De pasgarantie gegeven voor Yavuz Sultan Selim Bridge hield niet opnieuw vast

Yavuz Sultan hield de garantie voor de Selim-brug niet.
Yavuz Sultan hield de garantie voor de Selim-brug niet.

In de tweede helft van 2019 werd het bedrag dat aan de ICA moest worden betaald door de operator IC İçtaş İnşaat-Astaldi consortium aan de ICA grotendeels bepaald, omdat het verwachte aantal voertuigen de Yavuz Sultan Selim-brug niet passeerde. In de laatste week van de maand wordt een betaling van ongeveer 1.6 miljard TL (kleine wijziging kan plaatsvinden) uitgevoerd. ICA ontving voor het eerste halfjaar TL 1 miljard 450 miljoen.


Aangezien het voorspelde aantal voertuigen in de tweede helft van 2019 de Yavuz Sultan Selim-brug niet passeerde, werd het bedrag dat de exploitant IC İçtaş İnşaat-Astaldi consortium onder de garantie aan de ICA moest betalen grotendeels bepaald.

Volgens het nieuws van Olcay Aydilek uit Habertürk; Een betaling van ongeveer 1.6 miljard TL zal in de laatste week van de maand aan het consortium worden gedaan. ICA ontving voor het eerste halfjaar TL 1 miljard 450 miljoen. Yavuz Sultan Selim-Northern Ring Motorway, Osmangazi Bridge en Gebze-Orhangazi-Izmir Motorway, Eurasia Tunnel werden gebouwd door de particuliere sector met het build-exploit-transfer (BOT) -model. In deze projecten werden de voertuigovergangskosten bepaald in vreemde valuta. De staat heeft een bepaald aantal voertuigmigratie naar deze projecten gegarandeerd. Als de voertuigovergangen onder de garantielimiet vallen, betaalt de staat het verschil.

BETALINGSPERIODE

IC İçtaş Consortium Construction-Astaldi ICA beheert de Yavuz Sultan Selim-brug en de Northern Ring Motorway. ICA heeft zich bij het ministerie van Transport aangemeld na de stijging van de dollarkoers in augustus 2018. Hij wees op de volatiliteit van de wisselkoers en vroeg om een ​​wijziging in de methode voor het berekenen van betalingen onder garantie. Hij eiste dat de wisselkoers van januari voor het eerste halfjaar en de dollarkoers voor het tweede halfjaar zouden worden gebaseerd. Dit verzoek is 'geschikt' bevonden. Eerder werd de dollarkoers van januari van het betreffende jaar als basis genomen en de garantiebetaling werd in één keer in april van het volgende jaar uitgevoerd.Spoorwegnieuws zoeken

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen