Melbourne exploiteert tram

melbourne tramlijn bediend met zonne-energie
melbourne tramlijn bediend met zonne-energie

Melbourne, de hoofdstad van de staat Victoria, die de titel van de op een na grootste stad in Australië heeft, begon het hele tramnetwerk in de stad te bedienen met zonne-energie.


De zonne-energiecentrale Neoen Numurkah, die vorige week officieel werd geopend, genereert 100 percentage hernieuwbare energie om het enorme tramnetwerk van de stad te exploiteren. Deze faciliteit is gebouwd om elk jaar 255 duizend megawattuur elektriciteit aan het nationale energienet te leveren. Het project werd gefinancierd door het Solar Trolley Initiative van de Australian Labour Party.

Dankzij dit project hebben inwoners van Melbourne zowel schonere trams als een comfortabeler geweten. De koolstofemissie die moet worden verminderd door de nieuwe gebouwde zonne-energiecentrale komt overeen met het verwijderen van 750 duizend auto's van de wegen of het planten van ongeveer 390 duizend bomen. Victoria, de hoofdstad van Melbourne, heeft zijn doelstelling voor hernieuwbare energie vastgesteld op 2025 procent tegen 40 en 2030 procent tegen 50. Dit zonneproject wordt beschouwd als een belangrijke stap in deze zin.


Spoorwegnieuws zoeken

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen