Vandaag in de geschiedenis: 15 februari 1893 Anatolische spoorweg

Anatolische spoorweg
Anatolische spoorweg

Vandaag in de geschiedenis
15 Februari 1893 Anatolia Railway Company en concessiecontracten voor Ankara-Kayseri en Eskişehir-Konya werden ondertekend. Vóór deze overeenkomst werd de Britse oppositie tussen de Duitse minister van Buitenlandse Zaken en de Britse minister van Buitenlandse Zaken voorkomen. De Fransen kregen nieuwe concessies.
Marschall von Bieberstein, die op 15 februari 1897 de Baghdad Railway-concessie zal ontvangen, werd de ambassadeur van Duitsland in Duitsland en bleef 15 jaar in deze positie.
15 februari 1914 Er is een overeenkomst bereikt tussen Duitsland en Frankrijk. Nu hebben de partijen de gebieden van wederzijdse beïnvloeding in het Ottomaanse rijk aanvaard en een consensus bereikt over hun activiteiten.
Spoorwegnieuws zoeken

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen