Bursa, Railway en Yenişehir Airport

bursa railway en yenisehir luchthaven
bursa railway en yenisehir luchthaven

Met eenvoudige oplossingen kunnen we slapende reuzen wakker maken met enkele kleine investeringen en inactieve investeringen mobiliseren. Met kleine investeringen kunnen we de ontwikkelingsniveaus van onze economisch achtergebleven regio's verhogen.


Er is zo'n kans in onze stad: onze luchthaven in de stad, waar vliegtuigen van 70-80 mensen kunnen landen, werd onvoldoende gevonden. Toen we een internationale luchthaven bouwden, zou de Bursa-economie vliegen. Tientallen vliegtuigen die op de luchthaven landen, brengen honderdduizenden zakenlieden, toeristen komen als regen naar Bursa; dollar en euro zouden de lucht in vliegen. Het is mogelijk om binnen 2-2.5 uur naar de luchthaven in Istanbul te gaan, er zijn luchthavens (Kocaeli-Eskişehir-Kütahya) die niet in de steden om ons heen werken, er zijn geen internationale luchthavens onder dezelfde klimatologische omstandigheden, er zijn niet genoeg passagiers om van Bursa naar Ankara of Istanbul te vliegen. het oor was niet opgehangen. De plaats was ook gereed, ongebruikte delen van het militaire vliegveld van Yenişehir.

De luchthaven werd gebouwd met de wind van de lobby van het luchthavengebouw. Zodra het was gemaakt, was alle magie verbroken. De luchthaven, die met grote hoop werd geopend, werkte niet wat er ook werd gedaan. ZE trokken meerdere keren vluchten op vanwege het gebrek aan passagiers. Enkele "chartervluchten" hebben onze luchthaven niet met veel hoop gered. De lobby van het luchthavengebouw verdween ook nadat het kreeg wat het wilde. We hebben nu een luchthaven die 500 - 600 miljoen dollar kost, maar we hopen er baat bij te hebben.

Naar mijn mening is dit vliegveld een slapende reus. We hebben een grote economische waarde. Mijn suggestie is om van Yenişehir Airport het vrachtcentrum van ons land te maken. Het enige dat u hiervoor kunt doen, is de luchthaven verbinden met het spoorwegsysteem, te beginnen bij het Mekecek-treinstation in de provincie Bilecik. Het andere uiteinde van deze lijn via Iznik naar de Gemlik-haven en de Gemlik-vrije zone vervoeren. Bursa, de 5e grootste stad van ons land in termen van bevolking, komt na de provincies Istanbul en Kocaeli in termen van industriële productie. Er zijn vijftien georganiseerde industriële zones in onze provincie, waaronder İnegöl. Het is logisch onaanvaardbaar dat deze regio's buiten het spoorwegnet blijven. Denk na over wat er zal gebeuren wanneer deze lijn, die kan worden beschouwd als het begin van de Mekecek-Bursa-Bandırma-lijn, en hoe deze een economisch herstel zal creëren.

  • De districten Yenişehir en Iznik, die al jaren migreren, zullen economisch en cultureel tot leven komen.
  • De luchthaven Yenişehir wordt het luchtvrachtcentrum van ons land.
  • Alle soorten luchtvracht zullen vanuit dit centrum naar de industriële gebieden Istanbul-Kocaeli-Centraal-Anatolië en Bursa komen en alle soorten vracht zullen worden verzonden.
  • Er zijn vrije zones en 5 havens in Gemlik, een van onze centrale districten. Het is een belangrijk logistiek centrum van ons land geworden.

Het enige wat u moet doen, is de treinroute naar İnegöl, Yenişehir, İznik verbinden met een kleine investering volgens de snelweg, om de luchthaven Yenişehir te activeren en duizenden mensen werkgelegenheid te bieden.
In 1948 werd de lijn Bursa-Mudanya tijdelijk gesloten wegens verlies. In 1953 werden de rails verwijderd. Ik denk dat premier Menderes, die deze beslissing heeft genomen, geïrriteerd was door deze situatie, dat Bursa niet was aangesloten op het spoor. Hij wilde Bursa verbinden met de treinsporen. Hopelijk zal hij luisteren naar wat we hebben geschreven, zodat Bursa de genoemde treinlijn 63 jaar geleden krijgt.

Februari Domination krant
Februari Domination krant

Bekijk het volledige profielSpoorwegnieuws zoeken

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen