Wanneer wordt de luchthaven Sabiha Gökçen geopend?

sabiha gokcen luchthaven startbaan tweede status
sabiha gokcen luchthaven startbaan tweede status

De tweede start-en landingsbaan, die in 2015 begon te worden gebouwd op de luchthaven Sabiha Gökçen, is gepland voor eind 2020 in gebruik te worden genomen.


Op Sabiha Gökçen International Airport, de stadsluchthaven van Istanbul, was de aanleg van de tweede landingsbaan, die parallel aan de bestaande landingsbaan was aangelegd, 3 meter lang. De bouw van de lagere tunnels, een van de belangrijkste mijlpalen van de tweede startbaan, is voltooid. De vulwerkzaamheden van de tweede start- en landingsbaan, die werden gebouwd in het kader van de tweede fase werken, gaan door. Daarna zal het doorgaan met opbouwwerkzaamheden en als er geen tegenslag is, zal het tweede spoor eind 500 volledig operationeel zijn. 2020 procent van de eerste fase van de tweede landingsbaan van Sabiha Gökçen Airport is voltooid en de tweede fase heeft 98 procent bereikt.

Op Sabiha Gökçen Airport wordt aan het einde van het jaar de tweede startbaan in gebruik genomen en wordt de bestaande startbaan onderhouden. Met de voltooiing van het onderhoud van de bestaande start- en landingsbaan zullen twee parallelle start- en landingsbanen tegelijkertijd in gebruik worden genomen en zal de aanlandings- en startcapaciteit per uur tweemaal toenemen op Sabiha Gökçen Airport.

In het kader van de tweede banen op de luchthaven Sabiha Gökçen, 30 miljoen kubieke meter rotsvulling, 2 miljoen 750 duizend kubieke meter gemalen steenvulling, 1 miljoen 650 duizend vierkante meter zwakke bestrating en 1 miljoen 800 duizend vierkante meter hoogwaardige betonnen bestrating in de putten veroorzaakt door het hoogteverschil van het bestaande spoor.

De totale lengte van de tweede baan is 3 duizend 500-meters. Naast de landingsbaan zijn de 3 parallelle taxibaan, een verbindende taxibaan, de 10 hogesnelheidstreinbaan, het 1 middellange schort, het 1 vrachtschort en het 1 motortestschort.

WIE WAS DE TWEEDE LOOPBAAN

De tweede aanbesteding voor de tweede landingsbaan van Sabiha Gökçen Airport, die niet kon worden gestart vanwege onteigeningsproblemen, werd gedaan en Makyol won de aanbesteding aangeboden door 9 bedrijven. Makyol, die een bod uitbracht 17 procent onder de biedprijs, was de eigenaar van de offerte voor $ 1.397 miljard.Spoorwegnieuws zoeken

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen