriteiten of advies over hoe u uzelf en anderen kunt beschermen tegen COVID-19. Omdat; De meest recente informatie over de verspreiding van COVID-19 in uw regio is beschikbaar voor nationale en lokale autoriteiten. De meest geldige aanbevelingen over bescherming kunnen ook door hen worden geuit. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op COVID-19.
 • In geval van hoesten of niezen, bedek uw mond en neus met de binnenkant van de elleboog of een zakdoek en gooi de zakdoek onmiddellijk weg. omdat; Ademhalingsdruppels zenden virussen uit. Door de regels van de ademhalingshygiëne te volgen, beschermt u mensen om u heen tegen virussen zoals verkoudheid, griep of COVID-19. Zorg ervoor dat je de regels van de ademhalingshygiëne volgt en dat de mensen om je heen hetzelfde doen.

Preventieve maatregelen voor mensen die de gebieden hebben bezocht waar COVID-19 zich heeft verspreid (in de afgelopen 14 dagen):

 • Volg het bovenstaande advies. (Beschermende maatregelen voor iedereen)
 • Als u zich ziek begint te voelen, zelfs als u milde symptomen heeft zoals hoofdpijn en een loopneus, verlaat het huis dan pas als u hersteld bent. omdat; Door contact met andere mensen te vermijden en niet noodzakelijkerwijs naar gezondheidsfaciliteiten te gaan, kunnen deze faciliteiten efficiënter werken en worden u en andere mensen beschermd tegen andere virale ziekten met COVID-19.
 • Zoek onmiddellijk medische hulp in het geval van koorts, hoesten en kortademigheid, omdat dit een luchtweginfectie of een andere ernstige aandoening kan zijn. Bel uw arts en meld als u onlangs hebt gereisd of contact hebt opgenomen met reizigers. omdat; Als u belt, kan uw arts u snel doorverwijzen naar de meest geschikte zorginstelling. Het beschermt u ook en voorkomt de verspreiding van COVID-19 en andere virale ziekten.

WAT IS DE MOGELIJKHEID OM COVID-19 TE NEMEN?

Het risico hangt af van waar u woont of onlangs heeft gereisd. Het is hoger in regio's met de diagnose COVID-19 bij meer dan één persoon. Momenteel komt 19% van de COVID-95-gevallen voor in China, de meerderheid in de provincie Hubei. In veel andere delen van de wereld is het risico om COVID-19 in te nemen momenteel laag, maar u moet zeker de situatie en voorbereidingsinspanningen in uw regio volgen.

De WHO werkt samen met gezondheidsfunctionarissen in China en de rest van de wereld om COVID-19-uitbraken te volgen en erop te reageren.

Moet ik me zorgen maken over COVID-19?

Als u zich niet in een gebied bevindt waar COVID-19 zich heeft verspreid, u niet bent teruggekeerd uit een van deze gebieden of niet in nauw contact staat met iemand die ziek is, is het risico om ziek te worden momenteel laag. U kunt echter begrijpen dat u mogelijk gestrest of angstig bent over deze aandoening. Om deze reden moet u vertrouwen op up-to-date informatie en gegevens om de exacte risico's die u loopt te identificeren om redelijke voorzorgsmaatregelen te nemen. Uw huisarts en MoH-functionarissen kunnen u nauwkeurige informatie geven over COVID-19 en zijn aanwezigheid in uw regio.

Als u zich in een gebied met de COVID-19-uitbraak bevindt, moet u het risico op infectie serieus nemen. Volg de aanbevelingen van de nationale en lokale gezondheidsautoriteiten. Hoewel COVID-19 bij de meeste mensen slechts milde symptomen veroorzaakt, kunnen sommige mensen ernstig worden getroffen. Meer zelden kan de ziekte dodelijk zijn. Ouderen en mensen die al andere gezondheidsproblemen hebben (bijv. Hoge bloeddruk, hartproblemen of diabetes) lijken vatbaarder voor de ziekte. (Als u de gebieden hebt bezocht waar COVID-19 zich heeft verspreid (in de afgelopen 14 dagen), of als u bij mensen bent die het hebben bezocht, zie Preventieve maatregelen.)

WIE IS HET RISICO OM EEN ERNSTIGE VORM VAN DE ZIEKTE TE ONTWIKKELEN?

Hoewel we nog steeds onze kennis moeten verdiepen over hoe COVID-12 individuen beïnvloedt, lijken ouderen en mensen die al aan andere ziekten lijden (zoals hoge bloeddruk, diabetes of hartaandoeningen) tot nu toe vaker te worden getroffen dan anderen.

IS ANTIBIOTICA EFFECTIEF BIJ HET VOORKOMEN OF BEHANDELEN VAN COVID-19?

Nee, antibiotica zijn alleen effectief tegen bacteriële infecties, niet tegen virussen. Antibiotica werken niet omdat een virus wordt veroorzaakt door COVID-19. Antibiotica mogen niet worden gebruikt om COVID-19 te voorkomen of te behandelen.

IS ER EEN DOELTREFFEND VACCIN, DRUG OF BEHANDELING VOOR COVID-19?

Nog niet. Tot op heden zijn er geen vaccins of specifieke antivirale middelen om COVID-19 te voorkomen of te behandelen. De getroffen mensen moeten er echter voor zorgen dat de symptomen worden verlicht. Mensen die ernstig ziek zijn, moeten in het ziekenhuis worden opgenomen. De meeste patiënten herstellen met ondersteunende zorg. Mogelijke vaccins en enkele specifieke behandelingen worden onderzocht en getest in klinische onderzoeken. De WHO coördineert de inspanningen voor de ontwikkeling van vaccins en geneesmiddelen om COVID-19 te voorkomen en te behandelen.

IS COVID-19 DEZELFDE ZIEKTE MET SARS?

Nee, het virus dat verantwoordelijk is voor COVID-19 en het virus dat het ernstige acute respiratoire syndroom (SARS) veroorzaakt, zijn genetisch verwant, maar verschillen. SARS is dodelijker dan COVID-19, maar veel minder besmettelijk. Sinds 2003 zijn er wereldwijd geen gevallen van SARS meer waargenomen.

Moet ik een masker dragen om mezelf te beschermen?

Mensen zonder ademhalingssymptomen zoals hoest hoeven geen medisch masker te dragen. De WHO raadt aan een masker te dragen voor patiënten met en zonder symptomen (hoest en koorts) met COVID-19-symptomen. Het dragen van een masker is essentieel voor beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg en patiëntenzorgverleners (thuis of in de zorginstelling).

De WGO beveelt het rationeel gebruik van medische maskers aan om te voorkomen dat waardevolle middelen worden verspild en het risico van misbruik van maskers wordt vermeden. Het masker wordt alleen aanbevolen als u ademhalingssymptomen heeft zoals hoesten of niezen, als er milde symptomen van COVID-19 worden vermoed of als u op zoek bent naar iemand die wordt verdacht van COVID-19. COVID-19 moet worden overwogen bij mensen die naar of naar een regio zijn gereisd waar gevallen zijn gemeld en die in nauw contact zijn geweest met iemand die ziek is.

De beste manier om uzelf en anderen tegen COVID-19 te beschermen, is door uw handen vaak te wassen, uw mond te sluiten met een zakdoek of een zakdoek terwijl u hoest of niest, op minstens 1 meter afstand van iedereen die hoest of niest.

HOE HET MASKER TE INSTALLEREN, GEBRUIKEN, VERWIJDEREN EN TE VERWIJDEREN?

1. Onthoud dat alleen zorgverleners, verzorgers en mensen met ademhalingssymptomen (koorts en hoest) een masker moeten dragen.
2. Was uw handen voordat u een masker draagt ​​met een hydroalcoholische oplossing of zeep en water.
3. Controleer of het masker niet gescheurd of doorboord is.
4. Leid het masker in de juiste richting (metalen strip omhoog).
5. Controleer of het gekleurde gezicht van het masker naar buiten is geplaatst.
6. Plaats het masker op je gezicht. Draai de metalen strip of de harde rand van het masker aan zodat deze in de vorm van de neus past.
7. Trek aan de onderkant van het masker om de mond en kin te bedekken.
8. Verwijder het masker na gebruik, verwijder de elastiekjes van achter de oren terwijl u het masker weghoudt van uw gezicht en kleding om te voorkomen dat u enig deel van het masker aanraakt dat mogelijk besmet is.
9. Doe het masker direct na gebruik in een gesloten afvalbak.
10. Was na het aanraken of weggooien van het masker uw handen met een hydroalcoholische oplossing of, indien merkbaar besmet, met water en zeep.

HOEVEEL IS COVID-19 IN HULCH?

De incubatietijd is de tijd tussen infectie en het begin van de symptomen van de ziekte. Momenteel wordt geschat dat de incubatietijd van COVID-19 tussen 1 en 14 dagen is en vaak ongeveer vijf dagen duurt. Deze schattingen worden bijgewerkt zodra er nieuwe gegevens beschikbaar komen.

KUNNEN MENSEN COVID-19 UIT EEN DIERLIJKE BRON NEMEN?

Coronavirussen vormen een grote familie van virussen die vaak worden aangetroffen bij vleermuizen en andere dieren. In zeldzame gevallen infecteren deze virussen mensen, die de infectie kunnen verspreiden. Daarom wordt SARS-CoV geassocieerd met beschavingen, terwijl MERS-CoV wordt overgedragen door enkele bulten. De mogelijke dierlijke hulpbronnen van COVID-19 zijn nog niet bevestigd.
Om uzelf te beschermen, bijvoorbeeld wanneer u naar levende dierenmarkten gaat, moet u direct contact met dieren en contactoppervlakken met dieren vermijden en altijd voedselveiligheidsregels volgen. Rauw vlees, melk en orgaanvlees moeten met zorg worden gebruikt om besmetting van voedsel dat niet bedoeld is om te koken te voorkomen, en de consumptie van rauwe of onvoldoende verhitte dierlijke producten moet worden vermeden.

Kan mijn huisdier COVID-19 aan mij doorgeven?

Nee, er is geen bewijs dat huisdieren of andere dieren zoals honden of katten besmet kunnen raken of zich kunnen verspreiden met het virus dat verantwoordelijk is voor COVID-19.

HOE LANG KAN IK IN VIRUS OPPERVLAKEN BLIJVEN?

Het is onduidelijk hoelang het virus dat verantwoordelijk is voor COVID-19 op het oppervlak overleeft, maar het gedraagt ​​zich zoals andere coronavirussen. Studies (en voorlopige informatie over COVID-19) tonen aan dat coronavirussen enkele uren tot meerdere dagen op oppervlakken kunnen overleven. Dit kan afhangen van verschillende parameters (bijv. Oppervlaktetype, temperatuur of omgevingsvochtigheid).

Als u vermoedt dat een oppervlak mogelijk is geïnfecteerd, reinig het dan met een gewoon desinfectiemiddel om het virus te doden en uzelf en anderen te beschermen. Was je handen met een hydroalcoholische oplossing of zeep en water. Raak uw ogen, mond of neus niet aan.

IS HET VEILIG OM IN TE PAKKEN VANAF EEN RUIMTE VAN COVID-19 AANGEMELD?

Nee. Er is een klein risico dat een geïnfecteerde persoon de goederen besmet en het risico dat het virus dat verantwoordelijk is voor COVID-19 in contact wordt gebracht met een pakket dat is vervoerd, gereisd en blootgesteld aan verschillende omstandigheden en temperaturen.

ER ZIJN DINGEN DIE JE NIET MOET DOEN?

De volgende maatregelen zijn NIET vereist, zijn niet effectief tegen COVID-19 en kunnen zelfs gevaarlijk zijn:

 • Duman
 • Traditionele kruidengeneesmiddelen
 • Meerdere maskers tegelijkertijd dragen
 • Antibiotica gebruiken voor zelfmedicatie

Om het risico op verergering van de infectie bij koorts, hoesten en kortademigheid te beperken, dient u in ieder geval onverwijld een arts te raadplegen en te vertellen of u onlangs een trip heeft gemaakt.

BASISBESCHERMINGSMAATREGELEN TEGEN NIEUWE CORONAVIRUS

Was uw handen vaak

Maak uw handen regelmatig schoon en wrijf ze in met een op alcohol gebaseerd ontsmettingsmiddel of was ze met water en zeep. omdat; Je handen wassen met water en zeep of ze inwrijven met een op alcohol gebaseerd desinfectiemiddel doodt virussen die zich in je handen hebben kunnen nestelen.

BESCHERM DE SOCIALE AFSTAND

Houd minimaal 1 meter afstand van iedereen die hoest of niest. omdat; Wanneer iemand hoest of niest, spuit hij kleine druppeltjes vloeistof die virussen uit zijn neus of mond kunnen bevatten. Als u heel dichtbij bent, als de hoestende persoon ook een ziekte heeft, kunt u de druppeltjes inhaleren, inclusief het COVID 19-virus.

VERMIJD AANRAKEN VAN OOG, NEUS EN MOND

omdat; Handen raken veel oppervlakken en kunnen geïnfecteerd zijn. Vervolgens kunnen uw handen het virus naar uw ogen, neus of mond overbrengen. Van daaruit kan het virus zich door uw lichaam verspreiden en u ziek maken.

TOEPASSING LUCHTHYGIËNE

Zorg ervoor dat u en de mensen om u heen een goede ademhalingshygiëne toepassen. Dit betekent dat u uw mond en neus bedekt met de elleboog of zakdoek die u buigt wanneer u hoest of niest. Gooi het gebruikte weefsel dan onmiddellijk weg. omdat; Druppeltjes zenden virussen uit. Door goede ademhalingshygiëne toe te passen, bescherm je mensen om je heen tegen virussen zoals verkoudheid, griep en COVID-19.

ALS JE MOEILIJK HEEFT IN HET VUUR, COUGH EN ADEMHALING, VROEG VROEGE MEDISCHE HULP

Blijf thuis als u zich onwel voelt. Als u koorts, hoest en ademhalingsproblemen heeft, zoek dan medisch advies en bel uw arts voordat u vertrekt. Volg de instructies van het Ministerie van Volksgezondheid. omdat; Nationale en lokale autoriteiten beschikken over de meest actuele informatie over de situatie in uw regio. Vooraf bellen zorgt ervoor dat uw zorgverlener u snel naar de juiste zorgaanbieder leidt. Dit beschermt u ook en helpt de verspreiding van virussen en andere infecties te voorkomen.

PAS OP EN VOLG DE AANBEVELINGEN VAN UW GEZONDHEIDSZORG

Houd rekening met de laatste ontwikkelingen op COVID-19. Volg het advies van uw zorgverlener of nationale en lokale gezondheidsinstantie over hoe u uzelf en anderen kunt beschermen tegen COVID-19. Omdat; Nationale en lokale autoriteiten hebben de meest actuele informatie over de vraag of COVID-19 zich naar uw regio heeft verspreid. Ze zijn het best geplaatst om advies te geven over wat mensen in uw omgeving moeten doen om zichzelf te beschermen.

BESCHERMINGSMAATREGELEN VOOR PERSONEN DIE IN DE LAATSTE 19 DAGEN OF LANGERE TIJD DOOR DE COVID-14-SPREIDEN WORDEN BEZOCHT

Volg de hierboven vermelde instructies. (Beschermende maatregelen voor iedereen) Als u begint te genezen, blijf dan thuis totdat u volledig hersteld bent, zelfs met milde symptomen zoals hoofdpijn en een lichte loopneus. Omdat het vermijden van contact met anderen en geen toevlucht nemen tot medische voorzieningen deze faciliteiten zal helpen effectiever te werken en u en anderen zal beschermen tegen mogelijke COVID-19 en andere virussen.

Als u koorts, hoest en ademhalingsmoeilijkheden heeft, zoek dan onmiddellijk medische hulp, omdat dit kan worden veroorzaakt door een infectie van de lagere luchtwegen of een andere ernstige aandoening. Bel uw reisagent en vraag hem om contact op te nemen met de passagiers. Bel voordat u naar uw arts gaat, vooraf bellen brengt u snel naar de juiste zorgverlener. Dit helpt ook de mogelijke verspreiding van COVID-19 en andere virussen te voorkomen.

Klik hier om pdf te downloaden Klik op.


sohbet

Feza.Net

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties